P&G boost P&G boost

Jak vybrat vestavnou troubu

Catalogue

Nevíte si rady s výběrem vestavné pečicí trouby? Hodí se pro vás klasické nebo kompaktní zpracování? Vyplatí se zainvestovat do termosondy či samočištění pyrolýzou? Máme pro vás informace a praktické rady, které vám pomohou s výběrem.

Jak vybrat vestavnou troubu

Před výběrem trouby si odpovězte na tyto klíčové otázky:

  1. Do jak velké domácnosti plánujete nákup trouby?

  2. Jak často budete troubu používat?

  3. Jaké funkce od trouby vyžadujete?

Důležité parametry pro výběr vestavné trouby

Rozměry trouby

Při výběru si ohlídejte rozměry spotřebiče. Myslete na to, že rozměry vestavné trouby musí korespondovat s otvorem v kuchyňské lince. Technický nákres pro instalaci s přesnými rozměry je součástí dodávky.

Vnitřní objem trouby

Vnitřní objem by měl být přímo úměrný s počtem členů v domácnosti, respektive s jejich potřebami. Menší objem se rychleji a levněji vytopí na požadovanou teplotu, vyšší zase dovolí péct objemnější potraviny.

Jednotlivec či pár si zpravidla vystačí s vnitřním objemem do 45 litrů. Pro menší rodiny doporučujeme sáhnout po troubách s objemem 40 až 70 litrů. Pro čtyř a vícečlenné rodiny jsou vhodné trouby s objemem nad 70 litrů.

Design a ovládání

Nerez patří mezi nejoblíbenější materiály. Má nadčasový design, pro který jsou charakteristické čisté linie. Nespornou výhodou je také velmi jednoduchá údržba. Navíc nerez není tak snadné poškrábat. Pokud se vám nerez nelíbí, máte možnost zvolit si černou nebo bílou vestavnou troubu. V případě, že si zařizuje kuchyň ve vintage stylu, prohlédněte si nabídku retro vestavných trub.

Trouby si můžete pořídit s tradičním tlačítkovým nebo moderním dotykovým displejem. Některé modely jsou vybaveny otočnými ovladači. Nejmodernější modely mají push otočné ovládače.

Třída energetické účinnosti

Spotřebiče v této kategorii nejčastěji spadají do třídy A, nebo dokonce A+. Čím lepší třída, tím je trouba úspornější a efektivnější. Energetickou třídu, spotřebu či vnitřní objem, naleznete na energetickém štítku, kterým je povinně označena každá trouba. Naleznete ji i na našich stránkách či webu výrobce. Více informací o Energetických štítcích v článku: Energetické štítky: Jak se v nich vyznat?.

Průvodce světem energetických štítků

Doplňkové vybavení a funkce

Pečicí trouby se neustále modernizují a pomáhají nám tak s přípravou chutnějších a zdravějších pokrmů. Tento nepostradatelný spotřebič lze pořídit už i za pár tisíc korun. Je však důležité si ujasnit, jaká je přidaná hodnota těch dražších kusů a v čem spočívají nadstandardní funkce.

Funkce a programy vestavné trouby

  • Tradiční pečení – běžná funkce, při které se aktivuje horní i spodní topné těleso. Funkce je vhodná pro pečení všech druhů jídel na jedné úrovni.

  • Horkovzduch – ventilátor s topným tělesem rozhání horký vzduch po celém vnitřku trouby a udržuje tak rovnoměrnou teplotu ve všech jejích částech. Při horkovzdušném pečení můžete péct několik plechů najednou. Pečený pokrm se proudícím teplým vzduchem nejen peče, ale i vysušuje, což mu dodá křupavosti, ovšem nemusí to být vhodné pro všechny recepty.

  • Gril – funkce gril vám umožní připravit si křupavé pečené kuře nebo jiné masové pochoutky.

  • Rozmrazování – lze použít k urychlení rozmrazování jídel na pokojovou teplotu. Průběh rozmrazování je maximálně šetrný, aby si pokrm ponechal svou chuť i aroma.

  • 3D pečení – praktická varianta víceúrovňového pečení. Při tomto druhu pečení se aktivují všechna topná tělesa pro víceúrovňové pečení. Dokonce až tři různé pokrmy tak můžete připravit najednou bez míchání chutí a vůní.

  • Pečení v páře – představuje moderní a zdravý způsob přípravy jídla. Nevyžaduje použití tuku či olejů, díky čemuž jsou pokrmy velmi lehce stravitelné. Pokrmy si tak zachovávají i tolik potřebné vitamíny a minerální látky, a navíc perfektně chutnají!

  • Mikrovlnný ohřev – šetrné ohřívání či rozmrazování pomocí mikrovln zachová chuť i strukturu potravin.

  • Samočištění – umožňuje velice efektivní a jednoduchý způsob čištění trouby. Nečistoty se buď spálí na popel, nebo jsou natolik změklé, že je lze snadno setřít hadříkem. Jedná se o trouby s katalytickým čištěním, pyrolytickým čištěním nebo funkcí AquaClean.

Doplňkové vybavení

  • Časovač – umožňuje nastavit dobu pečení. Po uplynutí nastaveného času se trouba sama vypne.

  • Tlumené zavírání dvířek – zaručuje velmi tiché a šetrné zavírání dvířek trouby s tlumeným dovíráním, a to i bez vaší asistence. Stačí pouze jemný dotek.

  • Dětská pojistka – zabrání dětem, aby nemohly zapnout troubu či přenastavit program.

  • Termosonda – kontroluje vámi nastavenou teplotu uvnitř pokrmu, například velkých porcí pečeně. Stačí ji vpíchnout do masa a nastavit požadovanou teplotu. V návodu je vždy uvedeno, jaká teplota je optimální pro přípravu jednotlivých druhů masa. Po skončení pečení se trouba automaticky vypne, případně se spustí i zvukový signál

  • Push knoflíky – představují speciální designovou i praktickou vychytávku. Knoflíky s Push (= zamačkávací) úpravou bývají velmi pohodlné na ovládání a dodávají troubě elegantní vzhled. Zamáčknutím totiž získáte hladký rovný panel, který se snadno čistí.

  • Ochlazovací systém dvířek – je užitečný bezpečnostní prvek, jenž se zpravidla skládá ze dvou hlavních částí. Základní aspekt je vícevrstvé zpracování dvířek. Jednotlivé vrstvy tak snadněji izolují vnitřní teplo od zbytku domácnosti, čímž se zamezuje tepelným únikům a rapidně se tím zvyšuje bezpečnost. Druhý z prvků bývá malý ventilátorek, který do prostoru mezi dvířky fouká vzduch, jenž opět napomáhá celkové izolaci.

  • Odnímatelné dveře – umožňují dvířka zcela odejmout. Můžete se tedy při čištění trouby dostat i na obtížně přístupná místa a vše snadno umýt či naleštit.

  • Teleskopické vysouvání plechu – usnadní manipulaci s plechem při pečení, protože vám umožní vysunout téměř celý pekáč, aniž byste jej museli přidržovat. Podlévání a dochucování jídel během přípravy je tak mnohem pohodlnější a bezpečnější.

Klasické pečicí trouby

  • Vhodné do všech domácností, větších i menších
  • Široký výběr modelů všech tvarů a velikostí

Klasická pečicí trouba s výškou 60 cm patří mezi oblíbenou a velmi rozšířenou variantu trub. Vnitřní objem trub se pohybuje v rozmezí 53 až 82 litrů, vyberou si tedy větší i menší domácnosti. Obecně bývají tyto trouby cenově dostupnější. U klasické pečicí trouby můžete čekat typy ohřevů horní, dolní, kombinovaný, ventilátor, gril, rozmrazování. Dle konkrétního modelu a ceny disponují ale i řadou doplňkových programů a funkcí, které vám ulehčí pečení i samotnou obsluhu spotřebiče.

Výhody a nevýhody
  • Nabízí všechny základní programy a funkce
  • Hodí se do všech domácností
  • Vnitřní objem může dosahovat více než 80 litrů
  • Dobrý poměr cena/výkon
  • Široký výběr modelů
  • Zpravidla postrádají nejmodernější funkce

Kompaktní pečicí trouby

  • Ideální do malých domácností
  • Řešení do kuchyně s nedostatkem místa

Kompaktní pečicí trouby mají výšku 45 cm a jsou tedy ideální do malých domácností. Vyžadují sice méně místa, ovšem se zachováním všech důležitých funkcí klasické pečicí trouby. Některé trouby se dokonce i přes své kompaktní rozměry mohou pochlubit prémiovými a nadstandardními vlastnostmi. Díky menšímu objemu dosáhnou rychleji a levněji požadované teploty.

Výhody a nevýhody
  • Kompaktní rozměry
  • Nabízí všechny důležité programy a funkce
  • Rychlá výhřevnost vnitřního objemu
  • Elegantní design
  • Malý vnitřní objem

Multifunkční pečicí trouby

  • Umožňují více způsobů pečení
  • Vhodné do domácností, kde se často a s oblibou trouba využívá

Multifunkční trouba, jak již sám název napovídá, umožňuje více způsobů pečení. Co se ohřevu týče, poskytuje vše, co klasická pečicí trouba, ale kromě toho má vždy i něco navíc – horkovzduch s kruhovým topným tělesem, pečení s přidanou párou nebo pečení pomocí mikrovln. Díky tomu lze u každého typu pokrmu dosáhnout těch nejlepších výsledků. Nejmodernější modely disponují více než desítkou různých programů, mezi nimiž najdete např. i uložené recepty, kdy stačí pouze stisknout tlačítko a o přípravu celého jídla se postará trouba. Mezi multifunkčními troubami dnes najdete i Smart trouby, které se mohou stát součástí vaší chytré domácnosti.

Výhody a nevýhody
  • Několik způsobů přípravy jídla v troubě
  • Vhodné programy pro přípravu různých typů potravin (maso, pečivo, moučníky, zelenina)
  • Mnoho nadstandardních funkcí
  • Moderní technologie
  • Vyšší pořizovací cena

Horkovzdušné trouby

  • Elektrická trouba s kruhovým topným tělesem
  • Snadné a rovnoměrné pečení různých pokrmů

Horkovzdušné trouby jsou velmi podobné troubám klasickým, ale jsou navíc vybavené kruhovým topným tělesem, které rozhání teplo a udržuje stejnou teplotu v celém vnitřku trouby. To umožňuje lepší a rovnoměrnou přípravu jídel. Někdy jsou tyto trouby označené jako trouby s pravým horkým vzduchem. Je totiž rozdíl, jestli trouba disponuje pouze ventilátorem (ten pouze rozhání teplý vzduch, který je ohřátý horním či spodním ohřevem), nebo je vybavena ventilátorem a kruhovým topným tělesem, které má vlastní zdroj tepla a vhání do trouby již ohřátý vzduch. V troubě s pravým horkým vzduchem můžete péci i více plechů s různými potravinami, protože vůně a chutě jednotlivých vrstev se nepromíchají.

Výhody a nevýhody
  • Ohřátý vzduch vstupuje do trouby rovnoměrně
  • Rovnoměrná a rychlejší příprava jídla
  • Pečení dvou a více odlišných jídel najednou
  • Šetří čas i peníze
  • Moderní funkce a vybavení (dle modelu)
  • Trouby bez kruhového topného tělesa horký vzduch jen rozhání

Parní trouby

  • Slouží nejen k pečení, ale i k vaření, grilování, pošírování
  • Pára umožní zdravější přípravu jídel a vylepší chuť pokrmu

Parní trouby jsou dnes hitem. Můžete v nich nejen péct, ale také vařit, grilovat, pošírovat, rozmrazovat. Nejenže umožňují připravit lahodné a zároveň zdravé pokrmy bez nutnosti použití tuku, ale přidání páry vylepší i chuť každé suroviny. Maso bude uvnitř šťavnaté a na povrchu se zlatavou kůrkou, pečivo bude nadýchanější, zelenina si zachová svou barvu a bude křupavá.

Výhody a nevýhody
  • Zdravé vaření a pečení v troubě
  • Pára zajišťuje, že moučníky lépe vykynou a maso se nevysušuje
  • Zachování barvy i chuti připravovaných potravin
  • Mnoho možností přípravy jídel
  • Moderní funkce usnadňující přípravu pokrmů
  • Pokročilejší trouby nahradí třeba i mikrovlnnou troubu, nebo parní hrnec
  • Vyšší pořizovací cena

Trouby s parní funkcí

  • Kombinují klasické pečicí programy s parní funkcí
  • Pára slouží jako doplněk ke klasickému pečení
  • Pára vylepšuje chuť pokrmu

Trouby s parní funkcí představují kompromis mezi klasickou a parní troubou. Na rozdíl od parní trouby neumožňují klasické pečení v páře a nedisponují nádržkou na vodu, takže se voda leje přímo do trouby. Parní funkci lze přidat ke klasickým programům a maso je díky ní o poznání šťavnatější a koláče nadýchanější.

Výhody a nevýhody
  • Parní funkce zlepšuje výsledky pečení
  • Maso je díky ní šťavnatější
  • Moučníky a koláče jsou nadýchanější
  • Neumožňuje plnohodnotné parní pečení

Trouby s mikrovlnným ohřevem

  • Spojují výhody pečicí trouby a mikrovlnné trouby
  • Urychlují přípravu jídla

Vestavné trouby s mikrovlnným ohřevem jsou v podstatě multifunkční pečicí trouby s možností využití mikrovln. Taková trouba vám tedy poskytne stejné vlastnosti jako mikrovlnná trouba, kterou tak může zcela nahradit. Vaše jídlo vám šetrně, bez ztráty struktury a chuti ohřeje či rozmrazí. Skvělá je i pro rychlé a zdravé vaření v kombinaci s horkým vzduchem.

Výhody a nevýhody
  • Dva spotřebiče v jednom
  • Pokrmy jsou hotové až o polovinu rychleji
  • Šetrný ohřev i rozmrazování pomocí mikrovln
  • Vyšší pořizovací cena

Samočisticí trouby

  • Katalýza, Pyrolýza nebo AquaClean
  • Snadná údržba vnitřku pečicí trouby
  • Šetří čas a námahu

Připečené zbytky jídel a mastnota v pečicí troubě již nemusí být noční můrou, pokud bude vaše trouba vybavena tzv. samočisticí funkcí, která vám její údržbu výrazně usnadní. Jedná se vesměs o katalytické čištění (stěny trouby jsou vybaveny výměnnými katalytickými vložkami, které absorbují nečistoty a mastnotu), pyrolytické čištění (vnitřek trouby se rozpálí na vysokou teplotu, při které veškeré nečistoty zpopelní a opadají ze stěn) nebo AquaCleaning, tedy čištění vodní párou (voda nalitá do pekáče se postupně odpařuje a vzniklá pára změkčí usazenou špínu, která jde snadno setřít).

Minitrouby

  • Ideální řešení pro nenáročné uživatele
  • Energeticky úsporný spotřebič, který nezabírá moc místa
  • Možnost kombinace s varnými plotýnkami

Stolní minitrouby jsou vhodnou alternativou menších a jednoduchých volně stojících i vestavných trub. Jsou k dostání v různých velikostech a objemech. Nabízejí také uspokojivý výběr užitečných funkcí. Hodí se do velmi malých kuchyní, kde je k dispozici jen kuchyňský kout, a tudíž se počítá každý centimetr. Výhodou těchto stolních minitrub je také jejich variabilita. Můžete je bez problému převážet, takže není divu, že jsou oblíbené hlavně u chatařů a chalupářů. Minitrouby ocení také uživatelé, kteří pečou jen velmi zřídka a chtějí ušetřit místo, které by jinak zabírala prostorná klasická trouba.

Výhody a nevýhody
  • Úspora energie a místa
  • K dostání v různých velikostech a objemech
  • Přenosné
  • Možnost kombinace s varnými plotýnkami
  • Součástí je i příslušenství
  • Nízká cena základních modelů
  • Vhodné spíše pro nenáročné uživatele, malé domácnosti a příležitostné pečení
Příslušenství pro vestavěné trouby

Příslušenství pro vestavěné trouby

  • Umožňuje využívat troubu naplno
  • Podporuje delší životnost trouby
  • Usnadňuje čištění a údržbu trouby

Příslušenství pro vestavěné trouby zahrnuje především plechy a pekáče, které jsou nezbytnou součástí pro přípravu pokrmů v jakékoliv troubě. Uživatelé parních trub a kombinovaných parních trub poté ocení odvápňovací tablety pro odstranění vápenatých usazenin v útrobách spotřebiče. Některé trouby umožňují výměnu žárovky, je však třeba zkontrolovat, zda je daná žárovka vhodná pro vaší troubu.

Výhody a nevýhody
  • Široká nabídka příslušenství
  • Využití maximálního potenciálu trouby
  • Finančně nenáročná záležitost
  • Některé trouby mohou vyžadovat specifické příslušenství

Nejčastější otázky při výběru vestavné trouby

Jakou troubu vybrat - zaměřeno na velikost

Správná velikost trouby je pro její výběr klíčová. Vnitřní objem vybírejte s ohledem na četnost používání a na počet členů v domácnosti. Pokud budete troubu používat pouze občasně, vystačíte si s menším objemem. Naopak vášniví kuchaři ocení spíše trouby s větším objemem.

Pro jednotlivce či pár zpravidla stačí trouba s vnitřním objemem do 45 litrů.

Pro menší rodiny nebo rodiny, kde se příliš trouba nepoužívá, jsou vhodné trouby s objemem 40 až 70 litrů.

Pro čtyř a vícečlenné rodiny a rodiny, kde se často peče, jsou vhodné trouby s objemem nad 70 litrů.

U klasické trouby se standardně setkáte s rozměry 60 × 60 cm, a to na výšku i na šířku. Pokud bydlíte sami nebo v menší domácnosti, jsou pro vás ideální kompaktní trouby, které mají výšku jen 45 cm.

Jakou troubu vybrat s ohledem na výběr funkcí?

Před samotným výběrem je třeba si ujasnit, co od trouby očekáváte. Pokud pečete sporadicky, vystačíte si se základními funkcemi trouby (horní ohřev, spodní ohřev, horní+spodní ohřev a gril). Naopak v domácnostech, kde se častěji peče, ocení nadstandardní funkce, jako je horký vzduch, 3D pečení,  pečení v páře.

Také vezměte v potaz samotnou údržbu a ovládání trouby. Pro snazší čištění trouby oceníte samočisticí funkce jako jsou katalytické či pyrolitické čištění. Pro komfortnější a bezpečnější manipulaci zvažte trouby s teleskopicky výsuvnými rošty či ochlazovacím systémem dvířek.

Co je horkovzdušná trouba a jaké jsou její přednosti?

Oproti klasickým troubám, horkovzdušné modely distribuují teplo rovnoměrně v celé troubě. Díky tomu je možné péci několik plechů zároveň. Jinými slovy můžete využívat možnosti tzv. víceúrovňového pečení, jenž šetří čas, energii a i peníze. Výkonný ventilátor s topným tělesem nejen zajišťuje rovnoměrné proudění vzduchu, ale také brání smíchávání vůní a chutí jednotlivých jídel.

Jaké má parní trouba výhody?

S parní troubou docílíte lahodnějších a šťavnatějších pokrmů, které si zachovají většinu vitamínů, minerálů a dalších živin. Trouby navíc nepotřebují žádný tuk, a tak jsou připravená jídla dietní a zdravá. Parní trouby navíc mohou zastoupit i ostatní domácí spotřebiče, jako například mikrovlnnou troubu. Pokud si navíc pořídíte troubu kombinovanou s horkým vzduchem, můžete využívat veškeré funkce klasické trouby, a ještě je spojit s parními programy.

Jak vybrat parní troubu?

V prvé řadě si ověřte parní funkce konkrétního modelu. Pro optimální výsledek potřebujete model, který má plnohodnotné parní funkce. Důležitá je také podoba a umístění nádobky na vodu. Některé parní trouby disponují samostatnou přihrádkou na vodu, jiné mají rezervoár umístěný na dně pečicí komory.

Zaměřte se také na spotřebu energie. Parní pečicí trouby v kombinaci se samočisticím programem mohou být energeticky náročné. Důležité jsou také bezpečnostní prvky (např. větší počet vrstev skla).

Nevybírejte parní troubu podle ceny. Tento typ trub patří obecně mezi finančně náročnější. Nejmodernější spotřebiče nejdou pod cenu 10 000 Kč.

Jaký je rozdíl mezi parní troubou a konvektomatem?

Konvektomaty jsou velké spotřebiče, které se využívají především v profesionálních kuchyních. Připravují pokrmy v páře. Rozdíl není jen ve velikosti a účelu použití, ale také v nabídce funkcí. Kombinovaná parní trouba má kromě parního pečení také program standardního pečení. Konvektomaty používají jen horkovzdušné funkce.

Co to jsou Smart trouby?

Smart trouby neboli chytré pečicí trouby můžete ovládat i z mobilního telefonu či tabletu. Můžete na dálku nastavit teplotu, zkontrolovat průběh připravovaného jídla nebo třeba troubu zapnout a předehřát ji cestou domů z práce. Díky aplikaci, kterou si do mobilu nebo tabletu stáhnete, si můžete vyhledat a ukládat recepty, dozvíte se vše o správné údržbě spotřebiče nebo zde najdete rychlý návod v případě jakéhokoliv problému. Chytré trouby se mohou stát součástí vaší chytré domácnosti.

Co přesně znamená čištění pyrolýzou a katalýzou?

Jedná se o způsoby, jak udržet téměř bez námahy čistý vnitřek trouby. 

První metodou je pyrolýza. Ta díky schopnosti zahřát troubu na velmi vysoké teploty (až 500 °C), naprosto spálí veškeré nečistoty. Stačí povrch po vychladnutí (ideálně ještě když je mírně zahřátý) jen přetřít mokrým hadříkem a je hotovo.

Druhou metodou čištění je katalýza. Tu umožňují trouby, které disponují speciálním vnitřním obložením z pórovitého smaltovaného materiálu. Díky němu jako houba do sebe trouba natáhne mastnotu a nečistoty, které teplem následně zoxidují a odpaří se.

Jak vybrat minitroubu

Zásadní faktory správného výběru jsou tyto:

  • Provedení – existují dva typy minitrub. Základní a kombinované s varnými plotýnkami. Základní se hodí do domácností, kde je k dispozici varná deska. Kombinované minitrouby zastanou i funkci sporáku. Varné plotýnky mohou být sklokeramické a litinové. Kombinované minitrouby mají vyšší příkon než základní. Rozdíl v ceně, ale nemusí být velký. Obvykle je možné používat troubu i plotýnky souběžně
  • Typy ohřevů – toto je naprosto zásadní faktor výběru. Mezi základní funkce patří horní, spodní ohřev a gril. Těmito funkcemi disponují téměř všechny minitrouby. U vyspělejších modelů najdete také funkci horkovzdušného pečení a některé typy minitrub nabízejí i funkci mikrovlnného ohřevu
  • Příkon – platí čím vyšší příkon, tím vyšší spotřeba energie. Nicméně trouby s vyšším příkonem jsou výkonnější. Poznáte to především podle rychlosti rozehřívání trouby a plotýnek. Optimální rozpětí příkonu minitrub je 1500 – 2000 W. Kombinované trouby mohou mít příkon až 3000 W
  • Objem – nejčastěji mají minitrouby objem 30 – 40 l. V takto velké stolní troubě upečete i pizzu nebo celé kuře. Existují ale i trouby, které mají mnohem menší objem 10 – 20 l, nebo naopak větší než 40 l. Extrémně malé stolní trouby jsou vyloženě provizorní řešení, vhodné hlavně na ohřev jídla
  • Funkce – minitrouby nabízejí dobrý výběr funkcí, který odpovídá jejich účelu. Standardně se setkáte s nabídkou 4 – 6 pečicích programů. Zázraky tedy nečekejte. Více programů vám nabídnou dražší modely. Součástí stolních minitrub je také regulátor teploty a časovač. Běžně můžou minitrouby dosáhnout až 230 °C, některé až 300 °C

Minitrouba s litinovými nebo sklokeramickými plotýnkami?

Hlavní výhodou litinových plotýnek je fakt, že na ně můžete dát jakýkoliv hrnec nebo pánev, zatímco v případě sklokeramických plotýnek musíte používat hrnce a pánve, které jsou pro tento typ plotýnek vhodné. V obou případech je nutné najít vhodný prostor pro umístění minitrouby, tak abyste mohli na plotýnkách pohodlně vařit a nic vám nepřekáželo. Ideální je umístit stolní troubu pod digestoř, která ale musí být dostatečně vysoko.

Slovník pojmů - trouby

Kruhové topné těleso

Kruhová topná tělesa se používají pro horkovzdušné trouby a zajišťují rovnoměrné proudění vzduchu.

3D horký vzduch

Funkce, jež aktivuje všechna topná tělesa a ventilátor. Teplo je rovnoměrně rozvedeno do všech koutů trouby a umožňuje perfektní propečení ze všech stran.

AutoRoast

Funkce AutoRoast nastaví ideální teplotu masa, ať už se jedná o kuřecí, vepřové, hovězí či rybu.

Funkce Booster

Funkce Booster při zapnutí aktivuje všechna topná tělesa. Vnitřní prostor trouby se nahřeje během chvilky a nemusíte čekat na předehřátí trouby.

Inteligentní ventilátor

Inteligentní ventilátor se zastaví při otevření dvířek trouby, nehrozí tedy, že vás ovane horký vzduch. Tato funkce zajišťuje bezpečné používání a úsporný provoz spotřebiče.

Slovník pojmů
Print
P-DC1-WEB11
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info