Recenze fitness náramku UMAX U-Band 107 Plus HR

Catalogue
Recenze fitness náramku UMAX U-Band 107 Plus HR

Fitness náramek může fungovat jako skvělá motivace k aktivnímu životnímu stylu a také vypadat jako slušivý doplněk. Otestovali jsme pro vás cenově dostupný náramek U-Band 107 Plus HR od značky UMAX. Podívejte se, jak v testování obstál a nakolik naplnil naše očekávání.

Design náramku U-Band 107 Plus HR

Na první pohled na ruce náramek UMAX vypadá velmi esteticky. Nepřekáží ani netlačí. Náramek je z příjemného materiálu a zapíná se jednoduše, jako řemínek klasických hodinek. U-Band vypadá dobře jak na pánské, tak dámské ruce a neklouže ani nedráždí kůži. Příjemně se nosí během dne i v noci, kdy je pohodlí ještě důležitější.

Po deseti dnech nepozorujeme žádné opotřebení materiálu. Náramek jsme testovali při běhání i v posilovně a náramek nemění barvu ani po kontaktu s potem. Někomu možná může přijít škoda, že je UMAX náramek k dipozici pouze v černé barvě, ale stejně tak každý ví, že černá barva je elegantní. Náramek se tak hodí téměr k jakémukoli oblečení.

Displej fitness náramku UMAX

U fitness náramku oceňujeme výrazný displej, který využívá OLED technologie, která vyniká vysokou úsporností. I když senzor náramku 24 hodin denně monitoruje tepovou frekcenci, monitoruje spánek a displej reaguje na pohyb zápěstím, stejně U-Band 107 Plus HR vydrží bez opakovaného nabíjení vlastně celý týden. Displej reaguje nejen na pohyb, ale ovládat ho lze také dotykem a tlačítkem. Jednoduše tedy můžete v průběhu dne kontrolovat základní funkce:

Zobrazení ostatních funkcí lze nastavit v aplikaci. Poté se na displeji může zobrazovat třeba i aktuální předpověď počasí s výhledem až na dva dny dopředu nebo můžete dostávat upozornění o příchozích hovorech a zprávách.

Mezi jednotlivými funkcemi si přepínáte tlačítkem umístěným v patičce displeje nebo klepnutím na obrazovku displeje. Dvojité poklepání vede k aktivaci displeje. Druhou možností k aktivaci displeje je otočení zápěstí směrem k sobě. Pokud chcete, aby se displej rozsvítil, stačí pohnout zápěstím, jako když se chcete chcete podívat na běžné hodinky, kolik hodin je. Občas se může stát, že senzor pohybu nezareaguje tak, jak chcete, ale běžně funguje, jak má.

UMAX U-Band 107 Plus HR, design UMAX U-Band 107 Plus HR, OLED displej

Používání náramku UMAX U-Band 107 Plus HR

Pro plnohodnotné používání náramku potřebujete mobilní aplikaci, chytrý telefon a přístup k internetu. Aplikace je dostupná pro iOS i Android, pak si založíte uživatelský účet a pomocí Bluetooth propojíte telefon s náramkem UMAX. Instalace aplikace i propojení v našem případě proběhlo bez jakýchkoli problémů a ihned jsme začali sledovat, jak naskakují první kroky a vzdálenost, kterou jsme během dne ušli.

Přídavné chytré funkce náramku U-Band 107 Plus HR

Co jsme od náramku UMAX nečekali? Pokud se občas cítíte ve stresu nebo zahlcení prací, můžete vyzkoušet zklidňující dechové cvičení. Náramek U-Band 107 Plus HR vám to přesně odpočítá a pomocí jednoduché grafiky na displeji ukáže, jak tělu pomocí dechu ulevit od stresu. Mezi další zajímavé funkce, kterými každý fitness náramek rozhodně nedisponuje, patří možnost upozornění na ztrátu telefonu a nebo pomoc s nalezením ztraceného telefonu. Náramek se ozve (zavibruje) ve chvíli, kdy překročíte zadanou vzdálenost mezi náramkem a telefonem a pokud už jste telefon ztratili, můžete pomocí náramku zajistit, aby začal zvonit nebo vibrovat, abyste ho snáz našli.

Další funkce, které U-Band 107 Plus HR nabízí, pro fitness náramek nejsou nezbytné, ale v rámci přídavných funkcí slouží jako hezká vychytávka. Sem bychom zařadili možnost vzdáleného fotografování díky propojení s telefonem a nebo předpověď počasí na dva dny dopředu.

Jak se zorientovat v nabídce fintess náramků?

i Fitness wearables
Přečtěte si článek se základním přehledem možných funkcí, které můžete u fitness náramků očekávat.

Aplikace VeryFitPro

Jak jsme již zmínili, pro sledování zaznamenaných aktivit je nutné nainstalovat si aplikaci VeryFitPro. V ní můžete sledovat veškeré záznamy i progres, pokud si nastavíte nějaký cíl, kam chcete při používání fitness náramku směřovat. Aplikaci jsme při testování stáhli do telefonu s aktuálním iOS systémem, kde fungoval bez problémů. Podle výrobce by měla být kompatibibilita možná se systémem iOS 7.0 a vyšším a s Adroidem 4.4 a vyšším.

UMAX U-Band 107 Plus HR, aplikace, uživatel UMAX U-Band 107 Plus HR, aplikace, tepová frekvence UMAX U-Band 107 Plus HR, nastavení aplikace

V rámci aplikace je možné nastavení dílčích cílů jako třeba počet kroků, které byste měli denně ujít nebo třeba počet hodin, jak dlouho chcete každou noc spát. Pokud se registrujete, pak se všechny hodnoty ve vašem účtu ukládají, a tak můžete kdykoli mrknout na vlastní pokroky nebo taky prohřešky. Vyzkoušet můžete i různé notifikace, jako třeba zavibrování, když vám na telefon přijde zpráva, když dlouho sedíte nebo když vám někdo volá. To vše v aplikaci přehledně nastavíte dle svých preferencí. V rámci svého účtu se také můžete propojit s přáteli, kteří využívají stejnou aplikaci, a pak mezi sebou můžete soupeřit a motivovat se.

Pro koho se tento fitness náramek hodí?

UMAX U-Band 107 Plus HR je kvalitně zpracovanou a cenově dostupnou variantou mezi fitness náramky. Pokud se snažíte, aby byl váš život aktivní a cítili jste se dobře, s UMAX náramkem to půjde snadno. Základní údaje jako kroky, kalorie, vzdálenost i spánek zaznamenává náramek spolehlivě v přehledné aplikaci dostupné pro iOS i Android. Potěší vás i specifické funkce jako dechové cvičení, když se cítíte ve stresu, možnost vzdáleného fotografocání nebo třeba pomoc při hledání ztraceného telefonu. Pokud ale patříte mezi aktivní sportovce, možná budete nešťastní ze záznamů o tepové frekvenci, které podle nás nejsou vždy relevantní, a doporučujeme se raději porozhlédnout v nabídce propracovanějších sporttestrů a fitness náramků.

Chcete mít přehled o své kondici?

i Chytrá váha UMAX Smart Scale US10c
Přečtěte si recenzi chytré váhy, která posune vaši snahu žít aktivně na úplně jiný level.

Srovnání: UMAX U-Band 107 Plus HR vs konkurence

Parametry/modelUMAX U-Band 107 Plus HR BlackXiaomi Mi Band 2EVOLVEO FitBand B2
Vhodné pro aktivityBěh, Cyklistika, FitnessFitnessBěh, Cyklistika, Fitness, Lyžování, Golf
Kompatibilní OSAndroid, iOS Android, iOSAndroid, iOS
Vodotěsnost
Bluetooth 
Typ displejeOLED P-OLEDP-OLED
Cena989 Kč799 Kč1790 Kč
* Ceny k 13. 3. 2018

Celkové hodnocení UMAX U-Band 107 Plus HR

Hodnocení70% Alza.cz

Hlavní parametry

Design

80 %

Funkce

60%

Mobilní aplikace

70 %

Klady

  • Přehledný displej
  • Snadné zprovoznění
  • Jednoduché ovládání
  • Nabíjení bez kabelu
  • Vydrží nabitý celý týden
  • Specifické funkce

Zápory

  • Není voděodolný
  • Nepřesné měření tepové frekvence
Print
P-DC1-WEB11
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info