AlzaPlus+ knihy Domecek_krve_a_bolesti_FKP

Knihy

Knihy jsou ideální volbou, jak trávit volný čas. Kromě toho, že si perfektně odpočinete od všedních starostí, rozšíříte si svou slovní zásobu a zlepšíte své vyjadřování. V nabídce naleznete vše od knížek pro děti přes naučnou literaturu až po nádherné romány. Z čeho konkrétně můžete vybírat? Přečtěte si více.

5 důvodů, proč je dobré pravidelné čtení knihy

Knihy neslouží pouze k vyplnění volného času – mohou vám nabídnout mnohem více, než si myslíte.

  1. Kniha vám perfektně rozšiřuje slovní zásobu, díky čemuž se budete vyjadřovat ještě lépe.
  2. Všechno, co čtete, vám přináší nové informace a znalosti, které se vám můžou kdykoliv hodit.
  3. Kniha zlepšuje paměť, protože vás nutí zapamatovat si různé postavy, jejich příběhy, historii a podobně.
  4. Knihy a časopisy udržují mozek aktivní a zabraňují ztrátě jeho energie, čímž dochází k mentální stimulaci.
  5. Díky čtení se zlepší vaše analytické myšlení, budete více soustředění a zlepší se vám písemný projev.

Naše internetové knihkupectví je rychlé a přehledné

Všechny knihy na jednom místě? Žádný problém. Internetové knihkupectví je prostě skvělé – kromě knížky si u nás navíc můžete pořídit i něco dalšího. Všechny žánry a tituly jsou zde přehledně a pohromadě a nemusíte tak složitě hledat dobrou knihu v klasickém knihkupectví. Prohlédněte si naše knihy online – rychle a pohodlně.

Už nemusíte hledat knihkupectví ve vašem městě – knihy pořídíte i pohodlněji

Alza internetové knihkupectví nabízí veškeré známé i méně známé tituly, mezi kterými můžete pomocí filtru snadno najít to, co hledáte. Díky tomu, že máme pobočky a Alzaboxy rozmístěné po celé České republice (Praha, Brno, Ostrava, Olomouc, …) a odběr je leckdy možný ihned, můžete vybírat knihy z pohodlí vašeho domova.

Chcete se přesvědčit, že i ve vašem městě si můžete knihy ihned osobně vyzvednout? Podívejte se na seznam veškerých prodejen a alzaboxů.

Knížky pro děti jsou důležité již od narození

Knihy pro děti a mládež jsou pro dětský vývoj velmi důležité, a to i v případě, že jim je pouze předčítáte. Knížky pro miminka v podobě leporel či látkových knížek upevňují pouto s rodičem a rozvíjí jejich smysly. Dětské knížky pro starší ratolesti poté rozvíjí kreativitu, trpělivost a představivost.

Otevřená kniha

Knížky pro nejmenší i starší děti zahrnují beletrii, pohádky a básničky, dobrodružství a detektivky, gamebooky, naučnou literaturu, fantasy, sci-fi a horory, romány a povídky, ale i například komiksy.

Knížky pro dívky

Knížky pro dívky jsou k dostání od klasických pohádek s princeznami až po ty, které pomohou dívkám k lepšímu sebepoznání a objevování světa. Dívky také milují kreativní tvoření, a tak v nabídce najdete jak omalovánky, tak různé kreativní sešity. Pří výběru rozlišujte především věk slečny, od kterého se odvíjejí témata knih.

Knížky pro kluky

Knížky pro kluky zahrnují superhrdiny, auta či knížky o zvířatech. Větší chlapci mají rádi různé příběhy dětí prožívajících nejrůznější dobrodružství nebo knihy, kde se dozví, jak fungují věci kolem. Řada chlapců také nepohrdne komiksy, které se dostávají čím dál více do popředí literatury.

i

Čekáte potomka a chcete si zaznamenávat důležité okamžiky již v období těhotenství? Pak vy se vám mohla líbit kniha pro miminko, kam si můžete začít vkládat již ultrazvukové fotky a pokračovat poté s jednotlivými mylníky v životě vašeho miminka.

Knihy pro teenagery

Knihy pro teenagery dávají jejich čtenářům pocit, že jim někdo rozumí, což je v období dospívání velmi důležité. Najdete zde tedy především knihy o různých problémech mládeže, jakou jsou například drogy či jiné závislosti, přátelství nebo láska. Řada teenagerů pomocí knih utíká od reality, kde jsou všichni proti nim.

Rádi se vzděláváte a získáváte nové informace? Kniha je správným nástrojem

Pokud se rádi vzděláváte v různých oborech a chcete získávat stále nové informace, je pro vás kniha, a to zejména ta naučná, odborná či cizojazyčná nejvhodnějším řešením.

  • Naučné a odborné knihy vám rozšíří obzory, a to napříč různými kulturami, přírodou, literaturou, informačními technologiemi, náboženstvím, uměním, historií, podnikáním či celým světem.
  • Cizojazyčné knihy slouží především k trénování cizího jazyka. Můžete si tak přečíst nejen české knihy, ale také oblíbený titul v angličtině, španělštině, němčině, ruštině či třeba italštině.

Mezi oblíbené knihy patří knížky pro kutily, milovníky vaření i cestování

Oblíbené knížky jsou také knihy pro kutily, milovníky vaření a cestování nebo zastánce zdravého životního stylu.

  • Hobby knihy jsou ideální pro všechny kutily, kteří rádi chovají zvířata, sportují, rybaří, modelují, fotografují, šijí či milují hudbu. V této kategorii si přijde na své kdokoliv, kdo má svůj oblíbený koníček.
  • Kuchařky ocení každý milovník vaření. V nabídce naleznete kuchařky týkající se zdravé kuchyně, grilování masa, pečení dezertů, ale i například knihy o české či mezinárodní kuchyni.
  • Zdraví a životní styl zahrnuje publikace týkající se především medicíny, sportů, různých vztahů, výchovy dětí, kosmetiky či zdravého způsobu života. Zdraví je to nejdůležitější, a tak je důležité o něj pečovat.
  • Průvodce a cestování vám nejen usnadní cestování, ale také vás zavede na taková místa, o kterých se vám ani nesnilo. Kromě průvodců zde najdete také faktografické cestopisy, mapy či plány měst.

i

Chcete mít pohromadě své nejoblíbenější recepty? Skvělým tipem je kniha na recepty, kde můžete mít zapsány všechny své oblíbené pokrmy včetně postupu a doby vaření či pečení.

Která knížka vám umožní zasloužený odpočinek?

Knížka nemusí poskytovat jen užitečné informace, ale může také sloužit k uvolnění, odpočinku a relaxování.

  • Beletrie je krásná literatura, která zahrnuje vše od povídek a básní přes romány, detektivky, horory či thrillery až po biografii, cestopisy nebo díla podle skutečné události.
  • Knížky pro ženy představují většinou „červenou knihovnu“, která patří mezi nejoblíbenější. K dostání však nejsou jen knížky romantické, ale také historické, humorné či erotické knihy.
  • Komiksy jsou díla, ve kterých je děj vyprávěn především podle kreseb, které jsou z menší části doplněny o krátký text. V nabídce naleznete například superhrdinské, dětské, české i naučné komiksy.

Pro milovníky elektroniky jsou k dostání e-knihy

Elektronické knihy neboli zkráceně e-knihy jsou ideální pro všechny, kteří milují moderní elektroniku a chtějí mít všechny knihy na jednom místě. Výhodou je, že si můžete knihu stáhnout prakticky kdykoliv, kdy máte chuť číst něco nového. E-knihy si můžete přečíst ve svých mobilních telefonech či e-book čtečkách.

Jak se dá ještě vybrat dobrá kniha? Podívejte se na 3 nej

Pokud vás nezajímá konkrétní kniha, můžete se podívat na bestsellery, knižní novinky či oblíbené autory.

Nejprodávanější knihy alias bestsellery

Bestsellery jsou tituly, které ve světě získaly prestižní ocenění a patří mezi neprodávanější knihy, a to většinou z oblasti beletrie. Jedná se také o nový styl orientace v knihkupectví, který usnadňuje prodej děl.

Nejnovější knihy

Nejnovější knihy jsou ideální pro všechny vášnivé čtenáře, kteří čekají na vydání knižních novinek, aby mohli obohatit svou knihovnu o další zajímavý kousek. Výborné tituly však byly napsané i v průběhu posledních let.

Nejoblíbenější knihy

Oblíbený autor mohl napsat více než jednu publikaci, a tak se můžete podívat přímo na jeho tvorbu a získat všechny jeho tituly, které zatím napsal. Můžete zde objevit také nejoblíbenější knihy podle jiných zákazníků.

Které tituly doporučuje naše internetové knihkupectví?

Doporučujeme ke čtení nejzajímavější novinky i ostřílené tituly, které jsou napsány slavnými autory i novými objevy. Víme, že každá kniha je jedinečná a každý má rád něco jiného, a tak si v našem internetovém knihkupectví přijdou na své jak fanoušci romantiky, sci-fi, detektivek, fantasy, tak i odborné naučné literatury.

Hledáte perfektní dárek? Kniha vždy potěší

Dárkové knihy jsou ideálním dárkem pro každého. Neznáte oblíbený žánr obdarovaného? Nevadí. Perfektní je například vzpomínková kniha, kam zaznamenáváte veškeré společné okamžiky pomocí fotografií či textu. U zákazníků je také velmi oblíbená kniha k narození dítěte, která uchovává nejkrásnější vzpomínky.

Sháníte levné knihy? Pak si u nás seřaďte zboží od nejlevnějšího, navštivte náš bazar, nebo prozkoumejte prodej publikací ve výprodeji.

V našem internetovém knihkupectví najdete i diáře a kalendáře

Diáře a kalendáře neodmyslitelně patří do každého knihkupectví. Kromě toho, že si s nimi naplánujete veškeré schůzky a úkoly, můžete tyto pomocníky využít pro své myšlenky či kreativní nápady. K dispozici je denní, týdenní či školní diář, motivační diář, kapesní diář nebo stolní kalendáře s nejrůznějšími motivy.

i

Víte, jak se tvoří kniha? Z čeho se konkrétně skládá?

Knihy jsou potištěné slepené/sešité svazky listů. Víte ale, jak se tvoří kniha? Knižní blok je uložen do ochranného krytu – předsádky. Kniha dále obsahuje kapitálek (zakrývá mezeru mezi blokem a deskami), hřbet, desky, potah a úplně nakonec přebal podporující prodej.


P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací