Kniha roku Turistický průvodce_FKP

Seržant Getúlio

Zobrazit katalog
Seržant Getúlio Kniha, Česky
Nakladatel:
MAŤA
Kniha 2017, Česky, 148 stran, Pevná bez přebalu lesklá
Kód:  FKP218061 Prod. číslo:  978-80-7287-202-2

Nevyhovují vám alternativy? Vybírejte z celé nabídky

Seržant Getúlio

Příběh primitivního a nevzdělaného seržanta vojenské policie, Getúlia Santose Bezerry, jenž je své "cti" a svému šéfovi, pro kterého je schopen udělat cokoli, doslova oddán až za hrob, čtenáři přibližuje drsné prostředí 50. let, jež vládlo v zaostalém brazilském severovýchodu. Nejde však jen o samotný námět novely, co ji činí tak přitažlivou. Její naléhavost umocňuje i autorův vskutku originální vypravěčský styl věrně zobrazující pokroucený charakter jejího hlavního protagonisty, jenž, aniž to sám tuší, je ve své podstatě jen tragikomickou loutkou v osudové hře o politickou moc.

Novela Seržant Getúlio patří bezesporu mezi vrcholné ukázky brazilské prózy druhé poloviny 20. století, o čemž mimo jiné svědčí jistě i fakt, že byla přeložena do několika světových jazyků.

Hned při svém prvním vydání novela Seržant Getúlio v roce 1971 způsobila na brazilském knižním trhu nemalý poprask. Není divu, její autor, Joao Ubaldo Ribeiro, a to i když šlo teprve o jeho druhé dílo, v ní totiž jasně prokázal svůj nevšední literární talent. Ostatně hned následující rok, v roce 1972, za ni obdržel v Brazílii mezi literáty tolik ceněnou prestižní cenu Jabuti.

Parametry a specifikace

Autor
Joao Ubaldo Ribeiro Hotovo!
Počet stran
148 stran Hotovo!
Rok vydání
2017 Hotovo!
Typ
Kniha Hotovo!
Vazba
Pevná bez přebalu lesklá Hotovo!

Základní

Autor
Joao Ubaldo Ribeiro Hotovo!
Počet stran
148 stran Hotovo!
Rok vydání
2017 Hotovo!
Typ
Kniha Hotovo!
Vazba
Pevná bez přebalu lesklá Hotovo!
Druh
Kniha Hotovo!

Jazyk

Jazyk
Česky Hotovo!
Více parametrů
Poznámka:
» Všechny prózy
» Všechny romány
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky.
Příslušenství pro Seržant Getúlio
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací