Ráno i den vám ulehčí mlýnek na kávu
Jen čerstvě namletá zrna zajistí jedinečnou chuť vašeho oblíbeného nápoje. S tím vám pomůže mlýnek na kávu ruční, nebo elektický, který navíc dodá vaší domácnosti na váženosti a přiláká nejednoho kávomila. Jak se mezi sebou liší?
Na menší množství kávy postačí ruční mlýnek na kávu
Ruční mlýnky na kávu vynikají nejen nižší pořizovací cenou, ale oceníte je, pokud si potřebujete namlít menší množství kávových zrn. S lehkostí je využijete i na cestách, pro které je ruční mlýnek na kávu jako stvořený.
Pro častější servírování kávy je tu elektrický mlýnek na kávu
Elektrické mlýnky na kávu ocení zejména ti nejzarytější milovníci, kteří bez oblíbeného nápoje nevydrží. Jsou vhodné pro častější používání. Nabízejí možnost nastavení jemnosti namletých zrn. Doma elektrický mlýnek na kávu využijete i na mletí bylin.
Připravit nejlepší nápoj pomůže profesionální mlýnek na kávu
Kvalitní nápoj si žádá profesionální mlýnky na kávu. Správné espresso se připravuje podle stanovených pravidel. Mlýnek na kávu profi vám umožní nastavit si množství i potřebnou jemnost namletých zrn.
Místo na pracovním stole vám pomůže ušetřit kávomlýnek na stěnu.
Jaký mlecí mechanismus nabídne kávomlýnek?
K dostání je kávomlýnek s mlecími kameny, ale i s tříštivými noži. Obě varianty mají své typické vlastnosti, které oceníte. Pojďme si je představit.
Ověřena klasika je mlýnek na kávu s kameny
Mlýnek na kávu s mlecími kameny má buď keramické, nebo ocelové provedení. Jedná se o klasické a léty ověřené provedení. Mlýnek na kávu s keramickými mlecími kameny lépe odvádí teplo a nezkresluje chuť. Zato ty ocelové mají sklon k zachovávání tepla, které ovlivní výslednou chuť.
- Možnost nastavení hrubosti.
- Pomalé drcení uvolňuje olej ze zrn.
- Vyšší pořizovací cena mlýnku.
- Delší doba mletí kávových zrn.
Mlýnek na kávu s mlecími kameny – ploché, nebo kónické?
Mlýnek na kávu s plochými mlecími kameny namele směs najemno. Tento způsob mletí vám přinese výraznější chuť, na druhou stranu mají kratší životnost. Mlýnek na kávu s kónickými mlecími kameny mele kávu rychleji a nerovnoměrně. Výsledný nápoj je silnější.
i
V levém parametrovém menu nastavíte stupeň mletí. Ten určuje, jak mlýnek na kávu namele zrna, což se samozřejmě projeví i na chuti vašeho oblíbeného nápoje.
Víc vám toho nabídne mlýnek na kávu s tříštivými noži
Mlýnek na kávu s tříštivými noži rozseká zrna na malé nesymetrické kousky, které vás upoutají silným aromatem. Mechanismus sekání využijete nejen u přípravy kávy, ale také na nasekání čerstvých bylinek, koření nebo ořechů.
- Mají více možností využití.
- Pořízení je méně nákladné.
- Jsou snadnější na údržbu.
- Nelze nastavit hrubost mletí kávy.
- Mnohdy nerovnoměrně nasekaná zrna.
- Zahřáté nože mohou připálit kávu.
Stále nevíte, jak vybrat mlýnek na kávu? Náš průvodce vám odpoví na potřebné otázky.
Hraje roli velikost zásobníku mlýnku na kávu?
Velikost zásobníku mlýnku na kávu určuje, jaké množství zrn uschováte v přístroji a namelete.
- Pokud budete ruční či elektrický mlýnek na kafe často přenášet nebo si přejete mít vždy čerstvě namletou kávu, je ideální menší.
- Připravujete-li běžně kávu ve větším množství, vyberte větší zásobník, kde nebude potřeba neustále dosypávat kávová zrna.
Skrýt popis