Vyberte prvek na stránce, kterého se chyba týká

Prodloužili jsme otevírací dobu našich prodejen, ale pokud nemáte cestu kolem, objednávky nad 4 000 Kč stále doručujeme zdarma!

Splátky bez navýšení Kup logitech, vyhraj káru

Recenze SONY DSC-RX100 + Rollei Foto Starter Kit 2

Zobrazit katalog
SONY DSC-RX100 + Rollei Foto Starter Kit 2

Digitální fotoaparát - kompaktní, 1", CMOS 20.2 Mpx, 3,6× zoom (28-100mm f/1.8-4.9) ZEISS, 3.0" displej, SD/SDHC/SDXC + MS PRO, Full HD video, stabilizátor, detekce tváře, Li-Ion + Bestseller Rollei cestovní stativ pro telefony a fotoaparáty max. zátěž 2 kg, výška 120 cm a cestovní čistící sada Rollei pro mokré i suché čištění

Skladem > 5 ks
a na prodejně Praha - Holešovice
Cena s DPH 8 890,-
Původní cena 8 990,-
4,8
Hodnotilo 129 uživatelů
5 105x
4 20x
3 2x
2 2x
1 0x
96 % zákazníků doporučuje

Uživatelské recenze

Vašek 03.04.2016
Jsem už od povahy takový, že když něco vybírám, za danou částku chci to nejlepší, takže jsem výběru foťáku věnoval několik týdnů, pročítal odborné i uživatelské recenze, porovnával desítky fotoaparátů a stovky ukázkových snímků a nakonec vybral RX100 jako nejvhodnější. Obrazová kvalita je srovnatelná s levnými zrcadlovkami s obrovskou výhodou menší velikosti a když už srovnávám, tak i světelnosti objektivu a velikostí čipu. Některé bezrcadlovky s výměným sklem jsou na podobné úrovni, nicméně je sráží setové sklo a s pořádným objektivem se už částka šplhá mnohem výš, klidně k patnácti tisícům. Jinými slovy je Sony rx100 nejlepší fotoaparát do deseti tisíc korun. Přes drobné nedostatky vřele doporučím každému, pro koho je obrazová kvalita na prvním místě. Pokum mám hodnotit obrazový výkon v cenové relaci, tak 100%, pokud mám hodnotit celkově, pak 90%
Ve své cenové relaci a třídě nejlepší obrazový výkon už na jpeg bez filtrů věrné podání barev bez výraznějších obrazových defektů velmi kvalitní video na úrovni levnějších profi kamer malý velmi světelný objektiv velký čip Kroužek na objetivu s nastavitelnou funkcí (dal jsem si tam clonu) mnoho režimů focení a nějaké ty fíčurky na hraní (malování, efekty...) baterka drží (skoro 400 fotek) Skvělé hártky s hlobkou ostrosti české menu ovládacím prvkům přířadím co chci Skvěle a ostře fotí na automatiku, ale můžu používat i prioritu clony, času, nebo vše nastavit ručně a když se mi nechce, v režimu scény fotím na přednastavený režim a výsledky jsou skvělé. umí i raw Ergonomie nic moc jen tři úrovně rozlišení pro foto (6 vezmu-li v potaz dva poměry stran) Taktéž jen dvě možnosti rozlišení videa ještě divně označeno, stačilo by mi HD a FHD, jenže to je cosi ještě jiného. Divné nastavení některých propriet, např. rozlišení videa, tohle sony opravdu pos. velmi pomalý zoom při natáčení videa S menu se budu ještě chvíli prát, nisméně je lepší než můj předchozí fujifilm
Tereza, Ostrava - Moravská Ostrava 16.10.2016
úplně výborný byť je to starší model cena / kvalita nadprůměrný výkon ve svém segmentu perfektní kvalita videa slabší makro
Marián 19.09.2015
najlepší kompakt dosť zle sa drží - doporučujem dokúpiť grip Sony AG-R2
Firma, Lety 10.02.2014
rychlost ostření rychlost různého nastavení při manuálním focení ovládací kroužek na objektivu velikost - úžasný výkon v malém těle, skvělý do kapsy možná horší ergonometrie na držení v jedné ruce, ale je to spíše o zvyku
Pavel, Vsetín 20.08.2012
Špičková kvalita obrazu.Výjimečný výkon ve špatných světelných podmínkách.Rychlý a spolehlivý autofokusVelmi dobrá automatika, která sama vybere scénický režim nebo sama zvolí, jestli je potřeba HDR Nejkratší závěrka 1/2000, což omezuje použití clony 1,8 v dobře osvětlených prostorách.
Miroslav, Litoměřice 12.11.2017
Naprostá pecka! Protože se tu zjevně spojují recenze všech pěti verzí dohromady, tak dodávám, že tato se týka verze II (mark II). Rozhodoval jsem se mezi tímto strojem a Canon GX5. Canon GX5 by měl (jen o pár tisíc dráž) nabízet totiž to, co mi na RX100 chybí: hledáček, dotyk.displej na ostření, možnost vyklopit displej o 180st. a vstup na mikrák. Nicméně obraz z RX100 mark II je tak dobrý (resp. o tolik lepší než u GX5), že jsem všechny výhody u GX5 oželel. GX5 je ve tmě úplně v p.... GX5 má defaultně vytažený kontrast a saturaci, díky tomu nevidíte tmavě hnědou přecházející do černé, ale jen černou. Což na první pohled vypadá možná uhlazeně, ale na druhý tímto obraz ztrácí nejen na věrohodnosti, ale hlavně na detailu, ostrosti. Jakmile tedy v nastavení toto "přibarvení" vypnete, zjistíte, že tím de facto GX5 maskuje zrno, které prostě ve tmě tvoří. Natočil jsem tmavý kout oběma fotoaparáty a RX100 II byl jasným vítězem. Za ty prachy jsem nic lepšího neviděl! A depth of field má srovnatelný s (třikrát dražší) zrcadlovkou!
super obraz vždy a rychle. Tady opravu přístroj zapnete a za vteřinu fotíte bez jakéhokoliv dlouhého míření či stabilizace a vždy pořídíte ostrou fotku nejlepší depth of field (rozmazané pozadí) co jsem viděl u kompaktu (srovnáno s dražším Canon GX5), působí velice profesionálně (GX5 takové nemá, má menší) minimum (spíš nula) šumu ve tmě. GX5 proti tomu má vytažený kontrast a saturaci (což na první pohled vypadá sice uhlazeněji ale bez detailů), ale jakmile u GX5 uberete kontrast i saturaci, vyleze tolik zrna, že by si jeden ublinknul. náhradní baterie se dají sehnat doslova za pár stovek perfektní a rychlé ostření bezkonkureční poměr cena výkon je tak malý, že se blbě drží, nejspíš by pomohl grip lcd není výklopný a ani dotykový nemá hledáček
Zákazník 31.01.2016
Dobrá volba
 
Petr, Benešov 23.07.2019
Malá velikost Velký displej Skvělé fotky v interiéru i venku velice kreativní fotky v manuálním režimu Baterie Na velké ruce možná trochu moc malý
Lumír, Karviná 03.09.2018
Na to, že je to kompakt, tak to je naprostá bomba kvalita fotek a video je srovnatelné s kvalitní videokamerou Vysoká cena Displej není dotykový - špatně se ovládá Poněkud nepřehledné menu
Michaela, Hradec Králové 16.05.2018
Krasne fotky Zatim zadne
Bedřich, Stod 31.12.2017
Mohu doporučit, je to výborný fotoaparát, pohodlný a lehký do ruky na všechny možné výlety a cesty, od Thajska až do Francie na hrady a zámky. Krásné fotografie, včetně zpracování. Pouze to chce lepší software a zjednodušit přenos po Wi Fi. Příručka je sice česky, ale budete si asi shánět ještě další pro vysvětlení všech detailů - např. nastavení režimů fotografování a možné kombinace. Slabá dokumentace, není dobře vysvětleno propojení PC a fotoaparátu pře Wi Fi ( nejprve spojit kabelem a až potom upravit pro Wi Fi. Dále chybí vysvětlení možností všech režimů fotografování a možné kombinace - vše např. jednou, dvěma větami.
Firma, Zábřeh 15.12.2017
Velmi spokojen, umí video 1000 sn/s, úžasné
David, Praha 8 10.08.2017
Super kvalita i cena 1.8 clona zajistí i dost pěkný bokeh (nízká hloubka ostrosti) RAW Velmi kompaktní Vyskakovací blesk Optický zoom Čeština
František, Praha 4 - Krč 13.05.2016
vyborna kvalita obrazu vyborna kvalita zpracovani vyborna kvalita videa skvely elektronicky hledacek velky fotak v malem tele kompaktni fotak bez kompromisu uff, ta cena... neprehledna menu
Ivan, Jablonec nad Nisou 02.11.2015
Perfektní kvalita obrazu. I při zvětšení 1:1 stále perfektně prokreslené. Malé rozměry na cestování zatím žádné snad že nemá WiFi pro sdílení v TV
Petr, Dolenice 01.09.2015
fotky jsou čisté bez šumu z ruky se dá bez problémů pořídit krásná fotografie výborný automatický i manuální režim výklopný display ovládání a prohlížení fotek přes wifi kompaktní rozměry kvalitní dílenské zpracování skvělá výdrž baterky 300 fotek + 8 minut HD videa koupil jsem si k tomu náhradní Duracell - výdrž stejná zoom na spoušti není citlivý, používám téměř výhradně kroužek na objektivu
Ybaca, s. r. o 11.08.2015
splna ocakavania chyba mi fotenie pocas nahravania videa
Firma, Praha 9 - Černý most 17.04.2015
kvalita obrazu rozměry kompatibilita baterií v zařízeních sony
Firma, Most 22.03.2015
Hledáček, světelnost objektivu, nádherná kresba. Displej neni dotykový.
Zákazník 02.10.2014
Splňuje přesně to co jsem chtěl
Splňuje přesně to co jsem chtěl nic
Martin, Brodek u Prostějova 26.05.2018
světelnost objektivu možnosti nastavení kvalita obrazového výstupu chatrný blesk, navíc v místě obvyklého držení (dá se na to zvyknout)
juky23 cz 02.02.2018
krásný obraz dobrý zvuk vstup pro mikrofon špatně se drží
Jaroslav, Boharyně 14.08.2015
velikost kvalita fotek Wifi propojení s chytrým telefonem Naklápěcí display Volba z mnoha scén
Oldřich, jablonec nad nisou 28.10.2013
parametry vstupuje na pole, kde se pohybují zrcadlovky, výklopný panel umožňuje pracovat stejně, jako se zrcadlovkou - zcela bez výhrad ke kvalitě a fungování působí "křehce", doporučuji dokoupit pouzdro
Jana, Palkovice 04.01.2017
Skvěle fotí Velice dobrá stabilizace Výborná výdrž na baterii
Firma, Běleč 20.10.2016
Super fotky při horších světelných podmínkách, videa také. Celkově jsem moc spokojen. Díky nějakému omezení EU má maximální délku videozáznamu v kuse 29 minut, pak se musí znovu spustit.
Lukáš, Vrbka 28.07.2016
Kvalita fotek Výborná světelnost F1.8 Nízký šum i při vyšší ISO Rychlý autofokus Velký snímač 1" Výborná kvalita videa 1080p při 60P Výklopný display Možnost připojit externí blesk, hledáček a mikrofon Kompaktní rozměry Velká výdrž Baterie Doporučuji všem Nic
Vilém, Olomouc 07.06.2016
kvalita výstupu jak foto tak i film a to při kapesních rozměrech. Protože jsem měl již DSC HX9V které jsem loni utopil a se kterým jsem byl jako s druhým aparátem spokojen šel jsem do stejné řady. chybějící ale dokoupitelný grip
Zákazník 22.01.2016
Perfektní fotky i za zhoršených světelných podmínek. Musí se dokoupit grip
Tomáš, Praha-Hostivař 09.08.2015
rozměry vs. funkce
Lukáš, Hradištko 31.07.2015
skvělý kapesní foťák, který je schopný zastat funkci zrcadlovky, pokud ji nemůžete/nechcete mít s sebou velice kvalitní výstup do RAW dobrá výdrž hodně nastavení rychlý pád clony f/1.8 při zoomu, daň za kapesní rozměry a delší ohnisko - další verze tohoto foťáku už ohniska zkrátily, ale clona na nejdelším ohnisku byla zvětšena na f/2.8
Marek, Praha 9-Vinoř 29.07.2015
fotí naprosto luxusně byla k němu 32GiB karta a pouzdro Mk.II má wifi v sobě, takže stačí nastavit a sám se průběžně zálohuje třeba do telefonu. Mk.I potřebovala podstatně dražší SD kartu s wifi rozhodně stojí za to si pořídit nějakou lepší knihu o fotografování, třeba "The Photography Bible". není úplně levný, ale stojí za to
Michael Hýža, Zlín 23.04.2015
Výborná kvalita snímku na tak malý fotoaparát Nízký šum i ve vysokých ISO hodnotách Kvalitní video Vysouvací mechanismus blesku působí velmi chatrně
Firma, Vranovice 29.01.2015
Umí vše co lepší zrcadlovka (až na zoom). Oproti zrcadlovce stačí zapnout a hned můžete fotit, vše během pár sekund Profíci uvítají možnost nastavení snad všeho (jak jsou zvyklí u zrcadlovek) Je hodně malý, občas se v roce blbě drží :)
Luděk, Praha 4 - Podolí 16.12.2013
Trosku jsem se obaval ovladani a kvalite fotek, ale je to funkcemi hodne podobne zrcadlovce a fotky z toho lezou temer jako ze zrcadlovky. Pokud chcete fotak na bezne tahani do kapsy, kdyz se nechcete vlacet se zrcadlovku, tak je to idealni reseni Zatim jsem neprisel na nic, tedy krome ceny
Zákazník 28.11.2013
Pre tych, ktori chcu kompakt (lebo nie CSC / zrkadlo) a pritom minimalizovat mnozstvo kompromisov ohladom obrazovej kvality.
najlepsi momentalne dostupny kompakt predovsetkym pre low-light fotenie cena
Jiří, Praha 5 07.05.2017
Fotoaparát jsem si pořídil, protože jsem manželce záviděl Sony RX 100 III, který jsem jí koupil k Vánocům. RX V i III:Výborná obrazová kvalita, ve většině běžných situací nahradí zrcadlovku i při slabém světle Má hledáček, ten je důležitý, protože se sluncem v zádech nebývá na displej vidět, v hledáčku lze zobrazit vodováhu snadné přenášení snímků do telefonu starší fotografové ocení možnost ovládat jako klasický fotoaparát, prstenec kolem objektivu při nastavení na manuál s auto ISO nebo prioritu clony funguje jako clonový kroužek RX V: oproti RX III je výhodou prakticky jen lepší ostření - mnohem rychlejší a spolehlivější při nízké hladině osvětlení. To ovšem může být někdy pro úspěch snímku rozhodující Možná jsou snímky při vysokém ISO i jinak o lepší, nejsem si jist, mám krátce. Větší rozlišení hledáčku nehraje při focení žádnou roli. cena - vyšší než slušná zrcadlovka se setovým objektivem má mnoho funkcí a málo ovládacích prvků, takže je ovládání nepřehledné a funkce volby zaostřovacího bodu obtížně použitelná Pomohl by dotykový displej výdrž baterie ještě menší než u RX III
Lukáš, Česká Lípa 15.12.2013
výborný výkon objektivu kompaktní rozměry zpracování (až na blesk) k zrcadlovce parádní doplněk cena cena příslušenství chybí mi grip (lze již dokoupit, ale je to další náklad a navíc je grip docela drahý a úplně to není to pravé ořechové) někdy složitější ovládání trošku se bojím o blesk (vypadá dost chatrně)
lukas 23.02.2015
je to mala ale vykona krabicky
velikost vykonost disain otocny displai cena lechce se da stratit
Firma, Praha 9 - Kbely 13.01.2015
Skvělá kvalita snímků Výborný fotoaparát, ale dnes už bych raději doporučil Mark III. Objektiv nemá rád protisvětlo Měkčí podání obrazu Horší světelnost na dlouhém ohnisku
Bedřich, Stod 20.02.2014
Mohu doporučit, je to výborný fotoaparát, pohodlný a lehký do ruky na všechny možné výlety a cesty, od Thajska až do Francie na hrady a zámky. Krásné fotografie, včetně zpracování. Pouze to chce lepší software a zjednodušit přenos po Wi Fi. Příručka je sice česky, ale budete si asi shánět ještě další pro vysvětlení všech detailů - např. nastavení režimů fotografování a možné kombinace. Slabá dokumentace, není dobře vysvětleno propojení PC a fotoaparátu pře Wi Fi ( nejprve spojit kabelem a až potom upravit pro Wi Fi. Dále chybí vysvětlení možností všech režimů fotografování a možné kombinace - vše např. jednou, dvěma větami.
Firma, Plzeň 14.08.2018
Dotyková obrazovka Zoom Chybí optická stabilizace (vyměněna za hardwarovou) Chybí ND filtr Světelnost pouze 2.8 oproti předchozím 1.8
Miroslav, Praha 9 01.01.2018
Odešel mi DSC-RX100 ve verzi jedna, takže nebylo moc o čem přemýšlet, výprodej dvojky srazil cenu a já si jsem jist, že to déle než 3 roky prostě nevydrží... je to spotřebák a Sony není žádný hit kvality... a nikdy nebyl, jen umí dobře marketing. Ale nechtěl jsem další těžké zrcadlo - jako Nikonista a Olympusák nekupuju Canon - ani Panasonic mě nepřesvědčil a poměr cena / výkon u tohoto výběhu je proti Olympusu a novým Canonům jasný favorit ;) kapesní docela kvalitní optika konečně dostupný video port (dříve vespod) a WiFi lepší citlivost po inovaci čipu (ale to jsem zatím netestoval) pouzdro k první verzi blokuje vysouvání displeje (rám je stejně tlustý jako pouzdro a drhne) prodavači neudávají mezi parametry takové, které by "poškodily pověst". Například přehřívání a vypínání při delším nahrávání (nevadí, že si výrobci udělali 29 minutový kartel, ale strojek prostě i s prázdnou kartou a napájený ze sítě po pár desítkách minut vypne... je třeba s tím počítat. A kecy není to kamera... inu snímá to dost kvalitně na to, abych pomocí něj vyráběl výuková videa a zaznamenával konference, netahal další bezzrcadlovku atd., ale měl jsem mít volbu před prvním nákupem a tedy přečíst v ZÁKLADNÍCH parametrech.) časem (cca 2 roky, tak akorát po záruce) přestal fungovat spolehlivě mikrousb, jako u všeho dalšího s tímhle konektorem, pokud jej používám denně. Oprava kolem 2-5 tisíc není aktualizován firmware 4k má až další verze, ale ta zase má snížený rozsah už jen taktak Zoomu; zbytečně velký rozsah nabídky typů namísto optimalizace stávajícího; předražené příslušenství, které není v ceně (brašna, dálkové ovládání, timelaps spoušt, hledáček...)
Lukáš, Praha 2 - Vinohrady 13.06.2017
rychlý, video je skvělé, kompaktní za takhle malou mýdlovou krabičku je to hodně, obzvláště když je zde jen 1palec čip!
123 ...
 

Odkaz k produktu na stránkách výrobce: Zadejte odkaz recenze produktu

Poznámka (odkaz, PartNumber apod.):

Zkuste nové Alza Premium Moje Alza Přihlásit Jak nakoupit
Tipy na vánoční dárky Zobrazit
WEB4
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi