Sušičky ovoce
Sušička potravin se hodí nejen pro sušení ovoce či zeleniny, ale i masa, bylinek nebo hub. Jednotlivé produkty jsou dostupné v mnoha variantách a velikostech. Na co se zaměřit při výběru, aby sušička potravin splnila vaše očekávání? Čtěte dále.
PokračovatSušičky ovoce
Již neprodáváme
Sušičky ovoce
Sušičky potravin nejsou pouze výstřelkem moderní doby. Jedná se o nejstarší způsob, jak uchovávat potraviny bez větší ztráty vitamínů a živin. Na co vše se dá sušička potravin využít, jak na sušení masa, abyste si vychutnali pravé domácí jerky a jaké přední značky je vyrábějí?
Sušička na ovoce je vhodná i na sušení masa, hub a bylinek
Sušička na ovoce je vhodná nejen na sušení ovoce, ale i na sušení spousty jiných druhů potravin. S tímto přístrojem můžete zužitkovat prakticky veškerou úrodu a mít tak veškeré pochutiny celý rok stále po ruce.
- Sušička na maso je vhodná pro sušení netučného masa. Stačí ho pouze nakrájet, ochutit a nechat vysušit.
- Sušička na houby vám umožní vychutnat si hříbky po celý rok. Houby vysuší za pár hodin a bez námahy.
- Sušička bylinek je ideální pro vytvoření zásob sušených bylinek na zimu nebo pro případné pozdější využití.
Jak na sušení masa v sušičce aneb udělejte si domácí jerky
Sušička na maso je v podstatě jakákoliv sušička ovoce, zeleniny nebo potravin obecně s regulací teploty – pro sušení masa potřebujete přibližně 68 °C. Sušit můžete hovězí, vepřové, drůbeží i rybí maso. Jak na to?
- Maso si nakrájejte na 2–3cm plátky o přibližné tloušťce 0,5 cm.
- Odkrojte přebytečný tuk. Čím více tuku sušené maso má, tím menší bude jeho trvanlivost.
- Maso okořeňte, případně namarinujte a nechte pár hodin odpočinout v lednici. Je jedno, zdali použijete pouze sůl a pepř nebo přidáte bylinky, česnek, worcester a podobně.
- Sušička masa bude na přípravu vašeho jerky potřebovat přibližně 4–6 hodin.
Sušička na ovoce v podání mnoha značek
Sušička na ovoce i na ostatní potraviny se stává čím dál více populárnější. Většina značek se zaměřuje na to, jak uchovat potraviny co nejdéle chutné a zároveň s dostatkem vitamínů. Jaká sušička potravin je ta pravá?
Sušička ovoce ETA
Sušička ovoce ETA umožňuje zdravý způsob přípravy a konzervace potravin. Je ideální pro sušení ovoce, zeleniny, masa, hub nebo bylinek. Klíčovými vlastnostmi je rychlé sestavení, jednoduché ovládání a snadná údržba.
Sušička ovoce Concept
Sušička ovoce Concept se postará o dokonalé a zdravé vysušení jakékoliv ovoce, zeleniny nebo bylinek. Rovnoměrné rozložení tepla a vysoký příkon zajistí velmi rychlé usušení potravin.
Sušička ovoce Sencor
Sušička ovoce Sencor umožňuje čerpat z úrody po celý rok. Správnou cirkulací vzduchu probíhá sušení rovnoměrně napříč všemi patry. Zachovejte maximum z přírodních vitamínů, minerálů a dalších látek.
Velmi oblíbená je také sušička ovoce Gorenje a Profesor, která rovněž zajišťuje zachování minerálních látek a vitamínů. Samozřejmostí je rovnoměrné sušení, které je nutným předpokladem pro dlouhodobou trvanlivost sušených potravin.
K čemu se ještě dá využít sušička na ovoce?
Sušička na ovoce se dá použít i na výrobu přírodní dekorace. Vyzkoušejte sušené citrusové plody jako ozdobu na vánoční stromeček nebo usušené okvětní lísky, které zvelebí a provoní každou domácnost.
Pokud máte dotaz k produktům, službám, dopravě či jiný požadavek, využijte zákaznické podpory.