Zadejte název zboží
Vakuovačka pomocí ventilátoru odsává přebytečný vzduch ze sáčku či nádoby. Několikanásobně prodlužuje životnost potravin a zároveň plně zachovává jejich chuť, aroma a nutriční hodnoty. Při výběru zvažte, jak často potřebujete vakuovat. Pro občasné používání postačí ruční vakuovačka, pro častější vakuování doporučujeme automatickou variantu. Čím se od sebe liší jednotlivé typy a jaké parametry by měly splňovat?
PokračovatDomácí vakuovačka potravin pomáhá zachovat dlouhodobou čerstvost a aroma uchovávaných potravin díky zamezení přístupu vzduchu do sáčků či nádob. Zabraňuje také ztrátě potravin důležitých vitamínů a minerálů. Vakuovačka je vhodná k vakuování masa, ryby, zeleniny, hotových jídel ale i trvanlivých potravin. Dle způsobu a četnosti použití rozlišujeme ruční vakuovačky, profi modely a svářečky fólií.
Ruční vakuovačka je ideální pro občasné vakuování menšího množství potravin. Vyznačuje se kompaktním provedením, díky čemuž ji pohodlně uskladníte i v menších kuchyních. Ruční domácí vakuovačka se ovládá velice snadno pomocí stisknutí jednoho tlačítka. Potraviny stačí buď zabalit do speciálních sáčků se zipem a ventilem, nebo vložit do vakuové dózy, a stiskem tlačítka odsát vzduch. Ruční vakuová balička většinou funguje na baterie.
Vakuová svářečka fólií nebo také vakuovačka Sous-Vide je nejoblíbenější vakuovačka vhodná i pro časté vakuování. Po vložení potraviny do speciálního sáčku či fólie přístroj odsaje přebytečný vzduch a poté sáček neprodyšně uzavře. Toho dosáhne vytvořením horkého sváru, který plast v místě dotyku roztaví. Při výběru zohledněte především sací výkon, jenž ovlivňuje rychlost odsávání vzduchu.
Vyzkoušejte si přidat k vakuovanému masu vaše oblíbené koření a bylinky. Maso nasaje aroma koření a bude pak mnohem chutnější.
Profi vakuovačka je určena ke skutečně intenzivnímu užití. Přijde vhod každé větší rodině i gastronomickému podniku. Profi vakuovací stroj je zpravidla vyhotoven z nerezu pro maximálně dlouhodobý a bezproblémový provoz. Funguje na principu vkládání sáčku přímo dovnitř přístroje, což se výborně hodí pro tekutější potraviny.
i
Vakuové dózy jsou plastové vzduchotěsné nádoby určené k uchování potravin. Brání vlhkosti i plísním a pomáhají tak surovinám zůstat dlouho čerstvými.
Ruční vakuovačka
Vakuová svářečka fólií
Profi vakuovačka
Příkon informuje o spotřebě elektrické energie a v případě vakuovače ovlivňuje sací výkon. Ten určuje, jak rychle vakuovačka odsaje vzduch. Na tento parametr berte ohled, pokud plánuje vakuovat často a větší množství potravin. Řada pokročilejších modelů také umožňuje regulovat rychlost odsávání dle potřeby. Příkon vakuovačky se pohybuje od 200 W do 2400 W a sací výkon mezi 10-20 l/min.
Před nákupem promyslete, jak velké potraviny budete chtít vakuovat. Při výběru Sous-Vide vakuovačky se pak zaměřte na maximální šířku vakuovacího sáčku nebo fólie. Standardní šířka sváru je kolem 30 centimetrů. Vybrat si můžete buď klasickou jednosvárovou, nebo dvojsvárovou vakuovačku. Funguje stejně jako klasická jednosvárová, ale vytvoří dva sváry za sebou. Druhý svár funguje jako bezpečnostní a brání roztrhání sáčku.
Jestliže nemáte přebytek volného místa na kuchyňské lince či nechcete vakuovačku často přenášet, zvažte i tyto aspekty. Váhové a rozměrové rozmezí vakuovaček na potraviny je totiž poměrně široké. Průměrná hmotnost činí 1,5 kg. Některé modely umožňují skladování i ve vodorovné poloze, což se obzvláště hodí pro menší kuchyně.
Vakuování je skvělou alternativou ke klasickému marinování. Vložte do sáčku syrové kousky masa nebo ryby, přidejte marinádu a odsajte vzduch pomocí vakuovačky.
i
V nabídce naleznete také vakuovací sáčky a vakuovací fólie pro každý typ přístroje. K dostání jsou sáčky jednorázové i sáčky, které můžete používat opakovaně.
+ ZDARMA
Vakuovačka Lauben
Vakuovačky odsávají přebytečný vzduch ze sáčku či nádoby, a tím prodlužují čerstvost vašich potravin. Při výběru berte ohled na četnost používání vakuovačky. Pro méně časté používání vám postačí vakuovačka ruční, jinak vybírejte spíše z automatických vakuovaček. Vakuovačky mohou mít buď podobu svářeček fólií, nebo vakuových boxů.
Potraviny jsou baleny do speciálních sáčků, z kterých svářečka fólií odsaje vzduch a následně uzavře. Tento způsob skladování potravin oceníte především, pokud máte nedostatek místa v lednici či mrazáku.
Potraviny jsou skladovány v nádobách, z kterých je po stisknustí tlačítka odsán vzduch. Tyto přístroje jsou poháněny bateriemi a bývají vybaveny speciálním čidlem, které kotnroluje tlak v nádobě. Vakuové boxy a dózy oceníte zejména při skladování pečiva, zrnkové kávy či těstovin.
Zadejte název zboží