Minimálně polovina času strávená vařením zahrnuje přípravu a krájení surovin. A jen s kvalitním nožem to jde opravdu snadno, rychle a s lehkostí. Vaření je radost, když se nemusíte „mordovat“ s noži, které je třeba co chvilku brousit a jejichž čepel se rychle opotřebovává. Seznamte se proto s kuchyňskými noži Cold Steel. Jak se s nimi pracuje a proč začít právě s nimi? V praxi je vyzkoušel šéfkuchař Jaroslav Reichardt.
Kuchyňské nože Cold Steel precizně krájí a pohodlně se drží v ruce. Zvyknete si na ně rychle. Vypadají chladně, ale výsledkem vás zahřejí u srdce.
Základem pro výrobu čepelí kuchyňských nožů Cold Steel je německá ocel 4116, jemnozrnná nerezová ocel od firmy Thyssen Krupp, která se běžně používá ve farmaceutickém průmyslu. Obsahuje vyvážené množství uhlíku a chromu a nože z ní jsou krásně pevné a odolné vůči korozi.
Rukojeť nožů Cold Steel tvoří dva materiály: polypropylen a polymer. Spodní část – pevnostní polypropylen dodává rukojeti tvar a pevnost a vrchní část – měkký a pružný polymer zajišťuje, aby se nůž příjemně držel a v ruce neprokluzoval. Uvnitř rukojeti je umístěna vložka Zy-Ex z tvrdého plastu, díky níž se výrazně prodlužuje životnost nožů.
Samostatně si můžete od značky Cold Steel zakoupit opravdu širokou paletu kuchyňských nožů: nůž na pečivo, šéfkuchařský nůž, steakový nůž, loupací nůž na zeleninu, filetovací nůž, vykosťovací nůž a mnoho dalších.
Pokud s vařením a kuchařským uměním teprve začínáte nebo si pořizujete novou výbavu do své kuchyně, vyplatí se vám koupit si rovnou některý ze setů, který vyjde levnější, než kdybyste nože kupovali po jednom.
Tím to ale nekončí. Radost vám jistě udělá i speciální grilovací set, set 6 steakových nožů nebo řeznická sada.
To, že nože Cold Steelskutečně umí, nejsou prázdná slova. V praxi je testoval profesionální kuchař Jaroslav Reichardt, který se tomuto řemeslu věnuje naplno už 30 let a ví, co je dobré. V současné době vaří v restauraci Marina a v minulosti jste mohli jeho výtvory ochutnat v restauracích Pravda, Laca Argentina a Kolkovna na Újezdě, kde působil v roli šéfkuchaře.
Jaroslav testoval kuchyňské nože Cold Steel na hovězím, vepřovém i kuřecím masu, krájel zeleninu (okurku, papriku, cibuli, rajče, mrkev) a ovoce (jablko, citron, hrušku, granátové jablko), ale pustil se také do bylinek a pečiva (čerstvého chleba a rohlíků). A jaké je hodnocení vybraných kuchyňských nožů?
„Se všemi testovanými noži se mi pracovalo dobře, kvalitní plastové rukojeti jsou výborné a nože jsou od výrobce opravdu špičkově nabroušeny. Líbí se mi i pětiletá záruka, což není v oblasti kuchyňských nožů běžné. Když to shrnu, tak kuchyňské nože od značky Cold Steel jsou pecka pro začínající kuchaře!“ zhodnotil na závěr Jaroslav Reichardt.
Nejen začínajícím kuchařům jsou určeny kuchyňské nože Cold Steel. Pokud chcete precizní řez při každém krájení a dlouho životnost nožů, postavte si na kuchyňskou linku Cold Steel. Jejich vlastnosti i cena vás mile potěší.