MS hokej Huawei_CZ_Launch

Kuchyňské nože Cold Steel: perfektní start pro začínající kuchaře

Catalogue

Article

Aktualizováno

Minimálně polovina času strávená vařením zahrnuje přípravu a krájení surovin. A jen s kvalitním nožem to jde opravdu snadno, rychle a s lehkostí. Vaření je radost, když se nemusíte „mordovat“ s noži, které je třeba co chvilku brousit a jejichž čepel se rychle opotřebovává. Seznamte se proto s kuchyňskými noži Cold Steel. Jak se s nimi pracuje a proč začít právě s nimi? V praxi je vyzkoušel šéfkuchař Jaroslav Reichardt.

Šátek R-Shield RESPILON

Kuchyňské nože Cold Steel: perfektní start pro začínající kuchaře – OBSAH

  1. Nemusíte být Střihoruký Edward, aby byl nůž vaší prodlouženou rukou
  2. Krájení všeho druhu aneb jaké kuchyňské nože značka Cold Steel nabízí
  3. Testování kuchyňských nožů Cold Steel profíkem v praxi
  4. Tipy na péči o kuchyňské nože Cold Steel a nože obecně

Nemusíte být Střihoruký Edward, aby byl nůž vaší prodlouženou rukou

Kuchyňské nože Cold Steel precizně krájí a pohodlně se drží v ruce. Zvyknete si na ně rychle. Vypadají chladně, ale výsledkem vás zahřejí u srdce.

Základem pro výrobu čepelí kuchyňských nožů Cold Steel je německá ocel 4116, jemnozrnná nerezová ocel od firmy Thyssen Krupp, která se běžně používá ve farmaceutickém průmyslu. Obsahuje vyvážené množství uhlíku a chromu a nože z ní jsou krásně pevné a odolné vůči korozi.

Rukojeť nožů Cold Steel tvoří dva materiály: polypropylen a polymer. Spodní část – pevnostní polypropylen dodává rukojeti tvar a pevnost a vrchní část – měkký a pružný polymer zajišťuje, aby se nůž příjemně držel a v ruce neprokluzoval. Uvnitř rukojeti je umístěna vložka Zy-Ex z tvrdého plastu, díky níž se výrazně prodlužuje životnost nožů.

i O firmě Cold Steel
1980. To byl rok, kdy se tento americký výrobce nožů a chladných zbraní, při jejichž použití je nezbytný kontakt s cílem (meče, kopí, mačety, vrhací zbraně a jiné) poprvé objevil. Začátky podnikání pro firmu Cold Steel sice nebyly jednoduché, ale ustála to a v současnosti patří mezi přední prodejce chladných zbraní na světě a nabízí širokou škálu výrobků včetně kvalitních kuchyňských nožů.

Krájení všeho druhu aneb jaké kuchyňské nože značka Cold Steel nabízí

Samostatně si můžete od značky Cold Steel zakoupit opravdu širokou paletu kuchyňských nožů: nůž na pečivo, šéfkuchařský nůž, steakový nůž, loupací nůž na zeleninu, filetovací nůž, vykosťovací nůž a mnoho dalších.

Pokud s vařením a kuchařským uměním teprve začínáte nebo si pořizujete novou výbavu do své kuchyně, vyplatí se vám koupit si rovnou některý ze setů, který vyjde levnější, než kdybyste nože kupovali po jednom.

Tři sady podle tří různých potřeb

Tím to ale nekončí. Radost vám jistě udělá i speciální grilovací set, set 6 steakových nožů nebo řeznická sada.

Testování kuchyňských nožů Cold Steel profíkem v praxi

To, že nože Cold Steelskutečně umí, nejsou prázdná slova. V praxi je testoval profesionální kuchař Jaroslav Reichardt, který se tomuto řemeslu věnuje naplno už 30 let a ví, co je dobré. V současné době vaří v restauraci Marina a v minulosti jste mohli jeho výtvory ochutnat v restauracích Pravda, Laca Argentina a Kolkovna na Újezdě, kde působil v roli šéfkuchaře.

Jaroslav testoval kuchyňské nože Cold Steel na hovězím, vepřovém i kuřecím masu, krájel zeleninu (okurku, papriku, cibuli, rajče, mrkev) a ovoce (jablko, citron, hrušku, granátové jablko), ale pustil se také do bylinek a pečiva (čerstvého chleba a rohlíků). A jaké je hodnocení vybraných kuchyňských nožů?

  • Nůž na pečivo Cold Steel – velmi se osvědčil.
  • Loupací nůž Cold Steel – dokonale odvedl svoji práci
  • Sekáček a univerzální nůž – skvěle se s nimi pracovalo.
  • Šéfkuchařský nůž (délka čepele-204 mm), řeznický nůž, tuhý vykosťovací nůž a scimitar – nejlepší trojice. Modely kuchyňských nožů Cold Steel, které u Jaroslava zvítězily.

„Se všemi testovanými noži se mi pracovalo dobře, kvalitní plastové rukojeti jsou výborné a nože jsou od výrobce opravdu špičkově nabroušeny. Líbí se mi i pětiletá záruka, což není v oblasti kuchyňských nožů běžné. Když to shrnu, tak kuchyňské nože od značky Cold Steel jsou pecka pro začínající kuchaře!“ zhodnotil na závěr Jaroslav Reichardt.

Nože Cold Steel do kuchyně
S kuchyňskými noži Cold Steel se velmi dobře krájí jak maso, tak zelenina, ovoce i další suroviny.

Tipy na péči o kuchyňské nože Cold Steel a nože obecně

  • Nože umývejte vždy ručně. Myčka nožům škodí.
  • Hned po umytí nože osušte. Nenechávejte je ležet ve vodě mokré.
  • Vždy nože ukládejte do stojanů a pouzder. Prodloužíte tím jejich životnost
  • Do stojanu nože zasouvejte ostřím nahoru. Zamezíte tak jejich ztupení.
  • Při práci používejte prkénka z měkkých materiálů, jako jsou dřeva nebo plast.
  • Udržujte nože ostré a pravidelně je bruste ocílkou, ostřičem na nože, brusným kamenem. Eliminujete nebezpečí pořezání.

Nejen začínajícím kuchařům jsou určeny kuchyňské nože Cold Steel. Pokud chcete precizní řez při každém krájení a dlouho životnost nožů, postavte si na kuchyňskou linku Cold Steel. Jejich vlastnosti i cena vás mile potěší.

Print
P-DC1-WEB09
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info