Rapture Dvouletá záruka pro firmy

Intel Core 2 Duo E8400

Zobrazit katalog
Intel Core 2 Duo E8400
4,4 3 hodnocení
Procesor 3.00GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775, BOX (Penryn)
Kód:  BO374 Prod. číslo:  BX80570E8400 Stránky výrobce

Nevyhovují vám alternativy? Vybírejte z celé nabídky

Intel Core 2 Duo E8400

Procesor Intel Core 2 Duo je moderní dvoujádrový procesor, který přináší revoluční výkon s optimálním využítím dvou jader a nízkou spotřebu. Díky dvěma výpočetním jednotkám je procesor Intel Core 2 Duo optimalizován pro multi-threading aplikace a multitasking. Můžete na něm souběžně provozovat několik náročných aplikací, například graficky propracované hry nebo profesionální výpočetní aplikace a na pozadí přitom mohou běžet zabezpečovací a antivirové programy.

Díky technologiím Intel Dynamic Power Coordination a Enhanced Intel Deeper Sleep s dynamickým řízením velikosti vyrovnávací paměti dokáže tento procesor napájet pouze nezbytně nutné oblasti procesoru, a nedochází tak k nadměrnému zahřívání procesoru. S tím samozřejmě souvisí i delší životnost a stabilnější provoz. Technologie Intel Digital Media Boost procesoru Intel Core Duo zajišťuje vyšší výpočetní výkon s plovoucí desetinnou čárkou, důležitý zvláště u aplikací, jako jsou CAD nástroje, 3D a 2D modelování, střih videa, digitální hudba, digitální fotografie a hry.

Systém Intel Smart Cache umožňuje konstrukci chytřejší, efektivnější vyrovnávací paměti a sběrnice, které zvyšují výkon, rychlost odezvy a úspory energie. Procesor Intel Core 2 Duo je zcela přepracovaný procesor Intel se dvěma jádry a klíčová součást nové platformy. Procesor je vyráběn revoluční technologií 45 nanometrů, což také přináší zmenšení rozměrů čipu a snížení tepelného vyzařování a spotřeby. Mezi pokročilé funkce patří inteligentní řízení spotřeby Enhanced Intel SpeedStep sloužící ke snížení taktu procesoru a tím i zmenšení odběru energie při jeho nedostatečném vytížení spuštěnými programy.

Parametry a specifikace:
Typ: INTEL Core 2 Duo E8400
Pracovní frekvence: 3 GHz
Systémová sběrnice: 1333 MHz
Jádro: Penryn
Patice: Socket 775
Cache paměť: 6 MB L2
Hustota integrace: 45 nm
Spotřeba: 65 W
Podpora 64-bitových instrukcí EM64T kompatibilní s AMD64 v procesorech Athlon64
Enhanced Intel SpeedStep

Upozornění:
Před nákupem ověřte kompatibilitu tohoto procesoru s Vaší základní deskou! Některé starší revize desek s čipsety řady Intel 945 a Intel 975X, Intel P965/ G965/ 946GZ/ 946PL, NVIDIA nForce 5 IE nebo ATI RD600 nemusí podporovat platformu Intel Core 2 Duo / Conroe a pracovní frekvenci 1333MHz. Doporučujeme zkontrolovat parametry základní desky, zda skutecně podporuje pracovní frekvenci 1333MHz.

Patice Socket 775 vyžaduje odbornou montáž! Na poškození způsobené neodborným zacházením se nevztahuje záruka. Doporučujeme nechat si sestavit počítač naším servisním oddělením.

Parametry a specifikace

Socket
Intel 775 Hotovo!
Frekvence procesoru
3 GHz (3 GHz) Hotovo!
Maximální frekvence (OC)
3 GHz (3 000 MHz) Hotovo!
Funkce
Virtualizace, Chladič v balení Hotovo!
TDP
65 W Hotovo!

Řada

Socket
Intel 775 Hotovo!

Frekvence

Frekvence procesoru
3 GHz (3 GHz) Hotovo!
Maximální frekvence (OC)
3 GHz (3 000 MHz) Hotovo!

Pokročilé parametry

Funkce
Virtualizace, Chladič v balení Hotovo!
TDP
65 W Hotovo!
Výrobní technologie
45 nm Hotovo!
L2 cache
6 MB Hotovo!
L3 cache
0 MB Hotovo!
Více parametrů

Společnost Intel opravdu není třeba představovat. Právě i díky této stálici ve světě IT dnes můžeme pracovat s tak moderními zařízeními s obrovským výkonem. Intel Corporation je největším světovým výrobcem polovodičových obvodů a dalších souvisejících zařízení. Produkty dalších společností mohly spatřit světlo světa jen díky práci inženýrů z proslulého Sillicon Valley.

Intel Corporation zaměstnává po celém světě více než 96 500 zaměstnanců a patří k největším a nejbohatším společnostem světa. Po desítky let bylo sloganem společnosti jednoduché „Intel Inside“, které od roku 2005 nahradilo dynamičtější „Leap ahead“ (skok dopředu). Obě tyto motta zcela jistě platí pro všechny zařízení, které se mohou chlubit osazením komponenty Intel.

Poznámka:

Tento výrobek není samostatně funkčním celkem a může vyžadovat odbornou montáž.

Technické specifikace se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.

Alzo a nejebe Vám tam ? :D S tou cenou to myslíte jako vtip že jo?

Alzo, opravte si chybu, sekli jste se o 3500 korun

Kdyby někd ochtěl, jeden takový bych ještě ve sklepě někde našel, nechám za 1499,- :D :D :D

Dobrý den, mám jen malý dotaz. Co to je? Vždyť je to strašně starý cpu na desky, které se nevyrábí. Ze začátku jsem si řekl, to bude nějaká chyba, ale ejhle, po měsíci nebo jak je to dlouho je to stále tady. Opravdu se prodává ? Už to někdo koupil ? Jestli ano, tak ámen s ním. S přáním dne, Pos.

Dobrý budget CPU, k RTX 2060S ideálny beriem ;)

Kto tam nahodil alebo potvrdil túto cenu by mal dostať vyhadzov/padáka.

Htělo bych se zeptat jestli tento procesor má klasickou zaruku

Dobrý den. Opravte si prosím cenu, nebo ji myslíte vážně? Hezký den, Vaník

Diskuze a poradna k Intel Core 2 Duo E8400
Příslušenství pro Intel Core 2 Duo E8400 Chcete doručiť tovar na Slovensko? Prezrite si Intel Core 2 Duo E8400. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Core 2 Duo E8400. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core 2 Duo E8400. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Core 2 Duo E8400.
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací