V jednoduchosti je krása. Toto pravidlo do puntíku potvrzuje osvěžující a aktuálně velmi populární nápoj espresso tonic. Kombinace kvalitního espressa a tonicu funguje na jedničku. Tento trendy nápoj je ideálním osvěžením v parném létě, ale dá se využít i jako účinný „vyprošťovák“ po prohýřené noci. Připravte si espresso tonic sami doma podle našeho jednoduchého receptu.
Espresso tonic je studený, osvěžující nápoj, který kombinuje nahořklou chuť espressa a svěží chuť tonicu. Originální recept obsahuje pouze dvě základní ingredience doplněné kostkami ledu a plátkem citronu či pomeranče.
Espresso tonic je poměrně nový nápoj, který oficiálně spatřil světlo světa v roce 2007, kdy jej ve své kavárně Koppi Roasters´s ve švédském Helsingborgu začali nabízet zakladatelka kavárny Anne Lunell a její partner Charles Nystrand. Poprvé tuto zajímavou kombinaci hořkého espressa a osvěžujícího tonicu ochutnali jako „vyprošťovák“ po párty, který jim připravil jejich kamarád. Páru nápoj zachutnal natolik, že jej začali nabízet ve své kavárně a odtud se rozšířil prakticky do celého světa. Popularitu získal nejen díky překvapivě lahodné chuti, ale také díky geniálně jednoduchému postupu přípravy, který hravě zvládnete i sami doma.
Espresso tonic je ideální nápoj pro milovníky lehkých, osvěžujících chutí a kombinací. Nejlépe si jej vychutnáte během horkých letních dní nebo jako vzpruhu po prohýřené noci.