Vyberte prvek na stránce, kterého se chyba týká
Zobrazit katalog

Podmínky ochrany osobních údajů

Základní informace

Správce osobních údajů

Jsme společnost Alza.cz a.s., se sídlem Jankovcova 1522/53, Praha 7 – Holešovice, IČO 27082440, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8573, a jako správce zpracováváme vaše osobní údaje.

    Jaké osobní údaje zpracováváme

    Osobní údaje, které nám poskytnete

    Zpracováváme osobní údaje, které nám sami poskytnete.

    Více informací

    Pokud si u nás např. objednáte zboží či služby, potřebujeme od vás údaje, které jsou v objednávkovém procesu označené jako povinné (jedná se především o vaše jméno a příjmení, doručovací adresu). Pokud bychom tyto údaje neměli, nemohli bychom vám zboží správně doručit. Dále pro účely prodeje zboží či služeb potřebujeme vaši e-mailovou adresu, na kterou vám zašleme potvrzení objednávky, které zároveň slouží jako potvrzení uzavřené kupní smlouvy, a kopii obchodních podmínek a reklamačního řádu.

    Při objednání zboží či služeb můžete vyplnit i nepovinné údaje. Ty nám pomáhají k lepšímu a efektivnějšímu splnění uzavřené smlouvy. Např. při vyplnění vašeho telefonního čísla vám můžeme zaslat informaci o doručení zboží apod. Nepovinné údaje nám poskytujete dobrovolně.

    Poté, co vám bude zboží doručeno, vám může být doručena e-mailová zpráva s žádostí o ohodnocení zakoupeného zboží.

    Pokud se obrátíte na naši zákaznickou linku či nám napíšete zprávu, budeme vaše osobní údaje uvedené v této komunikaci také zpracovávat.

    V případě některých služeb (např. Třetinka či AlzaNeo) můžete být požádáni o poskytnutí dalších osobních údajů (např. kopie průkazu totožnosti), které nám slouží k ověření vaší totožnosti na dálku a rovněž k ověření schopnosti zboží splácet.

    V případě zakoupení elektronické knihy (popř. jiného elektronického obsahu jako jsou např. časopisy) na našem internetovém obchodě je v této elektronické knize zobrazeno vaše jméno a příjmení. Je tomu tak z důvodu ochrany před nelegálním šířením a zpřístupňováním vámi zakoupené e-knihy.

    Vyplněním nepovinných údajů ve svém uživatelském profilu nám sdělíte i vaše jiné osobní údaje, jako jsou např. často používané doručovací adresy.

    Osobní údaje, které získáváme jinak než přímo od vás

    V rámci společných marketingových kampaních můžeme vaše osobní údaje zpracovávat i my. Pro účely marketingových kampaní, případně pro účely řádného splnění smlouvy je můžeme kombinovat.

    V případě, že vaše osobní údaje budou předány jinému subjektu, budeme vás o tom předem informovat včetně uvedení toho, komu osobní údaje předáváme. Pakliže někdo předá vaše osobní údaje nám, musí vás o tom rovněž předem informovat.

    Osobní údaje třetích osob, které nám poskytnete

    Poskytujete-li nám osobní údaje třetích osob, je vaší povinností informovat o tom dotyčnou osobu a zajistit si její souhlas s těmito podmínkami ochrany osobních údajů.

    Více informací

    Může se např. stát, že si u nás zboží zakoupíte vy, ale nechcete jej vyzvednout či reklamovat. Ve svém uživatelském profilu můžete vymezit pověřené osoby, které jsou za vás oprávněné např. přebírat zboží či zboží reklamovat. Tím nám poskytnete i jejich osobní údaje.

    Osobní údaje, které zpracováváme automaticky

    Při návštěvě naší webové stránky o vás můžeme shromažďovat určité informace, jako jsou např. IP adresa, datum a čas přístupu na naší webovou stránku, informace o vašem internetovém prohlížeči, operačním systému či nastavení vašeho jazyka. Můžeme také zpracovávat informace o vašem chování na našich webových stránkách, tj. např. jaké odkazy na našich webových stránkách navštívíte a které zboží je vám zobrazeno. Informace o vašem chování na webu jsou však z důvodu vašeho maximálního soukromí anonymizované, a proto je ani sami nedokážeme přiřadit konkrétnímu uživateli, tj. konkrétní osobě.

    Přistupujete-li na naše webové stránky z mobilního telefonu či obdobného přístroje nebo prostřednictvím některé z našich mobilních aplikací, můžeme zpracovávat i informace o vašem mobilním zařízení (data o vašem mobilním telefonu, případné záznamy o selhání aplikace apod.)

    Cookies

    Automaticky zpracováváme i cookies.

    Více o Cookies

    Co je soubor cookie?

    Jedná se vlastně o malý textový soubor, který vznikne navštívením každé webové stránky. Využívá se jako standardní nástroj pro ukládání informací o tom, jak jsou naše stránky využívány.

    Dokážeme tak odlišit (nikoliv však identifikovat) jednotlivé uživatele od sebe a přizpůsobit obsah konkrétním preferencím. Soubory cookie jsou důležité. Bez nich by procházení webu bylo mnohem složitější.

    K čemu se cookies používají?

    Cookies slouží k několika účelům. Na stránkách našeho internetového obchodu a v našich mobilních aplikacích používáme tyto cookies:

    Technická cookies: k tomu, aby náš internetový obchod fungoval správně (např. abyste si mohli vytvořit uživatelský profil, přihlásit se do něj a abyste mohli nakupovat zboží a služby), používáme technická cookies. Bez nich by náš internetový obchod vůbec nemohl vůbec fungovat.

    Funkční cookies: abyste se nemuseli neustále přihlašovat a abyste si nemuseli pořád dokola nastavovat své preference (např. nastavení jazyka, ve kterém se vám náš internetový obchod zobrazí), pomáhají vám funkční cookies. V takovém případě je vaše heslo vždy zašifrované. Používání těchto cookies není nezbytné, ale výrazně vám zpříjemní a ulehčí návštěvu našeho internetového obchodu.

    Analytické cookies: analytické cookies nám pomáhají vylepšit náš internetový obchod, z čehož ve výsledku těžíte opět vy. Analytické cookies na našem webu jsou shromažďovány skriptem společnosti Google Inc., která následně tato data anonymizuje. Po anonymizaci se již nejedná o osobní údaje, protože anonymizované cookies nelze přiřadit konkrétnímu uživateli, resp. konkrétní osobě. My pracujeme pouze s cookies v anonymizované podobě. Proto nedokážeme z cookies zjistit, jak se konkrétní uživatel na našem webu choval (jaké stránky navštívil, jaké zboží si prohlížel apod.)

    Poznatky z těchto cookies používáme i pro reklamní účely, kdy vám na základě těchto údajů můžeme zobrazovat reklamu i na cizích webových stránkách, kterou ve vztahu k vám považujeme za relevantní. Pokud chcete mít kontrolu nad tím, jaké vaše analytické cookies zpracováváme, můžete použít tento přídavný program od Googlu (lze spustit pouze z počítače).

    Jak můžete ovlivnit, které z vašich cookies budeme zpracovávat

    Stačí používat některý z běžných internetových prohlížečů (např. Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome) se zapnutou funkcí anonymního prohlížení, která zabrání ukládání údajů o navštívených webech, popř. si v prohlížeči můžete ukládání cookies zcela zakázat. Pokud však zakážete i zpracovávání technických a funkčních cookies, znemožníte tím fungování některým funkcím, které vám pomáhají.

    Zpracovávání analytických cookies z naší strany můžete mít snadno pod kontrolou, pokud budete používat tento přídavný program od Googlu (lze spustit pouze z počítače). Vypnutím analytických cookies nám nicméně bohužel podstatně ztížíte zlepšování našeho internetového obchodu.

    Kamerové systémy na našich provozovnách

    Automaticky zpracováváme i záznamy z kamer na našich provozovnách.

    Naše kamenné provozovny jsou monitorovány kamerovými systémy s online přenosem a záznamem. Kamery na provozovnách máme jak z důvodu prevence, tak z důvodu objasňování případné protiprávní činnosti. Provozovatelem kamerového systému jsme my, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440.

    Verze pro mobilní telefony a mobilní aplikace

    Vstupujete-li na naše webové stránky z telefonu, tabletu či podobného zařízení, tak je pro tyto přístroje optimalizujeme. Vaše osobní údaje v takovém případě zpracováváme obdobným způsobem, jako v případě přístupu z počítače.

    Máte rovněž možnost stáhnout si bezplatně naší aplikaci Alza (např. Alza.cz, Alza.sk apod.), díky které se vám bude snáze nakupovat, příp. i aplikaci Alza Media, která je určena pro váš elektronický obsah zakoupený na našem internetovém obchodě.

    Pokud aplikaci povolíte používat lokační údaje, můžeme používat i polohy vašeho přístroje k tomu, abychom vám poskytli větší uživatelské pohodlí a relevantnější nabídky zboží a služeb (například zobrazení nejbližší pobočky). Takto shromážděná data můžeme použít i k tomu, abychom vám zaslali obchodní sdělení šité na míru. Pokud si to nepřejete, můžete se ze zasílání obchodních sdělení snadným způsobem zcela odhlásit (více viz zde). Podobně vám může být zobrazován personalizovaný obsah přímo na našich webových stránkách. I v takovém případě máte možnost takovou personalizaci zakázat (více viz zde).

    Proč shromažďujeme a zpracováváme vaše osobní údaje

    Vaše osobní údaje zpracováváme z těchto důvodů:

    • Nákup zboží a služeb: v prvé řadě zpracováváme vaše osobní údaje k tomu, abychom řádně vybavili a doručili vaši objednávku. Pokud nastanou jakékoliv problémy, díky vašim osobním údajům víme, na koho se můžeme obrátit.
    • Péče o zákazníky: pokud se na nás obrátíte s nějakým dotazem/problémem, musíme k jeho zodpovězení/vyřešení zpracovávat vaše údaje. V některých případech mohou být osobní údaje předány i třetím subjektům (např. dopravci zboží).
    • Uživatelský účet: díky osobním údajům, které nám poskytnete ve svém uživatelském profilu, se vám zpřístupní řada užitečných funkcí (např. pokud uvedete své tel. číslo, můžeme vás snadno informovat o tom, kdy vám bude objednávka doručena). Vámi zadané údaje přitom můžete kdykoliv změnit, a to s výjimkou e-mailové adresy, která slouží pro přístup k vašemu uživatelskému účtu.
    • Marketingová činnost:
      • E-mail marketing: e-mailová obchodní sdělení vám zasíláme na základě vašeho souhlasu. Z odběru obchodních sdělení se můžete snadno odhlásit tím, že si upravíte nastavení svého uživatelského profilu nebo využijete tohoto kontaktního formuláře nebo zavoláte na naši infolinku dostupnou na tel. čísle 225 340 111 (po vyzvání robotem prosím zvolte jako důvod hovoru možnost „další přání“). Pokud si vytvoříte více uživatelských profilů, v rámci kterých uvedete stejné kontaktní údaje (např. máte několik účtu pro různé e-mailové adresy, ale telefonní číslo bude na všech účtech stejné), nelze z technických důvodů provést odhlášení z odběru obchodních sdělení pro všechny uživatelské profily na základě automatizovaných procesů. V takovém případě je k odhlášení se z odběru obchodních sdělení pro všechny uživatelské profily třeba, abyste nás kontaktovali telefonicky nebo prostřednictvím kontaktního formuláře.
      • Telemarketing: marketingové hovory provádíme za účelem nabídky našeho zboží a služeb, a s tím související marketingové komunikace. Právním titulem pro zpracování vašeho tel. čísla je buď váš souhlas, nebo alespoň náš oprávněný zájem na konvenčním přímém marketingu. Proti tomuto zpracování můžete vznést námitku (viz stránka kontakty > ostatní > osobní údaje > vznesení námitky).
      • Marketingové soutěže: v některých případech může být výherce soutěže vyfocen, popř. natočen, a to zejména z důvodu zvýšení transparentnosti našich marketingových soutěží. Toto zpracování osobních údajů provádíme na základě našeho oprávněného zájmu, který spočívá ve zvýšení věrohodnosti marketingových soutěží v očích ostatních soutěžících a ve zvýšení atraktivity těchto soutěží. Proti tomuto zpracování můžete vznést námitku (viz stránka kontakty > ostatní > osobní údaje > vznesení námitky).
    • Zlepšování našich služeb: pomocí historie vašich objednávek a chování na webu dokážeme nabídnout relevatnější nabídky dalšího zboží, např. příslušenství k zakoupeným produktům. Na určitých místech tedy zobrazujeme takové produkty, které jsou přímo pro vás a odpovídají vašim potřebám a zájmům. K optimalizaci prvků na webu můžeme využívat také nástroje pro testování různých variant (tzv. A/B testování), Google Analytics, Facebook Analytics apod.
    • Zákaznická hodnocení zboží a služeb: poté, co u nás nakoupíte zboží či služby, můžete být požádáni o jejich ohodnocení. Hodnocení lze vložit i z vlastní iniciativy.
    • Call centrum: budete-li nás kontaktovat prostřednictvím našeho call centra (infolinka), budeme si váš telefonní hovor po předchozím upozornění nahrávat. Takové záznamy nám slouží ke kontrole kvality služeb poskytovaných našimi zaměstnanci.
    • Uplatnění práv a právních nároků a kontroly orgánů veřejné moci: vaše osobní údaje můžeme rovněž zpracovávat z důvodu, že je potřebujeme k uplatnění našich práv a právních nároků (např. v případě, že vůči nám budete mít neuhrazenou pohledávku). Dále můžeme vaše osobní údaje zpracovávat i z důvodu, že je potřebujeme pro účely kontrol prováděných orgány veřejné moci a z dalších obdobně závažných důvodů.

    Osobní údaje zpracováváme na těchto právních podkladech

    Plnění a uzavření smlouvy

    Velkou část vašich osobních údajů potřebujeme k tomu, abychom s vámi vůbec mohli uzavřít kupní či jinou smlouvu ohledně zboží či služeb, které si u nás chcete zakoupit. Jakmile je smlouva uzavřena, tak vaše osobní údaje zpracováváme k tomu, abychom vám řádně doručili zakoupené zboží, popř. abychom vám řádně poskytly zakoupené služby. Na základě tohoto právního důvodu tedy zpracováváme především údaje fakturační a doručovací.

    Oprávněné zájmy

    Vaše osobní údaje používáme i k tomu, abychom vám poskytli relevantní obsah, tedy obsah, který je pro vás zajímavý. Na základě oprávněného zájmu takto zpracováváme zejména osobní údaje, které zpracováváme automaticky a cookies.

    Ze stejného právního důvodu vám jako našim zákazníkům můžeme zasílat e-mailové a SMS zprávy. Zpracování vašich osobních údajů na tomto právním podkladě se děje i při monitoringu prováděném prostřednictvím kamer na našich jednotlivých provozovnách.

    Z důvodu ochrany před nelegálním šířením a zpřístupňováním vámi zakoupené elektronické knihy (či jiného elektronického obsahu) je v této elektronické knize zobrazeno vaše jméno, příjmení a vaše adresa.

    Abychom byli schopni prokázat komu jsme zboží zakoupené na Třetinku předali, můžeme při převzetí zboží přebírající osobu vyfotit.

    Pokud jste uveden jako tzv. pověřená osoba našeho firemního zákazníka, budou vaše objednávky a další jednání připisovány tomuto firemnímu zákazníkovi. V případě, že si to nepřejete, vyplňte prosím při objednávce jinou e-mailovou adresu než tu, která je uvedena u pověřené osoby tohoto firemního zákazníka, popř. nás můžete požádat o výmaz z pověřených osob tohoto firemního zákazníka. 

    Pakliže vaše osobní údaje zpracováváme na základě tohoto právního důvodu, můžete proti tomuto zpracování vznést námitku (viz stránka kontakty > ostatní > osobní údaje > vznesení námitky).

    Souhlas

    Pro účely zasílání obchodních sdělení (e-mail marketing) a telemarketing zpracováváme vaše osobní údaje na základě vašeho souhlasu. Pokud nám souhlas neudělíte a jste naším zákazníkem, tak vám můžeme obchodní sdělení zaslat (popř. vám v rámci telemarketingu zavolat) i bez toho, abyste nám udělili váš souhlas. V každém případě však platí, že můžete takovouto marketingovou komunikaci z naší strany jednoduše zakázat tím, že si(a) upravíte nastavení svého uživatelského profilu nebo (b) využije tohoto kontaktního formuláře nebo (c) nás kontaktujete prostřednictvím infolinky na tel. čísle 225 340 111 (po vyzvání robotem musíte jako důvod hovoru zvolit „další přání“).

    O váš souhlas vás žádáme, i pokud si potřebujeme ověřit vaši schopnost splácet zboží, které vám předáme, aniž byste za zboží předem uhradili kupní cenu v plné výši (např. služba Třetinka, kdy uhradíte 1/3 ceny zboží nejpozději při převzetí zboží a zbylé 2/3 do 3 měsíců, či služba Alza NEO, kdy vám vybraný přístroj pronajmeme).

    Pokud nám udělíte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů, můžete jej kdykoliv odvolat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře (viz stránka kontakty > ostatní > osobní údaje > ostatní).

    Předávání osobních údajů třetím subjektům

    V těchto případech předáváme vaše osobní údaje třetím subjektům:

    • Doručení zboží: vámi zvolený dopravce by vám nikdy nebyl schopen doručit objednané zboží, pokud bychom mu mj. nepředali údaje, kam a komu konkrétně má zboží doručit. Tyto údaje dopravci předáme podle toho, jak je vyplníte v objednávce. Takto předané údaje zahrnují především vaše jméno a příjmení, doručovací adresu, tel. číslo, na kterém vás může dopravce kontaktovat, a pokud nebylo zboží uhrazeno předem, tak i případně částku, kterou je třeba při převzetí zboží uhradit. Dopravce je ve vztahu k osobním údajům, které mu předáme, oprávněn zpracovávat je pouze pro účely doručení zboží a poté osobní údaje bezodkladně smazat.
    • Předplatné elektronického obsahu: v případě zakoupení předplatného elektronického obsahu (časopisy a jiné) předáváme vaše osobní údaje příslušnému vydavateli, který je uveden v popisu daného produktu. Vaše osobní údaje jsou následně zpracovávány daným vydavatelem v souladu s právními předpisy a podmínkami soukromí daného vydavatele (např. v případě vydavatelství Burda Praha s.r.o., IČO 152 73 598, jde o tyto podmínky ochrany soukromí).
    • Doručení zboží, které pro nás uskladňuje smluvní partner: pokud si od nás objednáváte zboží, které se nachází ve skladě našeho smluvního partnera, musíme k dokončení objednávky předat vaše osobní údaje tomuto smluvnímu partnerovi, který objednávku vybaví. Takto předané údaje zahrnují především vaše jméno a příjmení, doručovací adresu, tel. číslo, na kterém vás může dopravce kontaktovat a pokud nebylo zboží uhrazeno předem, tak i případně částku, kterou je třeba při převzetí zboží uhradit. Tento smluvní partner poté uvedené osobní údaje musí předat dopravci, který bude zboží doručovat, protože jinak by vám dopravce nebyl schopen zboží doručit. Jak smluvní partner, který pro nás skladuje zboží, tak i dopravce, jsou ve vztahu k osobním údajům, které jim předáváme, povinni tyto osobní údaje použít pouze pro účely skladování/doručení zboží a poté je bezodkladně smazat.
    • Platební karty: naše společnost nemá údaje o platebních kartách, kterými u nás platíte. Údaji o vašich platebních kartách disponuje pouze zabezpečená platební brána a příslušná bankovní instituce.
    • Pokud máte svoji platební kartu uloženou pro urychlení dalších nákupů na našem internetovém obchodě, disponujeme pouze anonymizovanými údaji o vaší platbní kartě (např. několika prvními a posledními číslicemi platební karty). Pokud chcete vymazat i toto údaje, stačí navštívit nastavení svého uživatelského profilu a poté údaje o platební kartě jednoduše smazat (nastavení účtu > platební karty > odstranit)

    Více informací

    Při platbě platební kartou z mobilního telefonu budete přesměrováni na zabezpečený server platební brány. Při platbě platební kartou z počítače se komunikace se serverem platební brány děje skrze tzv. iframe (tj. stránka platební brány je zobrazena přímo na našem webu bez nutnosti dalšího přesměrování). Údaje o vaší platební kartě tedy nejsou zasílány naší společnosti, ale jsou v rámci zabezpečeného přenosu odesílány přímo poskytovateli naší platební brány. Platební brána dále pro uskutečnění platby přenáší data příslušné bankovní instituci, a to opět v rámci zabezpečeného přenosu dat.

    Poskytovatelem naší platební brány je Československá obchodní banka, a. s., IČO 000 01 350.

    Pokud si uložíte svoji platební kartu pro urychlení a zjednodušení dalších nákupů u nás, jsou údaje o vaší platební kartě uloženy opět u platební brány, přičemž přenos dat se opět děje mezi vámi a platební bránou. Ohledně uložených karet disponujeme pouze základními údaji, které slouží pro případnou komunikaci s bankovní institucí (např. několik prvních a několik posledních číslic platební karty). Pokud si přejete tyto údaje vymazat, můžete tak snadno učinit přímo z vašeho uživatelského profilu (nastavení účtu > platební karty > odstranit)

    • Nákup na Třetinku: v případě nákupu na Třetinku vám vydáme zboží ještě předtím, než nám za něj zaplatíte úplnou kupní cenu. Proto si v takovém případě prověřujeme vaší schopnost zbylou část kupní ceny splatit. Za tím účelem předáváme vaše osobní údaje společnosti Nikita Engine s.r.o., IČO 04180054, GEOAPPLY s.r.o. - IČO 03477258 a Intrum Czech, s.r.o. - IČO 27221971. Uvedené společnosti předáme vaše osobní údaje i v případě, že nám zbylou část kupní ceny neuhradíte.
      V případě, že za zakoupený produkt nedoplatíte zbylou část kupní ceny řádně a včas, tak vaše osobní údaje předáme do registrů dlužníků vedených společnostmi Intrum Czech, s.r.o. (IČO 27221971), LogiCall Česká republika, s.r.o. (IČO 26849551), Intrum Slovakia, s.r.o. (IČO 35831154, spol. zapsaná u Okresního soudu Bratislava I, Slovenská republika, vložka č. 26033/B) a LogiCall Slovensko, s.r.o. (IČO 44151721, spol. zapsaná u Okresního soudu Žilina, Slovenská republika, vložka 61891/L).
    • Využití služby Alza NEO: v rámci pronájmu přístroje (např. telefon, tablet, notebook) vám předáme k dočasnému zpoplatněnému užívání přístroj, aniž byste za něj zaplatili kupní cenu. I v tomto případě si proto ověřujeme vaší schopnost za přístroj hradit pravidelné nájemné. Za tím účelem předáváme vaše osobní údaje společnostem Bisnode Česká republika, a.s. - IČO 63078201, CRIF - Czech Credit Bureau, a.s. - IČO 26212242, Nikita Engine s.r.o. - IČO 04180054, GEOAPPLY s.r.o. - IČO 03477258 a Intrum Czech, s.r.o. - IČO 27221971.
      V případě, že za pronajatý produkt nebudete hradit pravidelné měsíční členské poplatky řádně a včas, tak vaše osobní údaje předáme do registrů dlužníků vedených společnostmi Intrum Czech, s.r.o. (IČO 27221971), LogiCall Česká republika, s.r.o. (IČO 26849551), Intrum Slovakia, s.r.o. (IČO 35831154, spol. zapsaná u Okresního soudu Bratislava I, Slovenská republika, vložka č. 26033/B) a LogiCall Slovensko, s.r.o. (IČO 44151721, spol. zapsaná u Okresního soudu Žilina, Slovenská republika, vložka 61891/L).
    • Obchodní sdělení: v případě rozesílání obchodních sdělení (např. e-mailem či prostřednictvím SMS zprávy) nebo telemarketingu můžeme k rozesílce či telefonním hovorům využít třetí subjekt. Tento subjekt je vázán povinností mlčenlivosti a vaše osobní údaje nesmí použít k žádnému dalšímu účelu.
    • Státní orgány: v případě vymáhání našich práv mohou být vaše osobní údaje předány třetímu subjektu (např. advokátovi). Pokud nám právní řád, nebo orgán státní moci (např. Policie ČR), uloží povinnost, abychom mu předali vaše osobní údaje, musíme tak učinit.
    • Hlášení pojistné události: za účelem řádného nahlášení a následného řešení pojistné události předáváme vaše osobní údaje společnosti Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, IČO 63998530 a společnosti RG Consulting s.r.o., IČO 25901591 (RENOMIA). Pokud jste však uzavřeli pojistnou smlouvu do dne 30. 9. 2016, tak vaše osobní údaje předáme společnosti BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s., IČO 25080954.
    • Společnosti ve skupině: vaše osobní údaje mohou být na základě právního titulu oprávněného zájmu sdíleny s dceřinými společnostmi společnosti Alza.cz a.s., IČO 27082440, se sídlem Praha 7, Jankovcova 1522/53, PSČ 170 00, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8573, tj. konkrétně s těmito společnostmi:
      • Alza.sk s. r. o., IČO 36 562 939, se sídlem Bottova 6654/7, Bratislava - mestská časť Staré Město, PSČ 811 09, zapsaná v Obchodném registru vedeném Okresným súdem Bratislava I;
      • Alza.at GmbH, vedená u zemského soudu v Linzi pod sp. zn. 468821v, se sídlem Volksgartenstraße 32, 4020 Linz;
      • Alza.de GmbH, vedená u okresního soudu v Mnichově pod sp. zn. HRB 227361, se sídlem Geigerstr. 2, Mnichov, Německo;
      • Alza.hu Kft, registrační číslo 01-09-286873, se sídlem 1137 Budapest, Róbert Károly krt 54-58;
    • přičemž proti tomu můžete vznést námitku prostřednictvím našeho kontaktního formuláře (Ostatní > Osobní údaje).

    Jak dlouho vaše osobní údaje zpracováváme?

    V prvé řadě budeme vaše údaje zpracovávat po celou dobu trvání smluvního vztahu mezi námi.

    V případě zpracovávání osobních údajů, ke kterému byl udělen souhlas, budou vaše osobní údaje obecně zpracovávány po dobu 7 let, nebo do odvolání takového souhlasu.

    V případě, že se přihlásíte k odběru obchodních sdělení, tak vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu 7 let, popř. do doby vyslovení vašeho nesouhlasu s jejich dalším zasíláním. Tento nesouhlas můžete snadno vyjádřit tím, že si upravíte nastavení svého uživatelského profilu nebo využijete tohoto kontaktního formuláře nebo zavoláte na naši infolinku dostupnou na tel. čísle 225 340 111 (po vyzvání robotem prosím zvolte jako důvod hovoru možnost „další přání“). 

    Dále upozorňujeme, že ty osobní údaje, které jsou nezbytné pro řádné poskytnutí služeb, resp. pro splnění všech našich povinností, ať již tyto povinnosti vyplývají ze smlouvy mezi námi či z obecně závazných právních předpisů musíme zpracovávat bez ohledu na vámi udělený souhlas po dobu stanovenou příslušnými právními předpisy či v souladu s nimi (např. u daňových dokladů je touto dobou doba nejméně 10 let).

    Údaje získané prostřednictvím uživatelského účtu či jiným obdobným způsobem, zpracováváme po dobu využívání našich služeb a dále obvykle 5 let po jejich zrušení. Následně jsou obvykle ukládány po přiměřenou dobu pouze základní identifikační údaje a údaj o tom, z jakého důvodu byl uživatelský účet zrušen či údaje tvořící součást provozních záloh.

    Nahrávky telefonních hovorů z Call centra jsou uchovávány po krátkou dobu, nejdéle však po dobu 1 roku, ledaže pro nás bude z důvodu oprávněného zájmu nezbytné uchovat si nahrávky po delší dobu (např. při podezření ze zneužití údajů, z podvodu apod.)

    Vaše kamerové záznamy standardně ukládáme po dobu 90 dní. Pakliže v monitorovaném prostoru dojde k protiprávnímu jednání, můžeme kontaktovat policii a předmětné záznamy příslušnému orgánu (policie, soud apod.) předat. V takovém případně nejsou záznamy po 90-dnech mazány, ale z důkazních důvodů je uchováváme do pravomocného skončení věci.

    Zabezpečení osobních údajů

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí. Abychom zamezili neoprávněnému přístupu a zneužití vašich osobních údajů, zavedli jsme přiměřená opatření jak technického, tak organizačního rázu.

    V Alze nám velmi záleží na ochraně vašich osobních údajů. Proto nejen pravidelně kontrolujeme jejich zabezpečení, ale jejich ochranu průběžně zdokonalujeme. Veškerá komunikace mezi vaším zařízením a našimi webovými servery je šifrovaná. Přihlašovací údaje jsou zahashované a všechna vaše data jsou uložena pouze na serverech v zabezpečených datových centrech s omezeným, pečlivě kontrolovaným a auditovaným přístupem.

    Snažíme se používat taková bezpečností opatření, která s ohledem na aktuální stav technologií poskytují dostatečné zabezpečení. Přijatá bezpečnostní opatření jsou pak pravidelně aktualizována.

    Osobní údaje osob mladší 16-let

    Náš internetový obchod není určen pro děti mladší 16-let. Osoba mladší 16-let může náš internetový obchod používat pouze, pokud k tomu udělí souhlas jeho zákonný zástupce (rodič, nebo poručník).

    Jaká máte práva v souvislosti s ochranou vašich osobních údajů

    Ve vztahu k vašim osobním údajům máte zejména právo kdykoliv odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů, právo opravit či doplnit své osobní údaje, právo požadovat omezení jejich zpracování, právo vznést námitku či stížnost proti zpracovávání vašich osobních údajů, právo na přístup k vašim osobním údajům, právo požadovat přenesení vašich osobních údajů, právo být informován o porušení zabezpečení vašich osobních údajů a za určitých podmínek také právo na výmaz některých osobních údajů, které v souvislosti s vámi zpracováváme (tzv. právo být „zapomenut“).

    Úprava a doplnění

    Své osobní údaje máte pod kontrolou především prostřednictvím vašeho uživatelského účtu (Moje Alza > Nastavení účtu > Můj účet). Můžete zde mazat, resp. měnit základní informace o vaší osobě a měnit nastavení ohledně zasílání obchodních sdělení (popř. se z odběru obchodních sdělení odhlásit) apod.

    Případně nás můžete kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře (sekce Ostatní, podsekce Osobní údaje).

    Oprava

    V případě, že se domníváte, že osobní údaje, které o vás zpracováváme, jsou chybné, nás můžete kontaktovat prostřednictvím tohoto kontaktního formuláře. Z důvodu urychlení opravy vašich osobních údajů a vašeho komfortu však doporučujeme upravit si své osobní údaje ve svém uživatelském profilu.

    Dle novely zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty nelze od 1. 1. 2013 měnit údaje v již vystavené faktuře. Údaje na faktuře je možné změnit jen pokud jste zboží ještě nepřijal/a a nezaplatil/a.

    Přístup (portabilita)

    Můžete nás požádat, abychom vám zaslali přehled vašich osobních údajů. Pokud u nás máte svůj uživatelský účet, přihlašte se prosím a postupujte následovně: Moje Alza > Nastavení účtu > Můj účet > Základní informace. Poté klikněte na tlačítko s textem „Žádost o zaslání mých údajů". Pakliže u nás svůj uživatelský účet nemáte, kontaktujte nás prosím prostřednictvím tohoto kontaktního formuláře.

    Současně máte právo na přístup k těmto informacím týkajících se vašich osobních údajů:

    • Jaké jsou účely zpracování vašich osobních údajů
    • Jaké jsou kategorie dotčených osobních údajů
    • Kdo, kromě nás, jsou příjemci vašich osobních údajů
    • Plánovaná doba, po kterou budou vaše osobní údaje uloženy
    • Zdali máte právo požadovat od nás opravu nebo výmaz vašich osobních údajů nebo omezení jejich zpracování nebo vznést námitku proti tomuto zpracování
    • Informace o zdroji osobních údajů, pokud jsme je nezískali od vás

    Výmaz

    Dále můžete žádat, abychom údaje o vás vymazali (výmaz se však nedotkne údajů na dokumentech, které musíme podle zákona uchovávat (např. faktury či dobropisy). Pokud vaše osobní údaje budeme potřebovat pro určení, výkon nebo obhajobu našich právních nároků, může být vaše žádost odmítnuta (např. pokud za vámi evidujeme neuhrazenou pohledávku či v případě probíhajícího reklamačního řízení).

    Upozorňujeme, že stěžejní informace o vaší platební kartě nejsou ukládány u naší společnosti, ale u naší platební brány. Proto tato data nelze z naší strany vymazat a je třeba kontaktovat platební bránu, skrze kterou jste platbu prováděli (viz kapitola Předávání osobních údajů třetím subjektům > Platební karty > více informací).

    S výjimkou případů výše uvedených máte právo na výmaz v těchto případech:

    1. Osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly zpracovávány
    2. Odvolal/a jste svůj souhlas, na jehož základě byly údaje zpracovány a neexistuje žádný další právní důvod pro jejich zpracování
    3. Vznesl/a jste námitku proti zpracování os. údajů a máte za to, že při posouzení námitky vyjde najevo, že v konkrétní situaci převažuje váš zájem nad naším zájmem na zprac. těchto os. údajů
    4. Osobní údaje jsou zpracovány protiprávně
    5. Povinnost výmazu stanoví zvláštní právní předpis
    6. Jedná se os. údaje dětí mladších 16 let

    Jak právo na výmaz uplatnit? Pokud u nás máte svůj uživatelský účet, přihlašte se prosím a postupujte následovně: Moje Alza > Nastavení účtu > Můj účet > Základní informace. Poté klikněte na tlačítko s textem „Žádost o výmaz osobních údajů" a dále postupujte dle zobrazených instrukcí. Pakliže u nás svůj uživatelský účet nemáte, kontaktujte nás prosím prostřednictvím  tohoto kontaktního formuláře.

    Vznesení námitky

    Některé vaše osobní údaje zpracováváme na základě našeho oprávněného zájmu (viz kapitola těchto podmínek nazvaná „Osobní údaje zpracováváme na těchto právních podkladech“). Pokud na vaší straně budou existovat konkrétní důvody, můžete vznést námitku proti zpracovávání těchto vašich osobních údajů. Tuto námitku můžete vznést pomocí tohoto kontaktního formuláře.

    Omezení zpracování

    Pokud (a) popíráte přesnost vašich osobních údajů, (b) vaše osobní údaje jsou zpracovávány protiprávně, (c) my již vaše osobní údaje nepotřebujeme pro účely zpracování, ale vy je potřebujete pro určení, výkon nebo obhajobu vašich právních nároků, nebo pokud jste (d) vznesl/a námitku dle předchozího bodu, tak máte právo na to, abychom omezili zpracování vašich osobních údajů.

    V takovém případě můžeme vaše osobní údaje zpracovávat pouze s vaším souhlasem (s výjimkou uložení či zálohy předmětných osobních údajů).

    Podání stížnosti

    Máte-li za to, že vaše osobní údaje zpracováváme protiprávně, máte rovněž právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Budeme však rádi, pokud budete přešlapy řešit nejprve s námi. Vždy nás můžete snadno kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře (osobní údaje > ostatní), nebo prostřednictvím naší infolinky na tel. čísle 225 340 111.

    Tyto Podmínky ochrany osobních údajů včetně jejich součástí jsou platné a účinné od 14. 8. 2018, přičemž jsou k dispozici elektronicky na www.alza.cz a v případě použití mobilní aplikace v sekci kontakt.

    0
    Vytisknout
    Zkuste nové Alza Premium Moje Alza Přihlásit Jak nakoupit
    WEB0
    Váš osobní asistent
    Alza Premium
    Rád pro vás zjistím stav objednávky či pomohu s výběrem zboží.
    Napsat dotaz
    Zavolejte mi
    Nová konverzace
    Zavoláme Vám a odborně poradíme
    +420 225 340 111
    Dotaz na objednávku
    Dotaz na zboží
    Prosím zadejte svůj telefon:
    Zavolejte mi