Patříte mezi čtenáře s dobrodružnou duší? Dva originálně pojaté cestopisy vás zavedou na konec světa i na střechu Evropy. Vydejte se hledat smysl života do divočiny s knihou Novodobí dobrodruzi, nebo se nechte ohromit štíty Alp v titulu Zažít Alpy, který vám je pomůže poznat, ochutnat i pochopit. Nechybí jedinečné fotografie a vyprávění tak poutavé, že jej jde přečíst jedním dechem.
Co je na přírodě tak zvláštního, že sotva se vracíme domů z jednoho dobrodružného výletu, už plánujeme další? Snad to dělá čerstvý vzduch, drsná krása volné krajiny, osudová setkání, nebo možnost vystoupit z našeho každodenního kolotoče – divočina zkrátka nabízí něco každému z nás.
Seznamte se s nejrůznějšími milovníky přírody a ekologicky smýšlejícími podnikateli, kteří svými originálními nápady pomáhají utvářet nový postoj veřejnosti k životnímu prostředí. Poznejte společenství nadšenců, samorostů a nespoutaných duší, vydejte se s nimi na výpravy do nejodlehlejších končin nebo se podívejte, jak vymýšlejí špičkové oblečení a vybavení do přírody – přičemž mají neustále na paměti udržitelnost a společenskou odpovědnost.
Kniha Novodobí dobrodruzi v přírodě ukazuje místa, která stojí za to navštívit, a líčí neobvyklé zážitky od Islandu až po Patagonii, jež nepochybně zaujmou všechny, kdo považují volnou přírodu za svůj druhý domov. Sbalte si batoh a vyrazte ven – je načase nechat se inspirovat a zažít něco neobyčejného pod širým nebem.
Šest let strávila spisovatelka, cestovatelka a vášnivá kuchařka Meredit Erickson putováním po nejvyšším evropském pohoří. Autem, pěšky i lanovkou, od zasněženého Chamonix s výhledem na Mont Blanc přes malebné stezky Gstaadu po odlehlá údolí v Salcbursku. Vyslechla příběhy legendárních chat, s místními obyvateli si povídala o víně i umění, Tour de France, o vysokohorských železnicích a také o jídle. Výsledkem je výpravná a autentická kniha plná svěžích fotografií, zajímavých rozhovorů, cestovatelských tipů, historických souvislostí, anekdot, a hlavně skvělých původních receptů.
Čtyři rozsáhlé kapitoly – čtyři alpské státy. Šéfkuchaři z nejlepších horských hotelů, farmáři, majitelé chat i „obyčejní“ obyvatelé se s vámi podělí o své léty ověřené recepty. Když jste kuchař, zkusíte většinu z nich. Když ne, uvaříte si „ten svůj z Alp“, ať už je to švýcarské fondue, rakouský Kaserschmarrn nebo italské Bombardino, a zbytek knihy si jednoduše rádi přečtete.