Zadejte název zboží
Remoska je malá elektrická přenosná trouba, kterou nahradíte nejen klasickou troubu, ale také pánev, parní hrnec, rýžovar či toustovač. Je oblíbená především díky své skladnosti, příznivé ceně, dlouhé životnosti a úspornosti. Jak Remoska funguje, jaké jsou její hlavní výhody a co je důležité při výběru? Poradíme vám.
PokračovatRemoska je praktický pomocník, který najde uplatnění i v moderní kuchyni. Zastane několik spotřebičů současně a tím šetří místo i peníze. Zvládne zapékání, smažení, dušení nebo rozmrazování. Připravované jídlo nevysušuje a zachovává jeho chuť. Současně je práce s remoskou velmi snadná a pohodlná.
Remoska na pečení je elektrický spotřebič, který má zdroj tepla umístěný ve víku. Díky kruhovému tvaru je teplo rovnoměrně přenášeno na pokrm z vrchní strany. Stěny remosky jsou navíc z teplovodivých materiálů, díky čemuž se jídlo propeče i ze stran a zespodu.
i
Teplota uvnitř remosky je 160–180 °C. Navíc je remoska je vybavena ventily, které odvádějí přebytečnou páru.
Pro usnadnění výběru se zaměřte na několik hlavních parametrů, kterými se Remoska vyznačuje. V první řadě doporučujeme věnovat pozornost velikosti remosky, která ovlivňuje, kolik jídla najednou připravíte. S velikostí dále souvisí celkové rozměry a hmotnost remosky.
Zvolit optimální objem je nezbytné, abyste předešli situaci, kdy potřebujete uvařit jídlo pro větší počet lidí. Na objemu ovšem také závisí celková velikost a hmotnost, takže je nutné zohlednit i možnost skladování. Remosky se vyrábí ve dvou velikostech.
V případě, že se remoska bude používat i při cestování, hmotnost může být důležitým parametrem, který ovlivní pohodlnost přepravy. Remosky se vyrábí ve dvou velikostech, přičemž hmotnost modelů stejné velikosti se příliš neliší.
i
V naší nabídce naleznete více variant, ovšem výrobní materiál je vždy stejný. Liší se pouze povrchová úprava. Ať už si vyberete jakoukoliv Remosku, vždy získáte prvotřídní výrobek z kvalitních nerezových plechů doplněný o plastové díly kvůli snadné manipulaci.
V naší nabídce naleznete více variant, ovšem výrobní materiál je vždy stejný. Liší se pouze povrchová úprava. Ať už si vyberete jakoukoliv Remosku, vždy získáte prvotřídní výrobek z kvalitních nerezových plechů doplněný o plastové díly pro snadnou manipulaci.
Rychlost rozehřátí Remosky a tím i rychlost přípravy pokrmu je závislá na příkonu elektrické energie. Menší Remoska má příkon 400 W, což zaručuje rychlý ohřev pokrmu bez ohledu na velikost nádoby. Větší modely mají příkon 580 W. Pokud si vyberete model, jehož součástí je softlakové víko, počítejte s příkonem 610 W.
Díky možnosti měničů z 230 V na 12 nebo 24 V můžete elektrickou přenosnou troubu využívat mimo domácnost i v osobních automobilech a karavanech nebo také na chatě.
Cena Remosky na pečení závisí na její velikosti a dodávaném příslušenství. U menších modelů se pohybuje do pár tisíc korun, větší Remoska potom stojí mírně nad tři tisíce korun. Nejdražší je set, který obsahuje softlakové a další skleněné víko, i tak se ale při nákupu vejdete do pěti tisíc. Oproti klasické troubě tak výrazně ušetříte díky multifunkčnosti Remosky.
Elektrická Remoska je tradiční československý výrobek, který je v domácnostech oblíbený již více než půl století. První Remoska byla vyrobena v Kostelci nad Černými lesy koncem v roce 1957, ale masivní popularitu získala v polovině 60. let. Název odkazuje na podnik Remos, ve kterém probíhala výroba.
Původní pečící trouba byl jednoduchý výrobek, který neobsahoval tepelnou izolaci a okénkem unikalo teplo. Přesto se stal velice oblíbeným a moderní verze nesoucí název Remoska original na původní Remosku odkazuje. Jedná se však o výrobek, který tehdejší nedostatky neobsahuje a pyšní se kvalitní konstrukcí.
První Remosky nesly název HUT (podle příjmení Homuta, Uher, Tyburec), kteří ji poprvé zkonstruovali.
Principem pečení jsou staré modely totožné se svými moderními protějšky. Zásadní rozdíl je ale v použitých materiálech, zabezpečení a celkové propracovanosti konstrukce. Povrchová vrstva je vyrobena z nepřilnavých materiálů, takže je jejich údržba snadná a nedochází k připalování jídla. Současně má moderní Remoska výrazně nižší spotřebu elektřiny.
Skrýt popis
Elektrický hrnec remoska přináší pohodlný a flexibilní způsob přípravy potravin. Všichni je známe již z dřívějších dob, vyrábí se od 50. let a v oblibě jsou dodnes. Remoska je přenosná a proto velice vhodná jako trouba na chalupu, chatu a všude tam, kde není vhodné použít klasický sporák s troubou. Skvěle se uplatní jako doplňová elektrická pečící mísa ke sporáku, nebo mobilní trouba pro kempování.
Se vším, co pečete v troubě, si hravě poradí i remoska. Umí však i dusit, smažit, grilovat, rozmrazovat i zapékat. Tento elektrický pekáč vám připraví jakékoli maso, rybu, zeleninu, ale i pizzu, buchty, bábovky nebo dort. S přenosnou troubou si tak můžete dopřát svá oblíbená jídla kdekoli mimo domov.
Přenosná trouba remoska je vybavena víkem s topnou spirálou a ventilem, kterým je odváděna přebytečná pára. Ohřev tedy probíhá shora. K víku remosky je pevně připevněn přívodní kabel a nechybí zde možnost položení víka topnou částí vzhůru. Na držadle přenosné trouby najdete také hlavní vypínač. Potravina je v mobilní troubě celou dobu uzavřena, uchová si tak svou šťavnatost, vůni a nevysušuje se. Teflonový nepřilnavý materiál zajistí, že se pokrm v remosce nepřipálí. Z dalších speciálních hrnců si můžete vybrat hrnce s pomalým ohříváním, parní hrnce nebo tlakové hrnce.
Zadejte název zboží