Zadejte název zboží
Metoda vaření sous-vide pochází z Francie, která se z luxusních restaurací pomalu rozšířila i do domácností. V principu se jedná o vaření „ve vakuu“. Sous-vide hrnce dokáží vytvořit podtlak a udržovat ideální teplotu vody. Podle čeho sous-vide hrnec vybrat a na jaké parametry se zaměřit? Poradíme vám.
PokračovatChcete si doma dopřát oběd nebo večeři jako z nejlepší restaurace kdykoliv se vám zachce a ještě ušetřit? Sous-vide hrnec je ideální pomocník pro přípravu chutných a současně velmi zdravých jídel. Ze surovin získáte maximální množství živin a navíc ušetříte i za elektřinu.
i
Výraz Sous-vide pochází z francouzštiny a správně by se měl vyslovovat „sů-víd“.
Pokud máte rádi šťavnaté stejky, nebo třeba ryby, vakuový hrnec je skvělá volba. Kromě oblíbených masitých pokrmů jsou tyto přístroje vhodné i pro přípravu zeleninových jídel. Sous-vide hrnec dokáže uvařit prakticky jakékoliv jídlo, pro které není nutná vysoká teplota přípravy. Jaké pokrmy patří mezi nejoblíbenější?
Mezi základní parametry patří výkon a rozsah nastavitelných teplo. U sous-vide hrnce se ovšem především zaměřte na objem, který určuje, kolik potravin lze najednou vařit. Výslednou cenu hrnce také ovlivňují materiály, ze kterých je vyroben.
Kromě základních parametrů a ceny při výběru zohledněte další funkce, kterými hrnec sous-vide disponuje. Mohou vám značně ulehčit ovládání přístroje a vaření bude mnohem příjemnější. Sous-vide hrnec se tak stane oblíbeným kuchyňským spotřebičem, který budete s radostí používat.
Kromě samotného sous-vide hrnce se vám pro přípravu pokrmů bude hodit i vakuovačka, která ovšem nalezne uplatnění i při konzervaci potravin.
Skrýt popis
V kategorii Sous-vide hrnce máme právě teď na Alza.cz celkem 19 produktů.
Zadejte název zboží