Ujíždíme na zimních sportech Garmin fēnix® 7

Večeříme společně aneb Rychlé a snadné vaření s Tefalem

Zobrazit katalog

Sponzorovaný článek

Aktualizované

Společnou rodinnou večeři připravuje v Česku stále méně a méně rodin. Tento důležitý společenský rituál bohužel ztrácí na oblibě. U většiny případů je tomu na vině málo času a neznalost rychlého vaření. Společné večeře buďto odbýváme, nebo je přímo vynecháváme. Společnost Tefal se rozhodla jít této výzvě naproti. Vyrábí spoustu kvalitních výrobků a elektrospotřebičů, které jsou neodmyslitelnými domácí pomocníky a s přípravou večeří i všech ostatních jídel hravě pomohou.

Večeříme společně aneb Snadné a rychlé vaření s Tefalem

Večeříme společně – OBSAH

  1. Večeříme společně – rychlé recepty pro celou rodinu
  2. 5 receptů pro vysokorychlostní mixér Ultrablend Cook
  3. 4 recepty pro elektrický gril OptiGrill
  4. 5 receptů pro ruční sekáček 5 SECOND CHOPPER
  5. 4 recepty s chytrým nádobím Ingenio
  6. 5 receptů pro tlakový hrnec ClipsoMinut'®

Večeříme společně – rychlé recepty pro celou rodinu

Společné večeře jsou důležitým rodinným rituálem, který je bohužel v dnešní době spíše ojedinělý. Nedostatek času a únava po celém dni nás většinou přimějí k tomu, že společné večeře odbýváme. Společnost Tefal se svým projektem #vecerimespolecne připomíná důležitost pravidelných rodinných večeří a jejich kladný dopad na rodinné vazby, zdraví dětí i dospívajících. Nejedná se však o výzvu samoúčelnou. Značka Tefal jako tradiční inovátor nabízí produkty, které každodenní přípravu večeří usnadní. Ať už se jedná o vysokorychlostní mixér Ultrablend Cook, kontaktní elektrický Optigrill, inteligentní nádobí Ingenio, ruční sekáček 5 second chopper, nebo moderní a bezpečnostně vylepšený tlakový hrnec Clipso.

Nechte se inspirovat více než 20 rychlými recepty a poznejte, jak snadno lze připravit chutnou a zdravou večeři pro celou rodinu. Elektrospotřebiče a nádobí Tefal budou vašimi nenahraditelnými pomocníky a pomohou vám s přípravou.

5 receptů pro vysokorychlostní mixér Ultrablend Cook

Lahodné krémové polévky, smoothie, pyré, omáčky, kompoty, mandlové mléko, ledová tříšť, nebo mléčné koktejly. S vysokorychlostním mixérem Ultrablend Cook je příprava všech těchto pokrmů hračka – zvolíte jeden z 8 předvolených automatických programů a čekáte, až stroj zavolá ke stolu. Po společné večeři dolijete trošku vody a zmáčknete funkci automatické čištění.

Večeříme společně – vysokorychlostní mixér Tefal Ultrablend Cook

Přehrát video

Brokolicová krémová polévka

Krémové polévky patří k těm nejoblíbenějším rychlým večeřím, hlavně v nabitých dnech, plných shonu. Stačí zvolit tu správnou příchuť a pak jen počkat, až vás kuchyňský pomocník Tefal Ultrablend Cook zavolá celou rodinu ke stolu.

Rychlé recepty - brokolicová polévka

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 10 minut / Vaření 0:39

Ingredience:

1 brokolice
3 brambory
1 cibule
domácí vývar podle chuti a potřeby
voda podle potřeby
1 lžička oleje
1 lžička soli
směs semínek (dýňová, slunečnicová, lněná,...), opražených
panenský olivový nebo dýňový olej na zakápnutí

Postup přípravy:

Do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook dejte brokolici, brambory a cibuli – vše pokrájené na kousky. Přidejte další ingredience a zapněte program Soup. Pak už jen vyčkejte na dohladka rozmixovanou krémovou polévku. Každou porci ozdobte opraženými semínky a zakápněte olejem.

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Omáčky jsou vždy vítanou pochutinou, děti je prostě milují. Díky měnící se sezóně pak můžete volit různé ingredience. Naše rodina má k večeři nejraději houbovou omáčku, která připomíná letní výpravy do přírody… Navíc s pomocí vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook je příprava otázkou pár minut.

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 10 minut / Vaření 0:20

Ingredience:

250 g čerstvých hub
160 g brambor, oloupaných
100 ml 33% smetany
50 g másla
200 ml zeleninového vývaru
sůl
1 lžička mletého kmínu
1 snítka hladkolisté petrželky

Postup přípravy:

Houby nakrájíme na kostky společně s bramborami. Spolu s ostatními surovinami vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook a zapneme na program omáčka (Hot sauce). Pak už jen stačí servírovat – s chlebem, nebo třeba plátky dorůžova upečené vepřové panenky.

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Sezona hub je spojená s babím létem, my si je ale s rodinou rádi připomínáme celoročně. Proto je nakládáme, sušíme nebo mrazíme, abychom si na slunečné dny začínajícího podzimu mohli kdykoli zavzpomínat. Třeba při chutné večeři, jejíž příprava je s pomocí mixéru Tefal Ultrablend Cook naprostou hračkou.

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 10 minut / Vaření 0:39

Ingredience:

500 g čerstvých hub
100 g másla
600 ml zeleninového vývaru
400 g zakysané smetany
hrst hladkolisté petrželky
šťáva z 1 citronu
1 lžička sušeného tymiánu
½ lžičky mletého římského kmínu
sůl podle chuti

Postup přípravy:

Houby nakrájíme na kostky a společně s ostatními surovinami vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook a zapneme na program polévka. Když je hotovo, podáváme s krajícem chleba nebo plátky jiného pečiva.

Jablečné smoothie se zeleninou

Některé pracovní dny jsou vyčerpávající a na vydatnou večeři není chuť… Alternativ je spousta, ale s rodinou si často rádi dáváme smoothie. Je bohaté nejen na vitaminy, ale také vydatné a zasytí tak akorát! Stačí jen vybrat suroviny, nasypat je do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook a za pár minut můžeme servírovat!

Jablečné smoothie se zeleninou

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 20 minut / Bez vaření 0:05

Ingredience:

400 ml jablečného džusu
2 jablka
2 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
2 lžičky bazalkových semínek (předem namočených na cca 15 minut)
2 stonky máty
2 lžíce medu
šťáva z 1 citronu
1 hrst ledu

Postup přípravy:

Jablko oloupeme a nakrájíme na kostky, vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook, přilijeme džus, přidáme lístky máty, namočená semínka bazalky, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer na kostky. Přidáme led, med a šťávu z citronu. Zapneme na program Smoothie, počkáme do signálu a podáváme!

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Pokud pozvete na večeři celou rodinu, můžete dospělé překvapit tímto lahodným hřejivým nápojem, s jehož přípravou vám pomůže mixér Tefal Ultrablend Cook. Dětem můžete připravit nealkoholickou verzi z hroznového džusu (rozinky můžete namočit do černého čaje)!

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 2-4 osoby

Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience:

200 ml červeného vína
100 ml vody
1 hruška
1 jablko
½ lžičky mleté skořice
20 g vanilkového cukru
1 snítka máty
½ lžičky drceného badyánu
3 drcené hřebíčky
20 g rozinek
40 ml rumu

Postup přípravy:

Hrušku a jablko vyjadřincujeme a vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook. Přidáme koření, vanilkový cukr, zalijeme vodou a vínem, přidáme lístky máty a zapneme na program kompot (Compote). Do hotového svařáku přidáme namočené rozinky v rumu i s rumem.

i Obnovte tradici, která má význam. Začněte večeřet společně. Objevte s Tefalem rychlé recepty pro celou rodinu #vecerimespolecne

4 recepty pro elektrický gril OptiGrill

S elektrickým kontaktním grilem OptiGrill můžete grilovat po celý rok. Díky senzorům změří tloušťku masa, takže vybraný hovězí steak, nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fázi přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Povrch grilu je vyroben z nepřilnavého povrchu, snadno se čistí (klidně i v myčce, protože desky jsou vyjímatelné).

Večeříme společně – elektrický gril OptiGrill

Přehrát video

Portobello plněné zeleninou a sýrem

Když hledáte tu správnou alternativu k masové večeři a nic vás nenapadá, odpověď najdete u grilu Tefal OptiGrill+ XL. Připravíte v něm totiž snadno třeba i plněné portobello, které si bude chtít přidat i táta.

Elektrický gril – recepty

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 10 minut / Grilování 0:10

Ingredience:

4 žampiony portobello
200 g cukety
50 g cibule
1 ks červené papriky
3 stroužky česneku
100 g mozzarely
8 lístků bazalky
dvě lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy:

Žampiony pokapeme olejem a vložíme do Tefal OptiGrill+ XL rozpáleného na program Zelenina. Necháme dvě minuty grilovat a vyjmeme.

Cuketu a papriku nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme na jemno. Bazalku nasekáme na nudličky. Na oleji v pánvi orestujeme dosklovata česnek a cibuli, přidáme papriku a cuketu. Orestujeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Necháme zchladnout a přidáme natrhanou mozzarellu a sekanou bazalku. Promícháme.

Připravenou směsí naplníme portobella a vložíme do Tefal OptiGrill+ XL rozpáleného na program Steak. Grilujeme do fáze Medium.

Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

Rychlá, ale hlavně chutná večeře uprostřed týdne. Ideální na elektrickém kontaktním grilu Tefal OptiGrill+ XL. Vychutnáte si lehkou, a přitom originální večeři.

Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

Náročnost: Snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 10 minut / Vaření 0:20

Ingredience:

4 kusy kuřecích prsou s kostí a kůží
2 snítky plocholisté petržele
2 snítky tymiánu
1 lžíce olivového panenského oleje
2 snítky oregana
80 g másla
sůl
pepř
2 stroužky česneku
20 ml olivového oleje
600 g bílého oloupaného chřestu
růžový pepř
100 g másla
100 ml bílého vína
1 šalotka

Postup přípravy:

Bylinky nasekáme na jemno, smícháme s máslem a utřeným česnekem se solí. Bylinkové máslo vložíme pod kůži prsou. Prsa opepříme a potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného grilu Tefal OptiGrill+ XL na program drůbež a pečeme. Po upečení necháme odpočinout asi 5 minut na teplém místě a osolíme. Chřest vložíme do grilu Tefal OptiGrill+ XL na program zeleniny a grilujeme doměkka. Osolíme a opepříme růžovým pepřem. Šalotku nakrájíme na jemno, vložíme do rendlíku, zalijeme vínem a redukujeme asi na 1/5. Poté zašleháme máslo a výpek z kuřete. Případně dosolíme.

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Opravdu snadnou a přitom luxusně vyhlížející (i chutnající) večeři připravíte v elektrickém kontaktním grilu Tefal OptiGrill+ XL. Jeho obsluha je snadná, i když nejčastěji jej rád používá táta s bráchou. Prostě mužská záležitost. Vždycky spolehlivě vyberou to pravé maso, které se pak rozplývá na jazyku jako dort…

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 10 minut / Grilování 0:10

Ingredience:

4 plátky rib eye steak (cca á 200 g)
2 lžičky červené curry pasty
100 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
bramborové hranolky k podávání

Postup přípravy:

Curry pastu rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Marinádou potřeme steaky. Necháme odležet cca 20 minut. Poté setřeme marinádu a vložíme do grilu Tefal OptiGrill+ XL. Nastavíme typ masa. Chytrý OptiGrill+ XL si vypočtě výšku masa a sám ohlásí zapípáním, kdy je steak rare, medium či well done. Steak poté vyjmeme a na teplém místě necháme odpočinout asi 5 minut a osolíme. Podávejte s bramborovými hranolky.


Tip šéfkuchaře: Skvělou přílohou ke steaku jsou i opékané bramborové plátky, grilovaná kukuřice a koriandrový dip. Ve slupce uvaříme 600 g mladých brambor. Do vroucí osolené vody vhodíme 2 klasy kukuřice, 15 minut vaříme a poté necháme okapat a osušíme. Brambory i kukuřici nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. V míse prohodíme se sušeným česnekem, solí a 40 ml olivového oleje. Vložíme do grilu Tefal OptiGrill+ XL rozpáleného na program zelenina. Pečeme dozlatova. Nakonec rozmícháme 200 g tučné zakysané smetany s hrstí nasekaného koriandrem a 2 stroužky česneku utřenými se solí. Podáváme ke steaku.

Burgery z hovězího mletého masa

Na poctivý burger z grilu nemusíte čekat až do léta! S elektrickým kontaktním grilem Tefal OptiGrill+ XL si ho můžete dopřát kdykoli budete mít chuť... Třeba už dnes k večeři!

 Přidat do kuchařky Burgery z hovězího mletého masa

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 20 minut / Grilování 0:10

Ingredience:

800 g hovězího mletého masa
olivový olej
sůl a čerstvě mletý černý pepř
4 burgerové bulky
4 plátky čedaru
4 lžičky majonézy
kadeřavý salát, omytý a natrhaný na větší kusy
1 velká červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
2 velké nakládané okurky, nakrájené na tenká kolečka
4 lžičky dobrého kečupu

Postup přípravy:

Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.

Bulky podélně rozkrojíme. Zapneme Tefal OptiGrill+ XL, zvolíme ikonu programu „hamburger“ a zmáčkneme tlačítko OK. Jakmile je gril rozehřátý na optimální teplotu upozorní nás pípnutím. Vložíme připravené burgery a grilujeme do zaznění zvukového signálu. První pípnutí znamená Rare (jemně propečený), druhé pípnutí Medium (propečený) a třetí pípnutí Well done (dobře propečený). Stupně propečení je možné sledovat i podle barvy kulatého displeje. Pak gril odklopíme, na každý burger dáme plátek čedaru a necháme ještě minutku opékat na odklopeném grilu společně s půlkami bulek otočenými řeznou stranou dolů.

Potom spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurku a přiklopíme vrchní částí housky potřenou z opečené strany kečupem.

5 receptů pro ruční sekáček 5 SECOND CHOPPER

Revoluce v krájení pro bleskurychlou přípravu domácích pokrmů! S ručním sekáčkem 5 SECOND CHOPPER Tefal je příprava zdravých domácích pokrmů zase o něco jednodušší! Vysoce odolné nerezové nože si poradí se všemi druhy surovin a díky bezpečnostnímu víčku můžete být při práci zcela v klidu. V průhledné nádobě můžete snadno sledovat velikost surovin: čím vícekrát zatáhnete, tím jemněji nasekáte suroviny. Je to Sekáč do každé rodiny.

Večeříme společně – ruční sekáček 5 SECOND CHOPPER

Přehrát video

Guacamole recept

Cheesecake recept

Recept na rajčatovou omáčku

Recept na salát s quinoa

Recept na salát Coleslaw

4 recepty s chytrým nádobím Ingenio

Díky nádobí Ingenio a jeho jednoduše odnímatelné rukojeti můžete střídat nádoby jediným cvaknutím. Vařit na plotně, přesunout do trouby, servírovat přímo na stůl a zbytky jídla uchovávat v lednici. Chytré nádobí Ingenio šetří místo ve vaší kuchyni. Nádobí můžete ukládat na sebe, aniž by se poškrábalo. Díky nepřilnavému povrchu TITANIUM FORCE vydrží nádobí až dvakrát déle. Patentované bezpečnostní a odnímatelné držadlo unese až 10 kg a má desetiletou záruku. Vybírat můžete z řady Ingenio AUTHENTIC, EXPERTISE, CHEF'S DELIGHT, PERFORMANCE, ELEGANCE.

Večeříme společně – chytré nádobí Tefal Ingenio

Přehrát video

Bramborové placky (příloha)

Rychlé recepty - Bramborové placky

Náročnost: Střední

Počet porcí: Pro 6 osob

Doba přípravy: Do 10 minut / Vaření 0:20

Ingredience:

1,4 kg nastrouhaných brambor
4 našlehané vaječné bílky nebo vaječná náhražka v odpovídajícím množství
1 velká cibule na jemno nakrájená
1 lžíce sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
1/2 šálku mouky
1 lžíce mleté papriky
sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy:

Všechny ingredience dobře promíchejte. Vkládejte vrchovaté lžíce do předehřáté fritovací pánve Ingenio. Jednou obraťte. Fritujte dokřupava.

Rybí filety

Rybí filety

Náročnost: Střední

Počet porcí: Pro 2 osoby

Doba přípravy: 5 minut / Vaření 0:10

Ingredience:

2 vaječné bílky
3/4 šálku suché strouhanky
2 lžičky nastrouhaného parmazánu
2 lžíce nasekané petrželky
1 lžička mleté sladké papriky
4 plátky čerstvého platýze, okouna, mořského jazyka nebo tilápie

Postup přípravy:

Vaječné bílky lehce našlehejte. Strouhanku, sýr, petrželku a papriku dobře promíchejte. Namočte plátky ryby do našlehaných bílků a pak přesuňte do strouhankové směsi. Dobře obalte. Plátky smažte v předehřáté fritovací pánvi Ingenio. Jednou je obraťte. Jídlo je hotové, jakmile je ryba neprůsvitná a strouhanka se zbarví dohněda.

Nadýchané sýrové palačinky (příloha)

rychlé recepty – nadýchané sýrové palačinky

Náročnost: Střední

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: 5 minut / Vaření 0:25

Ingredience:

1 lžíce másla
3 vejce nebo vaječná náhražka
1/2 hrnku mouky
1/2 šálku odstředěného mléka
špetka soli
1 šálek nastrouhaného parmazánu nebo sýru Romano (případně směsi 4 sýrů)

Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 200°C. Pomocí šlehače našlehejte v míse vejce do pěny. Přidejte mouku, mléko a sůl. Šlehejte, dokud se vše nespojí v hladkou hmotu. Vařečkou opatrně vmíchejte sýr. Ve středně velké fritovací pánvi Ingenio rozpusťte na středním plameni máslo. Do rozpálené pánve vlijte vaječnou směs. Vložte do trouby a pečte asi 25 minut, dokud směs nenabude a nezezlátne. Ihned podávejte.

Sladko-kyselé červené zelí (příloha)

Sladko-kyselé červené zelí

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 6 osob

Doba přípravy: 5 minut / Vaření 0:30

Ingredience:

1 hlávka červeného zelí, nakrouhaná
1/2 šálku vody
2 lžíce koncentrované jablečné šťávy
2 celé stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce bílého vinného octu
1/2 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru

Postup přípravy:

Všechny ingredience smíchejte v pánvi Igenio a za občasného míchání vařte na mírném ohni asi 30 minut nebo do změknutí. Vyjměte česnek. Podávejte horké nebo studené.

5 receptů pro tlakový hrnec ClipsoMinut'®

Tlakový hrnec ClipsoMinut'® je rychlé a snadné řešení s dokonalými výsledky. Od masa, ryby, zeleninu až po dezerty. Tlakový hrnec ClipsoMinut'® zvládne vše až dvakrát rychleji. Je vyroben z nerezové oceli a přesto je o 30 % lehčí než konvenční tlakový hrnec. Snadno se otevírá a zavírá jednou rukou. Tlakový hrnec vás po dosažení správné teploty a na konci vaření sám upozorní, abyste již nemuseli odhadovat dobu přípravy. Objem je dostatečně velký pro rodinu, lehký praktický design. Má bezpečnostní pětistupňový systém pro vaření pod tlakem. Zvládá pomalé vaření. Zachová až o 80 % vitamínů více.

Večeříme společně – tlakový hrnec Tefal Clipsoninut Perfect

Přehrát video

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Klasikou, která připomene společné víkendové hodování u babičky, je rozhodně segedín. Pokud využijete tlakové vaření v hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo, můžete ho hravě připravit i v týdnu!

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 20 minut / Vaření 0:45

Ingredience:

800 g vepřové plece
200 g cibule
300 g kysaného zelí
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce sladké papriky
50 g sádla
sůl
200 ml 33% smetany (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
pepř
1 litr vody

Postup přípravy:

Vepřovou plec nakrájíme na středně velké kostky, osolíme a promícháme s paprikou a kmínem. Cibuli nakrájíme na půlplátky. Sádlo rozpustíme v tlakovém hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo, přidáme cibuli a orestujeme dosklovata. Přidáme maso, nové koření a bobkový list, znovu orestujeme, poté nalijeme vodu a zaklopíme, vaříme 30 minut. Poté odklopíme, přidáme zelí, znovu zaklopíme a vaříme dalších 10 minut. Odklopíme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec zjemníme smetanou a krátce provaříme, případně zredukujeme, pokud bude nutné.

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Kuřecí maso patří k oblíbeným surovinám kuchařů-začátečníků. Snadno se s ním pracuje, a chutný výsledek je zkrátka zaručen. Proto si na tenhle recept troufne třeba i jinak trochu znuděný teenager... Však v tlakovém hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo se večeře uvaří skoro sama!

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 10 minut / Vaření 0:20

Ingredience:

4 ks kuřecích prsou
3 lžíce papriky
2 větší cibule
3 lžíce hladké mouky (pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit např. kukuřičnou moukou)
1 litr kuřecího vývaru
200 ml 33% smetany (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
50 g másla (lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem)
sůl

Postup přípravy:

Do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo vložíme cibuli nakrájenou na jemno a orestujeme dosklovata na másle. Přidáme na nudličky krájené kuřecí maso a orestujeme, přidáme papriku, mouku a orestujeme. Zalijeme vývarem a zavřeme hrnec, vaříme 15 minut. Poté zjemníme smetanou a dosolíme. Krátce povaříme bez zaklopení.

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Vůně kopru navozuje domácí pohodu. To je bez debat. A když maminka v hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo připravuje svou dokonalou koprovku, hustou tak akorát, těší se i brácha. Nejdůležitější ingrediencí je samozřejmě kopr, který už léta roste u dědy na zahrádce. Ten je nejlepší!

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 20 minut / Vaření 1:15

Ingredience:

600 g hovězího krku
100 g cibule
4 lžíce hladké mouky (pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit např. kukuřičnou moukou)
80 g másla (lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem)
200 ml 33% smetany (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
svazek kopru
2 citrony
3–4 lžíce cukru
sůl
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček celého pepře
1,5 litru vody

Postup přípravy:

Hovězí krk nakrájíme na větší kostky a vložíme je do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo. Přidáme koření, cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a vaříme 1 hodinu.

Vývar přelijeme do mísy a vyjmeme koření. V hrnci orestujeme jíšku z mouky a másla. Přidáme zpět vývar s masem, provaříme 10 minut. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou, sekaným koprem a zjemníme smetanou. U bezlepkové varianty použijeme bezlepkovou mouku a při intoleranci laktózy rostlinné či bezlaktózové produkty.

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Guláš je recept, který nejčastěji doma dělá táta. Rád vybírá maso – na každý guláš je potřeba vybrat kvalitní maso, protože podle toho pak výsledný pokrm vychutnáme. Hovězí kližka zajistí tu nejlepší konzistenci… A kdybyste guláš potřebovali zahustit, šéfkuchař Ondřej Slanina má skvělou vychytávku: nastrouhanou bramboru!

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 20 minut / Vaření 0:50

Ingredience:

800 g hovězí kližky
50 g sádla
300 g cibule
4 bobkové listy
1 lžička celého kmínu
1 ks chilli papričky
6 kuliček nového koření
2 lžíce sladké papriky
30 g rajčatového protlaku
1 středně velká brambora
8 stroužků česneku
sůl
majoránka
pepř
1,5 l vody

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo. Orestujeme na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým koření. Přidáme protlak a orestujeme. Přidáme maso, chilli papričku a opečeme. Zalijeme vodou a vaříme 40 minut. Odklopíme, přidáme na jemno strouhanou bramboru a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provaříme na ještě asi 10 minut. Bezlepkový a bezlaktózový recept.

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Podzim je tradičně spjatý s venkovskými zabijačkami. Někdy ale jen tak dostaneme chuť na některou dobrotu i mimo sezonu, a tak stačí koupit kvalitní suroviny, vytáhnout z poličky tlakový hrnec Tefal ClipsoMinut' Duo a celou rodinu potěšit klasikou… třeba dršťkovou polévkou.

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Náročnost: Snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 20 minut / Vaření 0:20

Ingredience:

400 g vařených drštěk
40 g sádla
2 velké cibule
2 lžíce sladké papriky
8 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
3 lžíce hladké mouky (pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě)
majoránka
1,5 litru vody

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na sádle dozlatova v tlakovém hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo. Přidáme nakrájené dršťky, papriku, nové koření, bobkový list a orestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Zavřeme hrnec a vaříme 20 minut. Poté dochutíme pepřem, česnekem utřeným se solí a majoránkou. Lze připravit i bezlepkovou variantu, kdy mouku v základu a při dochucení nahradíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.

i Je to více než 60 let, co značka Tefal jako první na světě začala vyrábět pánve na smažení a nádobí s nepřilnavým povrchem. Od té doby Tefal vyvíjí stále nové a nové produkty, které vám pomohou vytvořit ta nejlahodnější jídla. Ovšem nejen snadné a rychlé vaření, ale i zachování výživových hodnot a kvalitu potravin hrají pro Tefal důležitou roli. A proto produkty Tefal mohou být pro vás opravdovými pomocníky na cestě ke zdravé a vyvážené stravě.

Připravit chutnou a zdravou večeři nemusí být zdlouhavé, pokud máte k dispozici správné pomocníky. Díky elektrospotřebičům a chytrému nádobí Tefal si můžete vychutnávat společné rodinné večeře každý den.

0
Vytisknout
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací