Intel Core i7-3770S

Zobrazit katalog
Intel Core i7-3770S
5 12 hodnocení
Procesor Quad-Core, 3.10GHz (65W), Turboboost 3.90GHz, Intel HD Graphics 4000 (650/1150MHz), 8MB L3 cache, socket 1155, BOX (Ivy Bridge)
Kód:  BO530c Prod. číslo:  BX80637I73770S Stránky výrobce

Nevyhovují vám alternativy? Vybírejte z celé nabídky

Intel Core i7-3770S

Energeticky úsporný procesor Intel Core i7-3770S je tvořen revolučními 3D tranzistory, které vznikly vysoce pokročilým 22nm výrobním procesem. Ve všech měřitelných textech překonává předchozí generaci a jeho grafická část přináší až 2x vyšší výkon, než jaký nabízela akcelerace HD 3000 u procesorů rodiny Sandy Bridge. S vhodnými základními deskami budete moci využívat současně až trojici displejů, vstoupit do fascinujícího světa 3D zobrazení a vychutnat si skvělých vlastností aplikačního rozhraní DirectX 11. K připojení výkonných grafických karet pak budete mít k dispozici nejmodernější rozhraní PCI Express třetí generace.

Pak už stačí využít pouze software Lucidlogix Virtu MVP, který je kompatibilní se širokou paletou základních desek mnoha výrobců. Umožňuje mimo jiné směřovat signály integrované grafické karty obrazovými konektory základní desky a zprostředkovává tak možnost uspání samostatných grafických karet při práci ve 2D. Díky tomu můžete snížit svou spotřebu elektrické energie při běžné práci na minimum, ale v případě potřeby budete mít dostupný maximální výkon pro hraní.

Intel Core i7-3770S je vybaven technologií Turbo Boost druhé generace, díky níž umožní automaticky běžet jádrům rychleji, než je jejich základní frekvence. Technologie Intel Turbo Boost 2.0 je aktivována v okamžicích, když operační systém žádá nejvyšší výkon procesoru. Maximální frekvence je závislá na počtu aktivních jader, a délka období, kterou procesor stráví v přetaktovaném stavu pak závisí na vytížení a operačním prostředí. Horní hranice frekvence je stanovena pomocí dosažení limitní úrovně čtveřice ukazatelů (počet aktivních jader, proudový odběr, spotřeba energie, teplota procesoru).


Pokud procesor operuje pod těmito limity a systém vyžaduje vyšší výkonnost, nastává automatické přetaktování bez potřeby jakéhokoli zásahu uživatele. Díky využití pokročilých algoritmů je uvedený systém maximálně bezpečný, i když krátkodobě operuje nad hranicí značené jmenovité spotřeby (TDP). Přetaktování se samozřejmě realizuje v nižší míře při vytížení tří až čtyř jader a maximálně při vytížení jednoho či dvojice.

Procesor obsahuje rovněž instrukční sadu šifrovacího algoritmu AES pod názvem AES-NI. Ta se skládá ze šestice instrukcí, které vykonávají některé výpočetně náročné části algoritmu AES. Uvedené instrukce jsou tak prováděny při mnohem menším počtu procesorových cyklů, než při tradičním softwarovém řešení. Čtyři z nových instrukcí jsou určeny pro urychlení šifrování/dešifrování a dva pro proces tvorby šifrovacích klíčů. Tato boxovaná verze je vybavena chladičem na procesor.

Více o technologiích nových procesorů Intel Ivy Bridge se dočtete zde

Parametry a specifikace

Řada procesoru
Intel Core i7 Hotovo!
Socket
Intel 1155 Hotovo!
Modelové označení
Intel Core i7-3770S Hotovo!
Frekvence procesoru
3,1 GHz (3,1 GHz) Hotovo!
Maximální frekvence (OC)
3,9 GHz (3 900 MHz) Hotovo!

Řada

Řada procesoru
Intel Core i7 Hotovo!
Socket
Intel 1155 Hotovo!
Modelové označení
Intel Core i7-3770S Hotovo!

Frekvence

Frekvence procesoru
3,1 GHz (3,1 GHz) Hotovo!
Maximální frekvence (OC)
3,9 GHz (3 900 MHz) Hotovo!

Integrovaná grafická karta

Typ integrované grafické karty
Intel HD Graphics 4000 Hotovo!
Frekvence
650 MHz Hotovo!

Pokročilé parametry

Funkce
Automatické přetaktování, Virtualizace, Snížená spotřeba, Integrované GPU, HyperThreading, Chladič v balení Hotovo!
TDP
65 W Hotovo!
Výrobní technologie
22 nm Hotovo!
L3 cache
8 MB Hotovo!
Více parametrů

Společnost Intel opravdu není třeba představovat. Právě i díky této stálici ve světě IT dnes můžeme pracovat s tak moderními zařízeními s obrovským výkonem. Intel Corporation je největším světovým výrobcem polovodičových obvodů a dalších souvisejících zařízení. Produkty dalších společností mohly spatřit světlo světa jen díky práci inženýrů z proslulého Sillicon Valley.

Intel Corporation zaměstnává po celém světě více než 96 500 zaměstnanců a patří k největším a nejbohatším společnostem světa. Po desítky let bylo sloganem společnosti jednoduché „Intel Inside“, které od roku 2005 nahradilo dynamičtější „Leap ahead“ (skok dopředu). Obě tyto motta zcela jistě platí pro všechny zařízení, které se mohou chlubit osazením komponenty Intel.

Poznámka:
» Všechny Procesory Intel Core i7

Tento výrobek není samostatně funkčním celkem a může vyžadovat odbornou montáž.

Technické specifikace se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.

V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky.
Příslušenství pro Intel Core i7-3770S Chcete doručiť tovar na Slovensko? Prezrite si Intel Core i7-3770S. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Core i7-3770S. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core i7-3770S. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Core i7-3770S.
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací