Dvouletá záruka pro firmy AlzaBoxy Q1

Boty na snowboard

Zobrazit katalog
Cena
-
Dostupnost
Stav zboží
Hodnocení od zákazníků
Značka
Určeno pro
Dítě
(2)
Muže
(7)
Ženu
(9)
Úroveň
Rekreační
(8)
Sportovní
(4)
Výkonnostní
(2)
Šněrování
Tkaničky
(1)
Speed lacing
(9)
BOA
(4)
ATOP
(2)
Typ
Freestyle
(2)
All Mountain
(13)
Splitboard
(1)
EU
36
49,3
-
Nejnovější objednávky
Filtrovat

Výběr vašeho prvního snowboardového setu je třeba začít z bot, neboť právě boty na snowboard jsou klíčem ke správné, zábavné, ale hlavně bezpečné jízdě. Na první pohled se může zdát, že vybrat správnou obuv je jednoduché, ale není tomu úplně tak. Jak tedy při výběru postupovat? Pojďme se na to podívat.

Pokračovat

Dnešní snowboard boty vypadají o dost jinak než před třiceti lety

Snowboard boty prošly za ta léta určitým vývojem. V úplných začátcích snowboardingu se používaly prakticky stejné tvrdé přezkáče jako na lyže. S těmi se už dnes setkáte ale jedině u alpinboardů. Dnešní měkká vysoká bota vypadá spíše jako trochu předimenzovaná pohorka, určená na měkké vázání. Skládá se ze dvou částí:

  • Vnější bota má za úkol zpevnit kotník, aby docházelo k co nejlepšímu přenosu vašeho pohybu na prkno, a zároveň zabránila případnému zranění. Tlustá podrážka pak tlumí nárazy při skocích.
  • Vnitřní botička objímá nohu, stará se o pohodlí a teplo a zároveň pomáhá jejímu lepšímu držení.
salomon snowboard boty dámské

Vnitřní vysoká bota (vlevo) a komplet snowboardová obuv (vpravo).

Jak vybrat boty na snowboard

Správně zvolené boty na snowboard mají velký vliv na to, jak dobře se vám bude jezdit. Dalo by se říci, že snowboarding stojí a padá právě na výběru bot. Nejde jen o to umět rozlišit snowboardové boty dámské a pánské a umět zvolit správnou velikost. Důležité je také orientovat se i v různých tvrdostech a systémech šněrování.

Snowboard, boty, vázání – všechno spolu souvisí. Dobře zvolené boty na snowboard vám pomohou určit vhodnou šířku desky a také velikost vázání.

Boty na snowboard dámské a pánské – čím se od sebe liší?

Při výběru je potřeba zohlednit, zda vybíráte boty na snowboard dámské, pánské nebo dětské. Každá kategorie má totiž svá kritéria, aby byly snowboard boty pro svého nositele vždy pohodlné a bezpečné zároveň.

Dámské boty na snowboard

Dámské boty na snowboard se vyrábějí s ohledem na strukturu lýtkového svalu a nižší váhu. Svršek obuvi je tak o něco širší a zároveň nižší. U dámské obuvi se také setkáte s několika stupni tuhosti. Vybíráte-li dámské snowboardové boty, pamatujte, že by měly být měkčí než pánské. O tom ale později.

Pánské boty na snowboard jsou zpravidla pevnější

Pánské boty na snowboard se v zásadě od dámských liší tím, že jsou pevnější, vyšší a užší ve svrchní oblasti. Mají také pochopitelně jiné velikosti. Jak už tedy víte, je to dáno rozdílnou stavbou chodidel u mužů a žen.

Dětské boty na snowboard

Dětské boty na snowboard jsou typické menšími velikostmi. Některé mívají také atraktivnější design, takže si i vybíravější ratolesti jistě vyberou. Snowboard boty pro nejmenší pomohou malým dětem překonávat první obloučky a základy snowboardingu.

i

Některé dětské boty na snowboard nemusí mít vnitřní botičku – ta je u nich pevně spojená s vnějším skeletem. Dětem doporučujeme pořídit snowboard boty o 1–2 čísla větší.

Jakou velikost snowboard boty zvolit?

K volbě správné velikosti snowboard boty doporučujeme změřit tzv. mondopoint, tedy nejdelší rozměr chodidla, podle něhož se správná velikost obuvi určí nejpřesněji. V tabulce je pod označením Délka chodidla. Návod na měření nohy a převádění velikostí naleznete v článku o výběru bot na internetu.

Správná velikost snowboard boty je nesmírně důležitá. Pokud bude obuv těsná, budou nohy rychleji mrznout a k jistotě pohybů to také nepřidá. S výběrem vám pomůže následující tabulka.

Orientační tabulka velikostí: snowboard boty pánské

Velikost boty (EU) 41 41,5 42 43 43,5 44 44,5 45 46 47 48
Délka chodidla (cm) 26 26,5 27 27,5 28 28,5 29 29,5 30 31 32

Orientační tabulka velikostí: snowboard boty dámské

Velikost boty (EU) 34 35 36 36,5 37 38 39 40 40,5 41 41,5
Délka chodidla (cm) 21 22 22,5 23 23,5 24 24.5 25 25,5 26 26,5

Orientační tabulka velikostí: snowboard boty dětské

Velikost boty (EU) 24 25 26 27 28 29 30,5 31,5 33 34 35
Délka chodidla (cm) 13,5 14,5 15,5 16,5 17,5 18,5 19,5 20 20,5 21 22

Nevidíte svoji velikost? Nezoufejte, nadměrných velikostí nabývají i boty na snowboard. Velikost 50 tak například problémem nebude. Kvůli nižší poptávce ale může být o něco dražší.

Hledáte-li snowboard boty, dejte pozor na různé velikostní stupnice

Výrobci mohou mít různé stupnice velikostí, proto si snowboard boty po zakoupení vyzkoušejte.

  1. Snowboard boty zkoušejte v ponožkách, v nichž byste normálně šli na svah.
  2. Vnitřní botičku si utáhněte tak, aby pevně objímala nohu, ale nikde vás nic netlačilo.
  3. Noha by v botě neměla „plavat”. Pata se nesmí zvedat.
  4. Nechte si je nasazené alespoň 20 minut. Vždy si zkoušejte obě boty na snowboard.
  5. Dámská snowboardová obuv vyžaduje přísnější kontrolu, protože tvary chodidel se u žen více liší.

!

Vybíráte-li nejen dětské boty na snowboard, dbejte na velikost

Vybrat správné dětské boty na snowboard je stejně důležité jako výběr prkna. Dbejte na velikost – prsty musí sahat až ke špičce a zároveň netlačit. Dětské snowboardové boty by měly být v první řadě pohodlné a teplé, pak bude jízda opravdovým zážitkem.

Existují snowboard boty měkké a tvrdé. A pak je tu ještě tvrdost bot

O evoluci snowboard boty jsme se už zmínili. I u dnešní měkké boty na snowboard se ale rozlišují různé stupně tvrdosti. Jsou celkem tři. Jak vybrat ten správný?

Tvrdost snowboardové boty vybírejte podle stylu jízdy

Zkontrolovat tvrdost snowboardové boty, dámské i pánské, není tak těžké – uchopte obuv do ruky a ohněte ji spojením špičky se svrchní částí. Ovšem u každého páru to dělat nemusíte, neboť existuje stupnice tvrdosti.

  • Tvrdé boty na snowboard, neboli stiff (8-10), jsou pro freeride a rychlou jízdu na sjezdovkách. Poskytují oporu přes jazyky bot a okolo kotníků. Hodí se pro zkušené jezdce.
  • Měkké, tedy soft, boty (1-3) se hodí k freestyle na skoky a triky. Poskytují volnost v pohybu přes jazyky, jsou příjemnější na chůzi, ale příliš nezpevňují kotníky. Řadíme sem ale i boty na snowboard dámské.
  • Středně tvrdé, midstiff, (4-7) kombinují vlastnosti měkkých a tvrdých bot. Poskytují dostatečnou oporu přes jazyky bot a okolo kotníků. Tyto boty jsou univerzální, skvělé pro all-mountain jízdu i pro začátečníky.

Tvrdost je jedním z opravdu klíčových parametrů charakterizující snowboardové boty. Mějte ale na paměti, že každý výrobce může mít odlišnou stupnici.

Tvrdost boty na snowboard volte i podle jezdeckých zkušeností

Při výběru boty na snowboard je důležité znát svoji dovednostní úroveň, tedy jak zkušený jezdec jste – u bot se to odráží především na tvrdosti. I tento parametr vám napoví, jak vybrat boty, které poskytnou nejlepší zážitek.

  • Rekreační typ (začátečníci i mírně pokročilí) – doporučujeme měkkou obuv kombinující obratnost a pohodlí.
  • Sportovní typ je zlatou střední cestou a kompromisem, ideální volbou jsou středně tvrdé snowboardové boty.
  • Výkonnostní typ je pro zkušené sportovce, kteří se snaží o nejlepší výkon. Sáhněte po tvrdé a tuhé obuvi.

i

Jak již bylo řečeno, snowboardový set byste měli začít stavět od bot. Stejnou pozornost věnujte i samotnému snowboardu a správnému vázání. Také nezapomínejte na ostatní ochranné prvky, které zajistí bezpečnou jízdu – helma a chránič páteře, tedy páteřák.

Snowboard boty a šněrování: Mělo by být hlavně rychlé a pohodlné

Snowboard boty je třeba řádně upevnit, pouze tak docílíte plnohodnotné ochrany. Ať už kupujete boty na snowboard pánské nebo dámské, šněrování si nastudujte opravdu důkladně. Špatné utažení může vést k nestabilní poloze nohy a v důsledku toho i ke zranění při pádu – vykloubení nebo zlomenině. Zohledněte rychlost a pohodlnost utahování, vlastnosti, které se zmrzlýma rukama na svahu jednoznačně oceníte.

Snowboard boty s tkaničkami

Tkaničky jsou tím nejběžnějším způsobem utahování snowboard boty. Při výběru doporučujeme zvážit některou z pokročilejších technologií, protože tkaničky neumožňují automatickou fixaci.

Boty na snowboard se Speed lacing zapínáním

Speed lacing je rychloutahovací systém bez manuálního šněrování, stačí jen zatáhnout a a boty na snowboard jsou utažené. Jde o lehký a podstatně rychlejší způsob šněrování, které vám umožní lepší odraz a reakci.

Boty na snowboard se systémem BOA

Systém BOA je právem považován za jeden z nejlepších systémů šněrování snowboard boty. Namísto tkaniček jsou natažena ocelová lanka, jež se utahují kolečkem, právě proto se jim také říká boty na snowboard s kolečkem. Fixace je automatická, velmi rychlá a hlavně spolehlivá.

Různé systémy utahování snowboard boty

Výše popsané systémy utahování snowboard boty si můžete prohlédnout na obrázcích níže:

Robla boty na snowboard 45
Tkaničky

Nitro boty na snowboard 41
Speed lacing

Nitro boty na snowboard s kolečkem - systém boa
Systém Boa

Hledáte levné boty na snowboard? Bazar či výprodej budou ideální

Hledáte cenově výhodné boty na snowboard? Výprodej je super způsob, jak před sezónou i mimo ni nakoupit sportovní vybavení za zlomek původní ceny. Nebo zkuste navštívit náš bazar, kde najdete snowboard boty použité, zánovní i pouze rozbalené, a to rovněž s nižší cenovkou.

Skrýt popis
Pomohla vám tato informace?
Tento formulář slouží pouze k hodnocení informací v popisu výše.
Pokud máte dotaz k produktům, službám, dopravě či jiný požadavek, využijte zákaznické podpory.
Co bychom v něm měli zlepšit? Chybí vám zde něco? Je něco uvedeno špatně? Podělte se.
16 položek
5,0
Nitro Flora TLS Black-Mint
Boty na snowboard - dámské, určeno pro rekreační jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2020/2021
Cenová bomba
od  4 403,- Ušetříte 596,-
Skladem dle varianty
Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš.
Info
Objednací kód: SPTnit172nad
Nitro Crown TLS Black vel. 42 EU / (275 mm)
Boty na snowboard - dámské, určeno pro sportovní jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2021/2022
8 290,-
Skladem 1 ks
Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš.
Info
Objednací kód: SPTnit622
Nitro Team TLS Blk 29,5 - Boty na snowboard Varianty
Nitro Team TLS Blk 29,5
Boty na snowboard - dámské pánské, zapínání pomocí technologie atop, sezona 2020/2021
10 490,-
Skladem 1 ks
Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš.
Info
Objednací kód: SPTnitr002
Nitro Flora TLS Black
Boty na snowboard - dámské, určeno pro rekreační jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2019/2020
4 193,-
Skladem dle varianty
Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš.
Info
Objednací kód: SPTni415nad
Salomon Dialogue Black/Black/Magnet 285 mm / 43,5 EU - Boty na snowboard Varianty
Salomon Dialogue Black/Black/Magnet 285 mm / 43,5 EU
Boty na snowboard - pánské, určeno pro sportovní jezdce, zapínání tkaničkami, sezona 2022
7 990,-
Skladem 1 ks
Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš.
Info
Objednací kód: SPTsl103
Nitro Team TLS Black - Boty na snowboard Varianty
Nitro Team TLS Black
Boty na snowboard - pánské, určeno pro výkonnostní jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2019/2020
10 490,-
Skladem dle varianty
Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš.
Info
Objednací kód: SPTni343nad
Nitro Flora TLS Black vel. 38 2/3 EU/ 250 mm
Boty na snowboard - dámské, určeno pro rekreační jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2019/2020
3 319,-
Rozbaleno
Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš.
Info
Objednací kód: SPTni417
Nitro Chase BOA black 29.0
Boty na snowboard - pánské, určeno pro sportovní jezdce, zapínání pomocí technologie boa, sezona 2022/2023
8 491,-
Skladem 1 ks u dodavatele
Objednací kód: SPTaaa0759
Nitro Flora TLS Black vel. 37 1/3 EU/ 240 mm
Boty na snowboard - dámské, určeno pro rekreační jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2019/2020
3 319,-
Rozbaleno
Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš.
Info
Objednací kód: SPTni415
Nitro Droid BOA Black-White-Charcoal vel. 33 1/3 EU / 210 mm - Boty na snowboard Varianty
Nitro Droid BOA Black-White-Charcoal vel. 33 1/3 EU / 210 mm
Boty na snowboard - dětské, určeno pro rekreační jezdce, zapínání pomocí technologie boa, sezona 2022/2023
3 213,-
Skladem dle varianty
Objednací kód: SPTnit723nad
Nitro Droid BOA Black-White-Charcoal vel. 37 1/3 EU / 240 mm - Boty na snowboard Varianty
Nitro Droid BOA Black-White-Charcoal vel. 37 1/3 EU / 240 mm
Boty na snowboard - dětské, určeno pro rekreační jezdce, zapínání pomocí technologie boa, sezona 2022/2023
3 213,-
Skladem 2 ks
Objednací kód: SPTnit726
5,0
Nitro Vagabond TLS Black
Boty na snowboard - pánské, určeno pro rekreační jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2021/2022
4 193,-
Skladem dle varianty
Objednací kód: SPTnit647nad
Nitro Flora TLS Black vel. 40 EU/ 260 mm - Boty na snowboard Varianty
Nitro Flora TLS Black vel. 40 EU/ 260 mm
Boty na snowboard - dámské, určeno pro rekreační jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2019/2020
4 193,-
Skladem 1 ks u dodavatele
Objednací kód: SPTni419
Nitro Incline TLS Black-Lime
Boty na snowboard - pánské, určeno pro sportovní jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2021/2022
9 093,-
Skladem dle varianty
Objednací kód: SPTnit584nad
Nitro Cypress BOA Dual Black-Mint - Boty na snowboard Varianty
Nitro Cypress BOA Dual Black-Mint
Boty na snowboard - dámské, určeno pro výkonnostní jezdce, zapínání pomocí technologie boa, sezona 2020/2021
7 483,-
Skladem dle varianty
Objednací kód: SPTnit148nad
Nitro Team TLS Black vel. 49 1/3 EU / 330 mm
Boty na snowboard - pánské, určeno pro výkonnostní jezdce, zapínání pomocí technologie speed lacing, sezona 2023
10 490,-
Momentálně nedostupné
Objednací kód: SPTnit595

Boty na snowboard

zimní sportySe zimní výbavou Rulyt správnou bílou stopu neztratíte Sáňkování a bobování patří k oblíbeným zimním kratochvílím. Pokud chcete svým dětem nabídnout to nejlepší, spolehněte se na kvalitní sportovní náčiní značky Rulyt. Co všechno nabízí?
Snowboarding je skvělý adrenalinový sport a zábava v jednom. Pokud i vy patříte k jeho příznivcům, je nejvyšší čas doplnit si výbavu. Firma Nitro Snowboards vzala české sjezdovky útokem. Přečtěte si, v čem tato značka vyniká nad ostatními, a co všechno vám může...
Zima klepe na dveře a milovníci zimních sportů hledají ten nejefektivnější způsob, jak převážet svou lyžařskou výbavu. Využijete střešní box, nebo si vystačíte s jednoduchými magnetickými nosiči?
Autem na lyže do Francie a Švýcarska V dnešním závěrečném díle našeho cestovatelského seriálu se podíváme do francouzských a švýcarských Alp. Již tradičně si řekneme, jak se do těchto míst co nejlépe dostat, jaká jsou specifika tamní legislativy nebo také kde si nejlépe zalyžovat!
V dnešním díle navštívíme malebné Beskydy. Vyzdvihneme nejenom ta nejlepší lyžařská střediska, ale také poradíme ideální trasu, jak se do Beskyd dopravit autem. V závěru přiložíme pár tipů, kde si udělat zastávku během cesty i pobytu.
V dnešním díle si prozradíme, jak se co nejpohodlněji dopravit autem do Krušných hor a jaká místa či lyžařská střediska rozhodně stojí za navštívení. Víte třeba, jak vypadá dutá přehrada nebo kam na nejlepší pivo v okolí?
Více článků Všechny články

Boty na snowboard

V kategorii Boty na snowboard máme právě teď na Alza.cz celkem 16 produktů.

Boty na snowboard – osvědčené značky

Podívejte se na produkty seřazené podle ceny od nejlevnějšího v kategorii levné boty na snowboard Produkty seřazené od nejdražšího po nejlevnější hledejte v kategorii nejdražší boty na snowboard Zboží seřazené dle prodejnosti od nejvíce po nejméně prodávané najde v kategorii nejprodávanější, nejlepší boty na snowboard Produkty řazené dle hodnocení uživatelů od nejlepšího najdete v boty na snowboard recenze
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací