Dvouletá záruka pro firmy

Microsoft Windows 10

Zobrazit katalog
Cena
-
Hodnocení od zákazníků
Značka
Microsoft
(2)
Určení
Pro firmy
(2)
Pro školy
(1)
Nejnovější objednávky
Filtrovat

Operační systém Microsoft Windows 10 patří mezi nástupce oblíbených systémů Windows 8 a Windows 7. Přináší řadu nových funkcí a technologií, jež ocení běžní uživatelé, ale i velké organizace. Na co konkrétního se můžete těšit a jaké licence Windows 10 nabízí? Čtěte dále.

Pokračovat

Microsoft Windows 10 – rychlý, intuitivní a funkcemi nabitý operační systém

Microsoft Windows 10 z roku 2015 dodnes patří mezi nejrozšířenější operační systémy pro osobní počítače. V porovnání s předchozími generacemi Windows 8/8.1 a Windows 7 přináší celou řadu změn, vylepšení a nových funkcí. Podívejte se na deset hlavních výhod a vychytávek, které moderní desítky nabízí.

  • Bleskurychlý start a rychlejší odezva celého systému oproti Windows 8 i Windows 7.
  • Intuitivní prostředí Windows 10, jež je v každém ohledu přizpůsobeno dotykovému ovládání.
  • Vyšší úroveň zabezpečení díky funkcím Secure Boot, Device Guard či Windows Hello.
  • Podpora češtiny a slovenštiny je pro operační systém Windows 10 samozřejmostí.
  • Nové Start Menu Windows 10 zajišťuje to nejlepší z předchozích generací Start Menu OS Windows.
  • Přehledné notifikační centrum zobrazuje na jednom místě systémové i programové notifikace.
  • Microsoft Store se stovkami aplikací, multimédií, ale také her či samotných Microsoft zařízení.
  • Prohlížeč Microsoft Edge nabízí vylepšenou rychlost, kompatibilitu, režim čtení nebo baterii šetřící režim.
  • Možnost spravovat více ploch najednou pomocí funkce Virtuální plochy.
  • Funkce Continuum umožní plynule přejít z desktopového režimu Windows 10 na režim pro tablet.

Microsoft Windows 10

Microsoft Windows 10

i

Přehledná nabídka Start se zástupci všech programů, velké ikony nastavení – operační systém Windows 10 je jako dělaný pro dotykové obrazovky.


Rozdělení Windows 10 dle bitového systému

Windows 10 licence jsou dostupné ve dvou různých bitových provedeních, jež je určeno procesorem.

  1. Windows 10 32-bit se dnes již téměř nevyužívá a podporuje pouze operační paměti RAM menší než 4 GB.
  2. Windows 10 64-bit dokáže využít více než 4 GB paměti RAM, a přináší tak více prostoru pro spuštěné programy a jejich rychlejší odezvu. 64bitový Win 10 je kompatibilní s 32bitovými procesory.

Edici operačního systému volte podle toho, jak jej budete využívat

Microsoft Windows 10 nabízí čtyři odlišné edice (Home, Pro, Enterprise a Education), které se liší funkcemi a určením. Před koupí doporučujeme důkladně promyslet, pro jaké účely software potřebujete.


Licence Windows 10 Home

Licence Windows 10 Pro

Microsoft Windows 10 Home

Microsoft Windows 10 Home je cenově nejdostupnější edice zaměřená na běžné uživatele či studenty. Obsahuje všechny základní funkce a vlastnosti, chybí však některé pokročilé možnosti šifrování dat nebo virtualizace.

Největší výhodou je u Home edice Windows 10 cena. Pokud nevyžadujete pokročilé funkce edice Pro či Enterprise, ušetřete a vsaďte na variantu Home.

Microsoft Windows 10 Pro

Microsoft Windows 10 Pro je určená zejména pro firemní sektor. Kromě základních funkcí totiž umožňuje i připojení k firemní doméně, šifrování dat BitLocker, virtualizaci nebo plnohodnotnou funkci Vzdálené plochy.

Microsoft Windows 10 Enterprise

Microsoft Windows 10 Enterprise je profesionální edice využívaná ve středně velkých a větších organizacích. Ve srovnání s edici Pro přináší navíc funkce jako Windows–To–Go, Direct Access nebo podporu VDI.

i

Licence Windows 10 Education

Licence Windows 10 Education jsou postavené speciálně pro školy na základě Windows 10 Enterprise. Nabídnou však o něco méně funkcí.

Krabice vs. klíč aneb jakou distribuci operačního systému zvolit?

Microsoft Windows 10 si můžete pořídit ve dvou distribucích – krabicové či elektronické. Obě dvě mají své výhody i nevýhody, a záleží tak pouze na vás, který typ upřednostníte.

Krabicová licence Windows 10

V balení krabicové verze licence Windows 10 naleznete instalační médium (většinou USB flash disk nebo DVD) a licenční ujednání. Jedná se o přenositelnou licenci, v případě poškození počítače ji tedy můžete aktivovat na jiném zařízení, nesmí však být nainstalována na více zařízeních současně.

  • Jednodušší instalace.
  • Může být využita k legalizaci existující instalace.
  • Fyzické doručení trvá déle než elektronické.

Windows 10 – elektronická licence

Windows 10 ke stažení (elektronická licence) je nejrychlejší způsob instalace. Po zaplacení licence stačí stáhnout originální Microsoft Windows 10 iso soubor a po nainstalování jej aktivovat pomocí pořízeného produktového klíče.

  • Elektronická licence je připravena okamžitě.
  • Umožňuje více možností přizpůsobení instalace.
  • Instalace se může zdát složitější.

S aktivací vám rádi poradíme v našem článku Jak nainstalovat Windows 10.

Windows 10 – aktualizace ze starší verze operačního systému (upgrade)

Stále vlastníte počítač se starší verzí Windows 7/8.1 a rádi byste upgradovali na Windows 10 zdarma? Program na update zdarma bohužel skončil 29. července 2016, a Windows 10 si tedy musíte koupit. Doporučujeme však rovnou pořízení nového počítače, na kterém bude nový systém již nainstalovaný.

Upgrade z Windows 7/8.1 na nový Windows 10 Pro zdarma je možný pouze v případě, že ve firmě máte plán Microsoft 365 Business Premium.

Microsoft Windows 11 – horká novinka z roku 2021

Windows 11 je nejnovější operační systém z dílny Microsoft. Chlubí se inovovaným uživatelským prostředím s novým designem, podporou aplikací pro OS Android a řadou dalších novinek. Pokud jde o přechod na novější verzi Windows, historie se opakuje – upgrade z Windows 10 na Windows 11 je dostupný zcela zdarma.

Musím svůj počítač aktualizovat na Windows 11?

Krátká odpověď zní ne. Pokud jste si operační systém Microsoft Windows 10 oblíbili a jen neradi byste o něj přišli, máte do 14. října 2025 klid. Právě do tohoto data přislíbila společnost Microsoft plnou podporu Windows 10.

i

Windows a oficiální podpora

Operační systémy Microsoft Windows mají zpravidla desetiletou oficiální podporu. Po tuto dobu tedy dostávají pravidelné aktualizace a bezpečnostní záplaty reagující na aktuální hrozby. Po ukončení oficiální podpory již operační systém žádné aktualizace nedostává.

  • Microsoft Windows 7 měl rozšířenou podporu do 14. ledna 2020.
  • Windows 8.1 končí s rozšířenou podporou výrobce 10. ledna 2023.
  • Windows 10 se budou těšit podpoře ze strany Microsoftu až do 14. října 2025.

Alternativa Windows 10 zdarma? Vyzkoušejte Linux

Pokud netoužíte po operačním systému Windows 10 a hledáte alternativní variantu, která je k dispozici zcela zdarma, ideální volbou je Linux. Tento operační systém je dostupný v mnoha distribucích lišících se vzhledem prostředí i funkční výbavou. Mezi nejznámější patří Ubuntu, Debian nebo Manjaro.

Skrýt popis
Pomohla vám tato informace?
Tento formulář slouží pouze k hodnocení informací v popisu výše.
Pokud máte dotaz k produktům, službám, dopravě či jiný požadavek, využijte zákaznické podpory.
Co bychom v něm měli zlepšit? Chybí vám zde něco? Je něco uvedeno špatně? Podělte se.

Nejprodávanější

1.
Microsoft Windows 10 Enterprise E3 (měsíční předplatné) Na objednávku – termín upřesníme
Kancelářský software Microsoft Windows 10 určený pro 1 zařízení, nepřenositelná, délka předplatného: 1 měsíc, předplatné, jazyková verze: čeština, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy a pro školy, určeno pro PC, lic. klíč bude doručen emailem, Originální produkt MS (nejedná se o druhotnou licenci)
469,-

2.
Microsoft Windows 10 Enterprise E5 (měsíční předplatné) Na objednávku – termín upřesníme
Kancelářský software Microsoft Windows 10 určený pro 1 zařízení, délka předplatného: 1 měsíc, předplatné, jazyková verze: čeština, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy, určeno pro PC, lic. klíč bude doručen emailem, Originální produkt MS (nejedná se o druhotnou licenci)
409,-

2 položky
Microsoft Windows 10 Enterprise E5 (měsíční předplatné)
Kancelářský software Microsoft Windows 10 určený pro 1 zařízení, délka předplatného: 1 měsíc, předplatné, jazyková verze: čeština, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy, určeno pro PC, lic. klíč bude doručen emailem, Originální produkt MS (nejedná se o druhotnou licenci)
409,-
Na objednávku – termín upřesníme
Objednací kód: SWMM0563
Microsoft Windows 10 Enterprise E3 (měsíční předplatné)
Kancelářský software Microsoft Windows 10 určený pro 1 zařízení, nepřenositelná, délka předplatného: 1 měsíc, předplatné, jazyková verze: čeština, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy a pro školy, určeno pro PC, lic. klíč bude doručen emailem, Originální produkt MS (nejedná se o druhotnou licenci)
469,-
Na objednávku – termín upřesníme
Objednací kód: SWMM0557

Microsoft Windows 10

MicrosoftMicrosoft Copilot: Umělá inteligence ve Windows 11? Operační systém Windows 11 je místem, kde možná trávíte mnoho hodin denně. Proto se Microsoft rozhodl, že všem uživatelům pomůže díky integraci umělé inteligence přímo do uživatelského rozhraní. Ukážeme vám, co nová služba Microsoft Copilot umí a jak se dá získat i přes...
Funkce „Propojení s telefonem“ na Windows 11 umožňuje uživatelům zobrazovat a zahazovat oznámení, přijímat a provádět hovory a zprávy přímo z jejich počítače. Tato funkce je nyní dostupná pro iOS i Android zařízení. S aktualizovaným designem pro Windows 11 je tato...
I když Microsoft tvrdil, že Windows 10 je poslední operační systém, nyní je vše jinak. K dispozici jsou Windows 11. Jaké Microsoft plánuje novinky? Co se změní v uživatelském prostředí? A jak si lze Windows 11 vyzkoušet na vlastní kůži?
jak na toJak nainstalovat Windows 11? (NÁVOD) Doba, kdy si jen počítačoví mágové mohli dovolit instalovat operační systém, je dávno pryč. Pokud si v této disciplíně příliš nevěříte, náš článek vám pomůže nainstalovat Windows 11 tak, abyste nezaváhali ani v jediném kroku a úspěšně se dopracovali k funkčnímu...
Kutilství je krásný a užitečný koníček. Navíc v dnešní době najdete nekonečné množství postupů a instruktážních videí online. Nemusíte nikam chodit a přesto se prostřednictvím vašeho PC, mobilu nebo tabletu můžete naučit nové techniky a postupy. Kreativní činnost je...
Někdo rád zpívá, jiný rád cvičí. Vy ve volném čase často a rádi vaříte. Díky internetu a vašemu PC můžete zkoušet nespočet nových receptů nebo třeba absolvovat kurz vaření online. Nové recepty navíc můžete jednoduše a přehledně ukládat nebo sdílet prostřednictvím...
Více článků Všechny články

Microsoft Windows 10

Microsoft Microsoft

Počítače s Windows dokážou víc.
Tak jako vy.

Krásný design. Silný výkon.

Windows mění váš pohled na počítače díky odlehčeným a tenčím provedením a prvotřídnímu vzhledu a výkonu.

Beautifully designed. Powerfully built. Beautifully designed. Powerfully built.
Innovative designs
Inovativní provedení

Systém Windows najdete v celé řadě inovativních provedení: 2 v 1, přenosná zařízení vše v jednom a telefony1, které fungují jako počítače – od společnosti Microsoft a našich partnerů.

1Pouze telefony s podporou prostředí Continuum.
New experiences
Nové zážitky

Windows přináší nové zážitky, jako je použití dotykového pera, hlasové ovládání a biometrické prvky2, které nikde jinde nenajdete.

2Závisí na hardwaru.
Best-in-class performance
Špičkový výkon

Zařízení se systémem Windows se mohou pochlubit špičkovým výkonem a navíc mají nejrychlejší procesory, baterie s nejdelší výdrží, displeje s nejvyšším rozlišením a nejlepší dostupnou herní grafiku.

Windows vás nechá dělat věci po svém

Windows mění váš pohled na počítače díky odlehčeným
a tenčím provedením a prvotřídnímu vzhledu a výkonu.

Hraní her pro Xbox

Na Windows si prostřednictvím hraní her pro Xbox můžete vychutnat nejoblíbenější tituly, skvělou grafiku a to nejlepší z Xboxu.

Přehrát video
Windows Store

Integrovaný obchod Windows Store slouží jako společné místo pro nákup aplikací, her a dalšího obsahu, vše s certifikací společnosti Microsoft.4

4Dostupnost funkcí a aplikace a možnosti se liší na jednotlivých trzích a zařízeních.

Aplikace Průvodce pro telefon

Díky aplikaci Průvodce pro telefon si bude váš počítač nebo tablet s Windows skvěle rozumět s vaším milovaným telefonem, ať už jde o Windows, Android nebo iPhone.3

3Dostupnost aplikace a možnosti se liší na jednotlivých trzích. Část obsahu se prodává samostatně.

Powerfull modern devices. Powerfull modern devices.
Hraní her pro Xbox

Na Windows si prostřednictvím hraní her pro Xbox můžete vychutnat nejoblíbenější tituly, skvělou grafiku a to nejlepší z Xboxu.

Windows Store

Integrovaný obchod Windows Store slouží jako společné místo pro nákup aplikací, her a dalšího obsahu, vše s certifikací společnosti Microsoft.5

5Dostupnost funkcí a aplikace a možnosti se liší na jednotlivých trzích a zařízeních.

Aplikace Průvodce pro telefon

Díky aplikaci Průvodce pro telefon si bude váš počítač nebo tablet s Windows skvěle rozumět s vaším milovaným telefonem, ať už jde o Windows, Android nebo iPhone.6

6Dostupnost aplikace a možnosti se liší na jednotlivých trzích. Část obsahu se prodává samostatně.

Komplexní zabezpečení. Bez kompromisů.

Windows se postará o komplexní zabezpečení díky většímu množství integrovaných bezpečnostních prvků, bezpečnějšímu ověřování a průběžným aktualizacím, které vás ochrání před současnými i budoucími hrozbami. Vše je poskytováno standardně bez dalších poplatků.*

*Poskytovatel internetových služeb si poplatky může účtovat.
Vždy povolené bezplatné aktualizace

Vždy povolené bezplatné aktualizace pomohou zajistit aktuální zabezpečení po celou dobu podpory vašeho zařízení.*

*Na aktualizace se mohou časem vztahovat další požadavky.
Always-enabled free updates
Nejkomplexnější zabezpečení

Windows poskytuje nejkomplexnější zabezpečení s prvky jako Windows Defender, Firewall a SmartScreen Filter, a přináší tak naprostou, trvalou a integrovanou ochranu.

*Windows Hello vyžaduje specializovaný hardware, jako je čtečka otisků prstů, infračervená kamera s osvětlením nebo jiné biometrické senzory.
Most comprehensive security

Rychlý při startu. První v cíli.

Windows nabízí ideální prostředí, ve kterém můžete snadno realizovat nápady a všechno hravě zvládnout. Zdvojnásobte svou produktivitu díky skvělým možnostem organizace, zachycení nápadů a jejich realizace.

Pořiďte si zařízení s Windows.

Porozumění různým očekáváním je základem pro úspěšné naplnění zákazníkových představ. Vyberte si zařízení, které vyhovuje vašim potřebám. 

Vyberte si i vhodné příslušenství.

Pomohla vám tato informace?
Tento formulář slouží pouze k hodnocení informací v popisu výše.
Pokud máte dotaz k produktům, službám, dopravě či jiný požadavek, využijte zákaznické podpory.
Co bychom v něm měli zlepšit? Chybí vám zde něco? Je něco uvedeno špatně? Podělte se.
Podívejte se na produkty seřazené podle ceny od nejlevnějšího v kategorii levné microsoft Windows 10 Produkty seřazené od nejdražšího po nejlevnější hledejte v kategorii nejdražší microsoft Windows 10 Zboží seřazené dle prodejnosti od nejvíce po nejméně prodávané najde v kategorii nejprodávanější, nejlepší microsoft Windows 10 Produkty řazené dle hodnocení uživatelů od nejlepšího najdete v microsoft Windows 10 recenze
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací