Brugal

Rum Brugal – vášeň, oddanost a tvrdá práce
Prémiový lihovar Brugal sídlí v Dominikánské republice. Byl založen v roce 1888 Španělem Don Andres Brugal Montaner s cílem vytvořit ten nejjemnější rum v Karibiku. Veškeré znalosti a zkušenosti o destilování získal na Kubě a využil je k destilaci prvního stařeného rumu v Dominikánské republice. Do dnešní doby lihovar Brugal produkuje jedny z nejprémiovějších rumů, jež si zasloužily i světová ocenění. Vděčí za to dokonalé moderní destilaci, bezchybnému výběru sudů a tradičnímu receptu, který zůstává nezměněn i po 130 letech destilace.

Objevte Dominikánskou republiku s rumem Brugal
Výroba rumu Brugal počíná sběrem 100% dominikánské cukrové třtiny a její následné fermentace a destilace. Unikátní chuť získává díky dvojitému zrání v sudech vybraných Maestros Roneros neboli Mistry rumů. První etapa probíhá 8 let v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu, jež dodávají rumu svébytný charakter a jantarovou barvu. Jemnou a zároveň intenzivní chuť poté rumu Brugal dodává následující šestiletá etapa v sudech z evropského dubu po sherry.
Rum Brugal – jantarový poklad doprovázen tradicí
Dnes je prémiový rum Brugal znám po celém světě svou legendou. Lihovar se již od založení v roce 1888 předává z generace na generaci včetně dochovaného tajného receptu a hodnot samotného otce společnosti D. A. Brugal Montanera. Rum Brugal se tak stal rodinným „zlatem“ a v současnosti má čest jej destilovat již pátá generace v čele s Jassil V. Quintanou a Gustavo O. Zellerem.


Rum Brugal se přizpůsobí každému typu servírování
Díky jedinečné chuťové struktuře si rum Brugal můžete vychutnat desítkami způsobů. Vynikající chuť rumu si můžete užít samostatně při pokojové teplotě nebo jej můžete skloubit s bohatou, sametovou chutí oblíbené čokolády. Milovníci jednoduchých a elegantních alkoholických nápojů mohou vyzkoušet rum Brugal s dvěma kostkami ledu z kokosové vody a případně kolečkem limetky. Využít jej však můžete i pro oblíbené koktejly Cuba Libre, Mojito či Daiquiri.