Hario

Hario čili „král skla” kraluje i v přípravě kávy
Hario je japonská společnost zaměřující se na výrobu žáruvzdorného skla. Od svého založení v roce 1921 rozšířila výrobu o domácí potřeby, kdy prvenství zaujal kávový sifon Hiromu 50, pojmenovaný po zakladateli společnosti. Od té doby se vývoj kávových sifonů nezastavil a firma vám tak může nabídnout přes 100 let zkušeností ve vývoji a výrobě laboratorního skla a nádobí. Již v roce 1971 přešla Hario na elektrický pohon pecí, čímž společnost zahájila bezemisní provoz. Díky založení nizozemské pobočky si od roku 2015 může užívat vysokou kvalitu a přesnost tohoto japonského sklářského řemesla i Evropa.

Hario V60 dripper
Hario V60 dripper si oblíbili milovníci kávy i profesionální baristé, kteří právě s těmito drippery zvítězili na polovině světových šampionátů v přípravě kávy (World Coffee Championships). Dripper je k dispozici v různých velikostech: nejmenší pojme jeden až dva šálky kávy, zatímco největší až šest šálků. Výrobce se snaží navrhovat drippery s ohledem na dostupnost i všestrannost, proto je k dispozici spousta zajímavých materiálů – od odolného plastu, přes barevnou keramiku až po žáruvzdorné sklo nebo luxusní měď.
Konvice Hario
Speciální konvice Hario můžete použít společně s dripperem a připravit si tak skvělou překapávanou kávu. Tyto konvice jsou k dispozici v provedení z borosilikátového skla nebo v kombinaci plastu a oceli. Některé konvice mají sítko jako součást víčka, tudíž jsou vhodné i pro přípravu čaje. Čaj nebo kávu si můžete dopřát také díky ocelové konvici na vodu, kterou lze použít se všemi typy varných desek. Její úzká výlevka je navržena a přizpůsobena pro přípravu kávy v dripperu, protože zajistí rovnoměrný, pomalý a slabý proud horké vody.


Mlýnky na kávu Hario
S mlýnky na kávu Hario připravíte čerstvou kávu té nejlepší chuti a lákavého aroma. Mlýnky mají moderní či retro design a jsou vyrobeny z kvalitních materiálů. Každý mlýnek Hario má keramické mlecí kameny klasického tvaru, nebo speciální kónické kameny; obě varianty zajišťují jednotné mletí všech zrn, což vede k udržení stálé a příjemné chuti kávy.