Víno je nápoj, který dovede pozvednout chutě dalších pokrmů. Hodí se k masu i salátům, a když se všechny chutě a vůně dobře zkombinují, ve výsledku je to neopakovatelný zážitek. K čemu se ale hodí jaké víno?
Bílé víno výborně ladí s bílým masem, tedy drůbeží, rybami a mořskými plody. Vhodné jsou i k salátům a čerstvým tvarohovým sýrům.
Červené víno si skvěle vychutnáte s červeným nebo tmavým masem všeho druhu. Čím více je pokrm výraznější a kořeněnější chuti, tím by mělo být výraznější i zvolené červené víno. Pokud ne, může se snadno stát, že jeho chuť vyšumí a celý zážitek se rozplyne.
Růžová vína jsou lehká, proto jsou vhodná i k lehkým hlavním chodům, např. těstovinám nebo salátům. Oceníte ho při grilování, obzvláště lahodné spojení je s rybami a mořskými plody.
Kombinování vína s jídlem a vůbec k čemu jaké vín, to je učiněná věda. Skuteční mistři tohoto oboru trénují roky. Na druhou stranu, jednoduché základy, znalost toho, k jakému jídlu se bude hodit bílé, červené nebo růžové víno, se naučíte velice rychle.
Víno Alkohol a nápoje