Aktuální rychlost doručení: 
AlzaBoxy
Prodejny
Partnerská odběrná místa
Doručení na adresu

0-1 den
0-1 den
1-2 dny
0-2 dny
Hračky? Máme! Pečení? To dáme!
Zobrazit katalog

Cyberpunk 2077; screenshot: hlavní postavy

Cyberpunk 2077 (INFO): Novinky

(Update): Článek doplněn o nové informace o příběhovém DLC Phantom Liberty a updatu 1.6.

Akční RPG Cyberpunk 2077 od polského studia CD Projekt Red na naše herní zařízení dorazilo v prosinci 2020, tvůrci ale od té doby prakticky neustále pracují na odladění technického stavu a postupně svou hru více a více vylepšují. Pokud hledáte aktuální informace o stavu hry, nejnovějších updatech a další podrobnosti, najdete je v našem článku.


Autor: Štěpán LenkInfo


Zdroj obrázku: CD Projekt

Cyberpunk 2077 ve zkratce

    Cyberpunk 2077

  • Žánr: Akční RPG
  • Vývojář: CD Projekt RED
  • Vydavatel: CD Projekt
  • Čeština, česká lokalizace: Ano

  • Datum vydání a platformy: 10. 12. 2020 na PC, PS4 a Xbox One | 15. 2. 2022 na PS5 a Xbox Series X/S

Cyberpunk 2077 (INFO) – OBSAH

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty DLC


Studio CD Projekt Red konečně odtajnilo první konkrétní detaily o chystaném příběhovém DLC. To ponese název Phantom Liberty a zavede hlavního hrdin(k)u V do doposud neprobádané lokace v Night City, kde potká hned několik nových postav.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty — Official Teaser

zdroj: CD Projekt RED

Dlouho chystané DLC ponese název Phantom Liberty.

Tvůrci zatím neprozradili mnoho příběhových detailů, podle zveřejněného teaseru je ale zřejmé, že V se přidá k záhadné organizaci zvané New United States of America. Zda se jedná o moudré rozhodnutí, se teprve ukáže, ale třeba takový Johnny Silverhand si to evidentně nemyslí. DLC Phantom Liberty vyjde v průběhu roku 2023 na PC, PS5 a Xbox Series X/S. Majitelé konzolí minulé generace si tak bez upgradu na next-gen nebo PC nové DLC zřejmě nezahrají.

CD Projekt RED současně oznámil, že Phantom Liberty je jediné plánované (velké) DLC, což řadu fanoušků poměrně zarmoutilo (což se dá pochopit, vzhledem k tomu, že Zaklínač 3 obdržel velké příběhové datadisky hned dva a také vzhledem k tomu, jak ambiciózní plány polští vývojáři před vydáním hry v roce 2020 naznačovali).

Jak ovšem vyplývá z posledního pravidelného reportu investorům, navzdory jednomu plánovanému DLC je studio plně odhodláno značku Cyberpunk nadále rozvíjet a přidávat nové příběhy z tohoto světa, byť to nemusí být výhradně ve formě videoher. Toho je koneckonců přímým důkazem anime seriál Cyberpunk: Edgerunners, který je od 13. září 2022 k vidění na streamovací službě Netflix. Dystopické univerzum Cyberpunku tak zřejmě na našich obrazovkách ještě nějakou dobu zůstane.

Free DLC

Současně s patchem 1.5 do hry přibylo hned několik free rozšíření. V Night City se díky tomu objeví čtyři nové byty k pronájmu (DLC V's New Apartments), kam se můžete za rozumný peníz nastěhovat. Váš původní byt v Megabuilding H10 ale můžete nově redekorovat pomocí několika barevných variant, přičemž interakce s některými předměty v bytě vám zajistí dočasný bonus k určitým statistikám.

Dalším rozšířením je možnost upravit fyzický vzhled vaší postavy (v průběhu hry), tedy věci jako účes, barva vlasů, make-up, piercingy, což základní verze Cyberpunku neumožňovala. Toto DLC (Change V's Appearance) navíc přidá i nové varianty, více barevných možností a tak podobně. 

Foto režim také obohatí více póz a gest, kterými můžete vyšperkovat své momentky ze hry, a to dokonce i pro Johnnyho Silverhanda (DLC Johnny Silverhand Photo Mode), i když pouze v pasážích jemu určených. Všechna tato zmíněná DLC jsou zcela zdarma na všech platformách, na kterých je Cyberpunk 2077 dostupný.

Cyberpunk 2077: Update 1.6


Nejnovější update 1.6 přináší, kromě již tradičních oprav chyb a vybalancování herních mechanismů, slušnou porci nového obsahu, částečně propojeného s chystaným anime Cyberpunk: Edgerunners, které dorazí 13. září na Netflix. Ve hře tak nově můžete najít několik předmětů a easter eggů odkazujících právě na tento seriál. 

Cyberpunk 2077 x Cyberpunk: Edgerunners — Edgerunners Update (Patch 1.6) Official Launch Trailer

zdroj: CD Projekt RED

Update 1.6 přinesl spoustu změn a vylepšení.

Kromě toho ale do hry přibyla možnost upravit si vzhled svého brnění a oblečení, aniž byste nějak ovlivnili jeho statistiky. Nově si také můžete uložit až 6 outfitů najednou a pohodlně mezi nimi přepínat v inventáři dle libosti.  

Patch 1.6 se ale nenese jen v duchu módních vylepšení, přibylo několik vedlejších questů, slušná řádka nových zbraní, ale především funkce cross-progression, která vám umožní ukládat si pozici ve hře do cloudu a posléze ji načíst na jakékoli herní platformě, kde máte Cyberpunk nainstalovaný.  

V Cyberpunk 2077 po instalaci patche 1.6 také můžete narazit na herní automaty s titulem Roach Race, ve kterém v roli věrného oře zaklínače Geralta uháníte vstříc nikdy nekončícímu dobrodružství. Vysoké skóre vám může zajistit výhru v podobě herní měny či předmětů. Roach Race si navíc můžete stáhnout i samostatně do mobilních zařízení Android či iOS.

Vývojáři také naznačili některé své plány pro období po Updatu 1.6 – zamýšlí například kompletně přepracovat systém fungování policie a s tím související automobilové honičky. Pro část hráčů už o dost horší zprávou je skutečnost, že tento patch je posledním velkým updatem, který obdrží verze hry pro PlayStation 4 a Xbox One.

Podrobný seznam všech změn a vylepšení Updatu 1.6 si můžete prohlédnout na tomto odkazu.

Patch 1.5

S příchodem next-gen verze se ve stejný den objevil doposud největší patch vůbec, který hru v mnoha ohledech zásadně proměnil. V první řadě došlo k rozsáhlému vybalancování perků, přičemž některé byly v rámci dovednostního stromu přesunuty a některé přímo nahrazeny novými. Po instalaci patche budou všechny doposud investované skill pointy zresetovány a budete je moci přerozdělit znovu od začátku dle libosti.

Zároveň ale byly vylepšeny účinky implantátů, upraveny efekty hackování, upraveno chování zbraní a některých nástavců a tak podobně. Poštelováním prošla také herní ekonomika, za splněné prácičky budete dostávat větší výplaty a některé předměty (například auta) už nebudou tak drahé.

Řada změn se týká samotného města Night City, které bude díky vylepšené AI nepřátel i běžných obyvatel působit o poznání živějším dojmem. Nepřátelé se v boji budou častěji a lépe krýt, měnit pozice, či uhýbat vašim střelám, zatímco chodci budou při náznaku ohrožení utíkat, schovávat se, někteří z nich budou dokonce opětovat palbu. Nové budou také reakce okolních řidičů, kteří v nebezpečné situaci často zpanikaří, dupnou na plyn a hlava nehlava vyrazí kupředu.

Jízdní model většiny vozů se mimochodem taky dočkal přepracování, s vozidly nebo motorkami teď můžeme klidně dělat hodiny, do hry ale přibyla i simulace ABS, přičemž odezva motoru, převodovky, řazení nebo brždění byly výrazně přepracovány a pocit z jízdy tak má působit mnohem přesvědčivějším dojmem. Pohled z vozidla z první osoby je mimochodem nyní výrazně přehlednější.

Cyberpunk 2077; screenshot: patch 1.5. overview

zdroj: CD Projekt

Přehledné schéma všech zásadních vylepšení patche 1.5.

Úpravy se nevyhnuly ani UI, přesněji řečeno mapě, ikonkám, nejrůznějším menu a dalším grafickým prvkům uživatelského rozhraní v zájmu co největší srozumitelnosti. Nově máte také možnost nepřijímat úkoly nebo telefonní hovory, zároveň ale byla rozšířena nabídka zpráv a komunikace s vašimi milostnými zájmy. Všechny tyto změny jsou ale pouhou špičkou ledovce vylepšení, které patch 1.5 do hry přinesl. Pokud vás zajímá podrobný výčet všech novinek, oficiální patch notes najdete pod tímto odkazem.

Patch 1.3

Cyberpunk 2077 se v srpnu 2021 dočkal třetího a doposud největšího patche 1.3, který opět přinesl stovky větších i menších oprav a vylepšení hry. Mezi ty největší zlepšováky patří bezesporu úprava minimapy, která nyní zobrazuje o poznání větší kus vašeho okolí a při řízení vozidel už nebudete tak snadno míjet všechny odbočky. Dále byl například navýšen počet slotů na autosavy a quicksavy a došlo k celkovému posílení stability hry. Kompletní výčet změn, které patch 1.3 obsahuje, najdete na odkazu zde.

V rámci patche 1.3 dorazila i první várka slíbených free DLC, jedná se ale výhradně o kosmetické záležitosti, jako je alternativní vzhled pro Johnnyho Silverhanda, dvě bundy a auto Archer Quartz „Bandit“, které si můžete odemknout splněním konkrétního questu.

To je ale samozřejmě jen pouhý předvoj, studio CD Projekt Red v případě plánovaných DLC razí podobný postup jako u třetího Zaklínače, takže bychom se měli v budoucnu dočkat alespoň dvou placených příběhových DLC, ale i spoustu menších bezplatných v podobě skinů a dalších kosmetických úprav.

Cyberpunk 2077: Next-gen upgrade


15. února 2022 Cyberpunk 2077 obdržel dlouho odkládaný a majiteli nových konzolí vymodlený next-gen upgrade, který umožňuje hrát plnohodnotnou PS5 či Xbox Series X/S verzi hry.

Díky tomu si Cyberpunk můžeme užít ve dvou režimech zobrazení – v Performance módu (stabilních 60 FPS s dynamickým 4K škálováním) a ray tracing módu (fotorealistické světelné efekty a odrazy a stabilních 30 FPS s dynamickým 4K škálováním). Jedinou výjimkou je Xbox Series S, který disponuje pouze jedním režimem zobrazení a nabízí 30 FPS v rozlišení 1440p s dynamickým škálováním.

Přechod na vyšší verzi hry samozřejmě zajistí i o poznání rychlejší loadingy, což je skvělá zpráva. Cyberpunk 2077 na PS5 také nyní využívá funkcí ovladače DualSense, tedy haptické odezvy, adaptivních triggerů a zabudovaného repráčku.

Cyberpunk 2077 - Official Next-Gen Update Launch Trailer

zdroj: IGN

Next-gen upgrade do Cyberpunk 2077 dorazil i s novým trailerem.

Next-gen upgrade hry je dostupný zdarma všem majitelům původních konzolových verzí, tedy PS4 a Xbox One. Xbox Series X/S by měl být schopný si potřebný update nainstalovat automaticky pomocí funkce Smart Delivery, majitelé PS5 ale budou muset znovu kompletně stáhnout celou hru v nové verzi. Tím ale bohužel zároveň přijdou i o všechny trofeje získané v PS4 verzi hry, což pravděpodobně spoustu lidí nepotěší.

Cyberpunk 2077: Hodnocení a metacritic


i Jak hodnotíme Cyberpunk 2077?

„Cyberpunk 2077 od studia CD Projekt Red je vynikajícím akčním RPG, které hráče zavede do atraktivního prostředí futuristického velkoměsta. Výborná hratelnost vás chytne a nepustí, stejně tak i povedený příběh a zajímavé postavy. Skvělý dojem ze hry ovšem kazí technické nedostatky a nestabilita hry.“

Podívejte se na celou recenzi (PS4 verze hraná na PS5) včetně hodnocení.

A jak hodnotí svět?

Tato hodnocení jsou platná k 26. 8. 2021

Recenze a kontroverze spojené s vydáním konzolových verzí

Cyberpunk 2077 si z recenzí PC verze sice odnášel velmi dobrá čísla, u PS4 a Xbox One verzí ovšem u hráčů i kritiků tvrdě narazil. I mnoho hráčů na PC zažívalo bugy, padání hry a další technické problémy, na konzolích se k tomu ovšem přidaly i výrazné propady FPS, což pro většinu vlastníků základních modelů konzolí znamenalo prakticky nehratelný zážitek.

Mezi hráči se tedy vcelku pochopitelně zvedla vlna nevole, následovaná rychlou omluvou ze strany CD Projekt Red a příslibem nápravy situace. Tvůrci zároveň nespokojeným hráčům nabídli i možnost hru refundovat v plné výši, a to včetně digitálních kopií, což rozhodně není samozřejmostí. Toto jednání se ale pravděpodobně znelíbilo společnosti Sony, která má ohledně vracení peněz za tituly koupené na jejich PS Storu dosti striktní pravidla, a tak byl Cyberpunk 2077 z nabídky online obchodu platformy PlayStation velmi rychle stažen. Po několika měsících a opravných patchích se ovšem hra na PS Store vrátila.

Kontroverze spojené s vydáním Cyberpunku 2077 ovšem způsobily poměrně nepříjemný propad ceny akcií společnosti, investoři CD Projekt Red navíc kvůli údajnému zadržování detailů ohledně technického stavu konzolových verzí ze strany vývojářů zvažovali i podání žaloby. Podobný start by zrovna Cyberpunku 2077 prorokoval asi jen málokdo…

Cyberpunk 2077: Datum vydání, platformy


Cyberpunk 2077 vyšel 10. prosince 2020 na platformy PC, PS4 a Xbox One. Majitelé verzí PS4 a Xbox One si po případném přechodu na nové generace konzolí (PS5 a Xbox Series X/S) nebudou muset hru kupovat podruhé, ale mohou využít bezplatného upgradu. Hra se zároveň objevila i na streamovacích platformách Nvidia GeForce Now a Google Stadia. Vydání plnohodnotné verze pro novou generaci konzolí, tedy pro PS5 a Xbox Series X/S proběhlo v únoru 2022.

Cyberpunk 2077 - Official Launch Trailer

zdroj: IGN

Oficiální Launch trailer Cyberpunk 2077. Hra byla oznámena v květnu 2012.

Cyberpunk 2077: Standardní a sběratelská edice


Cyberpunk 2077 vyšel ve dvou edicích – standardní a sběratelské. Standardní verze je veskrze prostá, obsahuje prostě základní verzi hry (ať už fyzickou nebo digitální) a k tomu nějaký ten digitální obsah (art book, komiks, soundtrack, wallpapery a digitální knížečku s pravidly stolní hry Cyberpunk 2020). Sběratelská edice hry obsahuje vše, co již zmíněná standardní verze, zároveň ale přidává spoustu věcí navrch, třeba sběratelskou krabici, stylový steelbook, 25 cm vysokou sošku hlavního hrdiny, art book v pevné vazbě, sadu kovových špendlíků, kovovou klíčenku, průvodce Night City zatavenou v pytlíku na důkazní materiály, textilní nášivky, publikaci World Compendium, pohlednice, mapu Night City a set nálepek.

Cyberpunk 2077; wallpaper: sběratelská edice
Sběratelská edice hry obsahuje vše, co již zmíněná standardní verze, zároveň ale přidává spoustu věcí navrch. Můžete se těšit na sběratelskou krabici, stylový steelbook, 25 cm vysokou sošku hlavního hrdiny, art book v pevné vazbě, sadu kovových špendlíků, kovovou klíčenku, průvodce Night City zatavenou v pytlíku na důkazní materiály, textilní nášivky, publikaci World Compendium, pohlednice, mapu Night City a set nálepek.

Cyberpunk 2077: Čeština, česká lokalizace


Cyberpunk 2077 vyšel s českou lokalizací v podobě českých titulků, což je u hry, kde hrají dialogy poměrně zásadní roli, skvělou zprávou. Překladem byl navíc přímo studiem pověřen Filip Ženíšek, videoherní překladatel, lingvista a dabingový režisér, který mimochodem překládal už třetího Zaklínače. České titulky Cyberpunku tedy byly v dobrých rukou.

Cyberpunk 2077: Příběh


Základní kostra příběhu Cyberpunku 2077 se točí kolem záhadného a unikátního implantátu, který by měl být klíčem k nesmrtelnosti, samotný průběh hry a její zakončení se ovšem bude u většiny hráčů zásadně lišit. Jako v každém správném RPG totiž svými rozhodnutími můžeme značně měnit vývoj celé dějové linie, což ve velké míře ovlivníme již na začátku hry výběrem „životní cesty” hlavního hrdiny (nebo hrdinky) jménem V.

Cyberpunk 2077; wallpaper: hlavní postava
V Cyberpunk 2077 hrajete za hlavního hrdinu jménem V, a tuto skutečnost nemůžete nijak ovlivnit. Na jeho/jejím vzhledu už se však lze vyřádit opravdu pořádně.

Vaše cesta Cyberpunkem 2077 sice vůbec nemusí skončit dohráním hlavní příběhové linie, pokud ale budete následovat stopy tajemného implantátu, budete se muset probít podsvětím futuristické metropole Night City ovládané pouličními gangy, nadnárodními korporacemi a korupcí, což vaše hackerské a bojové schopnosti prověří na maximum. Hlavní dějová linie je ovšem o něco kratší než v případě zde již několikrát zmíněného třetího Zaklínače.

Cyberpunk 2077 - Official 'The Gig' Trailer

zdroj: Gamespot

Příběh Cyberpunku 2077 se bude točit kolem tajemného čipu skrývajícího tajemství nesmrtelnosti.

Podle interních průzkumů studia CD Projekt Red totiž kvůli značné délce mnoho hráčů příběhovou část třetího Zaklínače nedokončilo, přičemž na základě těchto výsledků byla následně upravena časová náročnost Cyberpunku 2077.  Nemusíte se ale bát, že tím pádem celou hru sfouknete za víkend, můžete se totiž věnovat velké spoustě vedlejších misí či dalších činností. Studio CD Projekt Red navíc plánuje vydávání dalšího obsahu v podobě menších neplacených kosmetických balíčků, nebo placených příběhových DLC.

Cyberpunk 2077: Johnny Silverhand

V příběhu je ovšem kromě „Véčka” klíčovou postavou i Johnny Silverhand, dlouhá léta nezvěstný frontman fiktivní kapely Samurai, bývalý voják a zapřisáhlý odpůrce všech korporací, jehož vědomí bude mít V nahrané ve vlastním mozku. Johnny (v podání amerického herce Keanu Reevese) se tak coby digitální duch během hry často zjevuje hlavnímu hrdinovi, komentuje aktuální dění, případně k němu promlouvá a diskutuje s ním.

Johnnymu byla ještě před vydáním hry věnována podstatná část prezentace Night City Wire, kde Keanu Reeves přiblížil svou roli při vzniku této postavy, proces nahrávání voiceoverů a jeho pohybů pomocí motion capturingu. Johnny Silverhand ale rozhodně není pouze vedlejší postavou, spíše se jedná o druhého hlavního protagonistu hry, který má své vlastní plány a cíle a snaží se jich za každou cenu dosáhnout. V některých pasážích hry si navíc za Johnnyho přímo zahrajeme, i když je to z velké části v rámci flashbacků ještě z dob jeho života.

Cyberpunk 2077 — Official Trailer — Johnny Silverhand

zdroj: IGN

Johnny Silverhand hraje v příběhu Cyberpunk 2077 o poznání větší roli, než jsme mohli z prvních trailerů a ukázek tušit.

Cyberpunk 2077: Gameplay


Hratelnost Cyberpunku 2077 je silně příběhově založená, v kůži (a kožené bundě) nájemného zločince jménem V (jehož vizáž lze i v mnoha ohledech customizovat) tak budete rozvíjet vrstevnatou a komplikovanou dějovou linii, jejímž středobodem je již zmíněný unikátní implantát. Abyste ale v neúprosném megaměstě rozděleném na 6 čtvrtí a přilehlou venkovní oblast přežili, budete muset značně upravit své schopnosti, výbavu a dovednosti.

Cyberpunk 2077; wallpaper: čip
Záhadný implantát odstartuje dění Cyberpunk 2077. Dokážete přežít v městě plném nebezpečí?

Jako v každém správném RPG je zde klíčové levelování vašeho charakteru pomocí nasbíraných zkušeností, v technologiemi posedlé budoucnosti ovšem budete zlepšovat své vlastnosti i pomocí implantátů, bojové schopnosti zase posílíte arzenálem upgradovatelných zbraní a hackovacími skilly. Důležitým faktorem je zde ale i reputace, tedy vaše proslulost na ulicích Night City. Abyste ji získali, musíte plnit všemožné úkoly pro slizké mafiány, zoufalé celebrity, rebelující umělé inteligence nebo nadnárodní korporace, tvůrci ovšem hráčům nabízejí velkou míru svobody, vaše rozhodnutí tak mohou významně ovlivnit vývoj hlavního příběhu a jeho konec. I vedlejší questy jsou totiž řádně propracované a mnohdy mají více řešení.

Jakým způsobem budete na ulicích Night City budovat svoji vlastní legendu, je čistě na vás a vašem charakteru. Bude V ve vašem podání nezastavitelný stroj na zabíjení, který nejdřív střílí a pak se ptá, nebo všechny své problémy budete řešit opatrným plížením, hackováním a útoky ze zálohy? Nebo se ze všech problémů „vykecáte”? To už je na vás. Po Night City se každopádně hodně naběháte, pro rychlejší přesuny (a šetření podrážek) ovšem můžete využít i plně ovladatelná vozidla a motorky.

Cyberpunk 2077: Zbraně


Po Night City se naštěstí nebudete potulovat s prázdnýma rukama, v Cyberpunku 2077 máte kromě sečných zbraní, nejrůznějších implantátů a vylepšení vlastního těla k dispozici i solidní střelecký arzenál. Bouchačky, kvéry a další nástroje destrukce se ve hře vyskytují ve třech kategoriích – power, smart a tech (silové, chytré, technické).

Cyberpunk 2077; wallpaper: zbraně
Jakou kategorii zbraní budete v Cyberpunk 2077 nosit po svém boku?

Zbraně kategorie „power” se v mnoha ohledech podobají skutečným současným zbraním, jako bonus se ale projektily vystřelené z těchto kvérů odráží od zdí a různých povrchů, což dává hráčům do rukou takřka neomezené možnosti. Označení „smart” zase neznamená to, že byste si do své zbraně mohli nahrát všemožné aplikace jako do telefonu, ale že jsou kulky vystřelené z jejich hlavní schopné samovolně sledovat pohyb svého cíle. A konečně zbraně označené výrazem „tech” mají takovou páru, že hravě prostřelí i betonové zdi a jiné překážky. S takovou bouchačkou v ruce pak nepřátelský výkřik: „Kryjte se!” poněkud ztrácí na významu. 

Zbraně samozřejmě lze vylepšovat a dále upravovat, ať už pomocí softwarových módů či klasickou montáží nástavců a komponent. Každá zbraň ve hře (respektive většina výbavy a předmětů) se vyskytuje v několika kvalitativních úrovních (běžné, neběžné, vzácné, epické, legendární), nemusíte se ale spoléhat jen na to, co najdete či co vypadne z mrtvých nepřátel. Zbraně a výbavu si můžete v případě potřeby vyrábět svépomocí.

Cyberpunk 2077 — Tools of Destruction

zdroj: Sony

Nedostatečný arzenál hráče Cyberpunku 2077 nejspíš netrápí...

Cyberpunk 2077: Dopravní prostředky


Po Night City se kromě svých nohou můžete pohybovat i za volantem nejrůznějších vozidel a motorek, jako jsou sporťáky, luxusní limuzíny, závoďáky, těžké trucky a náklaďáky a běžné vozy střední třídy. Samozřejmě se jedná o fiktivní značky, ve hře se ale objeví i skutečné (byť virtuální) Porsche 911 z roku 1977, jehož majitelem byla legendární postava světa Cyberpunk Johnny Silverhand, ve hře ztvárněný Keanu Reevesem. Keanu ovšem do Cyberpunku 2077 vložil kromě svého hereckého umění i něco navíc, ve hře je totiž i plně ovladatelná motorka značky Arch Motorcycle, což je skutečná společnost zaměřená na výrobu motocyklů na zakázku patřící právě Reevesovi.

Cyberpunk 2077; wallpaper: motorka Cyberpunk 2077; wallpaper: sport car Cyberpunk 2077; wallpaper: sport car
Dopravních prostředků je v Cyberpunku 2077 slušná řada a podle všeho se nemusíte omezovat pouze na jeden kus.

Vozů v Cyberpunku 2077 můžete vlastnit hned několik, jeden z vlastněných dopravních prostředků lze navíc označit jako primární – ten si poté můžete kdykoli přivolat na dálku, podobně jako koně Klepnu ve třetím Zaklínači. Automobily zde ale naštěstí nejsou tak svéhlavé a nemusíme je sundávat ze střech budov, jako tu prašivou zaklínačovu herku.

Cyberpunk 2077 — Rides of the Dark Future

zdroj: Microsoft

V jakých strojích se budeme moci prohánět po ulicích Night City a jeho okolí?

Cyberpunk 2077: Herní svět, rozsah a délka hry


Cyberpunk 2077 se odehrává v relativně blízké budoucnosti (v roce 2077... pro jistotu) ve futuristické metropoli Night City a přilehlých oblastech zvaných Badlands. Podoba tohoto světa je ve velké míře diktována několika válkami mezi nadnárodními korporacemi, které měly na prostředí tohoto města a jeho kulturu nezanedbatelný vliv.

Cyberpunk 2077; wallpaper: Night City
Night City je velmi barvitou a rozmanitou metropolí.

Night City je stále řízeno především korporacemi, o vliv a moc v podsvětí se zde ale pere nespočet gangů a dalších uskupení. Město doslova přetéká nejrůznějšími frakcemi, které se ze všech sil snaží urvat si na ulicích co největší kus cyberpunkového koláče. Ať už se jedná o korporaci Arasaka, pouliční gang Animals vyznačující se zálibou v implantátech, steroidech a násilí, nebo temnou magii a hackování vyznávající Voodoo Boys, je naprosto jasné, že se dřív nebo později s nějakou (nebo se všemi) skupinou na ulicích Night City zapletete. 

Hlavní dějová linie Cyberpunk 2077 je skutečně o něco kratší, než třeba v případě třetího Zaklínače, k závěrečným titulkům se tak můžete dostat už za 25-30 hodin. Pokud se naplno ponoříte do vedlejších questů a aktivit, můžete na ulicích Night City strávit klidně i stovky hodin. Papírově menší čtvereční rozlohu herní mapy (stále se ovšem jedná o obří open-world, nebojte se) zase hráčům vynahradí množství volně přístupných budov a vysokopodlažních mrakodrapů, z nichž mnohé jsou malými městy samy o sobě.

Cyberpunk 2077: Engine, grafika a zvuk


Cyberpunk 2077 běží na grafickém enginu zvaném REDengine 4, jež byl vytvořen přesně na míru potřebám této hry. Podle tvůrců tento engine umožnil lépe pracovat s převážně vertikálně orientovaným městem Night City plným mrakodrapů a mnoha podlažních budov. Engine rovněž oplývá i funkcí „globálního osvětlení”, které oproti jiným hrám výrazně vylepší princip střídání dne a noci. Den a noc totiž v Cyberpunk 2077 neznamená jen jinou barvu oblohy, ve hře tak na nás čekají dvě Night City – jedna denní a jedna noční.

Co se zvuku týče, Cyberpunk 2077 plně podporuje deset světových řečí (angličtina, francouzština, němčina, japonština, portugalština, polština, ruština, italština, španělština a mandarínština), což zahrnuje i kompletní namluvení všech dialogů. To je velmi slušné číslo, studio CD Projekt Red ovšem v tomto ohledu šlo ještě dále a s pomocí systému umělé inteligence Jali se jim podařilo docílit přesvědčivé synchronizace animací obličejových svalů a rtů všech postav ve hře (!) se zvoleným jazykem, což ve své podstatě znamená deset odlišných mutací hry.

JALI Driven Expressive Facial Animation & Multilingual Speech in CYBERPUNK 2077 with CDPR

Každá jazyková mutace Cyberpunk 2077 bude obsahovat obličejové animace odpovídající zvolenému jazyku hry.

Cyberpunk 2077: Multiplayer


Cyberpunk 2077 neobsahuje multiplayer, hráčům se tedy dostalo čistě singleplayerového zážitku. Na druhou stranu studio CD Projekt Red dlouho mluvilo o separátním multiplayerovém titulu, který měl ovšem podle priorit studia CD Projekt Red přijít na řadu až po kompletním dodělání singleplayerové části hry, a to včetně připravovaných DLC.

Podle nejnovější informací to ale vypadá, že zmíněného multiplayerového projektu ze světa Cyberpunku se jen tak nedočkáme. Zástupci studia totiž v prezentaci budoucí firemní strategie prohlásili, že ačkoli jejich dalším AAA titulem měla být cyberpunková hra pro více hráčů, nakonec se tento plán rozhodli přehodnotit a hodlají se zaměřit spíše na vytvoření online technologií, kterých by mohly následně využívat další budoucí tituly. 

Osud plánovaného multiplayerového počinu navazujícího na Cyberpunk 2077 je tak momentálně ve hvězdách. Vyjádření zástupců CD Projekt Red bylo poněkud mnohoznačné a není jisté, zda tvůrci celý projekt pouze odložili na neurčito, anebo jej definitivně zrušili.

Cyberpunk 2077: Videa, trailery, screenshoty


Trailery a další videa můžete nalézt na oficiálním YouTube kanále hry a obrazové materiály na homepage stránkách Cyberpunk 2077.

Oficiální screenshoty a obrázky, galerie

Cyberpunk 2077; screenshot: rušná ulice Cyberpunk 2077; screenshot: hackeři
Cyberpunk 2077; screenshot: Jackie Cyberpunk 2077; screenshot: Johny Cyberpunk 2077; screenshot: Johny Silverhand
Cyberpunk 2077; screenshot: street food Cyberpunk 2077; screenshot: potíže Cyberpunk 2077; screenshot: V
Cyberpunk 2077; screenshot: souboj Cyberpunk 2077; screenshot: Night City Cyberpunk 2077; screenshot: robot
Cyberpunk 2077; screenshot: fixer Cyberpunk 2077; screenshot: NCPD Cyberpunk 2077; screenshot: postava
Cyberpunk 2077; screenshot: automobilová honička Cyberpunk 2077; screenshot: motorka Cyberpunk 2077; screenshot: fixer
Cyberpunk 2077; screenshot: pouliční přestřelka Cyberpunk 2077; screenshot: striptýz Cyberpunk 2077; screenshot: obličej
Cyberpunk 2077; screenshot: metro Cyberpunk 2077; screenshot: postava ve stínu Cyberpunk 2077; screenshot: postavy

Cyberpunk 2077; screenshot: taxi Cyberpunk 2077; screenshot: ulice Cyberpunk 2077; screenshot: připojení

Cyberpunk 2077; screenshot: steelbook Maelstorm Cyberpunk 2077; screenshot: steelbook Tyger Claws
Cyberpunk 2077; screenshot: steelbook Valentinos Cyberpunk 2077; screenshot: steelbook Voodoo Boys

(19. 11. 2020): Cyberpunk 2077 — Official Trailer — Johnny Silverhand

Cyberpunk 2077 — Official Trailer — Johnny Silverhand

zdroj: IGN

(16. 10. 2020): Cyberpunk 2077 — Rides of the Dark Future

Cyberpunk 2077 — Rides of the Dark Future

zdroj: Microsoft

(15. 10. 2020): Cyberpunk 2077 — Official The Styles of Night City Trailer

Cyberpunk 2077 — Official The Styles of Night City Trailer

zdroj: IGN

(18. 9. 2020): Cyberpunk 2077 - Official Gangs of Night City Trailer

Cyberpunk 2077 - Official Gangs of Night City Trailer

zdroj: IGN

(18. 9. 2020): Cyberpunk 2077 — Official Postcards from Night City Trailer

Cyberpunk 2077 — Official Postcards from Night City Trailer

zdroj: GameSpot

(10. 8. 2020): Cyberpunk 2077 - Lifepath Choices Trailer

Cyberpunk 2077 - Lifepath Choices Trailer

zdroj: IGN

(12. 8. 2020): Cyberpunk 2077 - Tools of Destruction

Cyberpunk 2077 - Tools of Destruction

zdroj: Sony

(25. 6. 2020): Cyberpunk 2077 - Official 'The Gig' Trailer

Cyberpunk 2077 - Official 'The Gig' Trailer

zdroj: GameSpot

(9. 6. 2019): Cyberpunk 2077 — Official E3 2019 Cinematic Trailer

Cyberpunk 2077 — Official E3 2019 Cinematic Trailer

(10. 1. 2013): Cyberpunk 2077 Teaser Trailer

Cyberpunk 2077 Teaser Trailer

Cyberpunk 2077: Hardwarové nároky pro PC


Systémové požadavky pro Cyberpunk 2077 byly odhaleny během třetího vysílání streamu Night City Wire a můžeme s radostí konstatovat, že nároky nejsou nikterak krvavé.


Minimální Doporučené High Ultra RT minimální RT High RT Ultra
Rozlišení 1080p 1080p 1440p 2160p 1080p 1440p 2160p
Grafické nastavení Low High Ultra Ultra RT Medium RT Ultra RT Ultra
Operační systém Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit
Procesor Intel Core i5-3570K / AMD FX-8310 Intel Core i7-4790 / AMD Ryzen 3 3200G Intel Core i7-4790 / AMD Ryzen 3 3200G Intel Core i7-4790 / AMD Ryzen 5 3600 Intel Core i7-4790 / AMD Ryzen 3 3200G Intel Core i7-6700 / AMD Ryzen 5 3600 Intel Core i7-6700 / AMD Ryzen 5 3600
Grafická karta GeForce GTX 970 / Radeon RX 470
GTX 1060 / GTX 1660 Super / Radeon RX 590 RTX 2060 / Radeon RX 5700 XT RTX 2080S / RTX 3070 / Radeon RX 6800 XT RTX 2060 RTX 3070 RTX 3080
VRAM 3 GB 6 GB 6 GB 8 GB 6 GB 8 GB 10 GB
Operační paměť 8 GB 12 GB 12 GB 16 GB 16 GB 16 GB 16 GB
Pevný disk 70 GB HDD (SSD doporučeno) 70 GB SSD 70 GB SSD 70 GB SSD 70 GB SSD 70 GB SSD 70 GB SSD

• Zdroj: support.cdprojektred.com (23. 11. 2020)

S jakým herním PC na Cyberpunk 2077?

Chcete si ulehčit výběr? Níže pro vás máme tipy na vhodné herní počítače podle náročnosti.

Alza GameBox Core RTX2060

Základní sestava:

Alza GameBox Core RTX2060

Alza GameBox Core RTX3050

Optimální sestava:

Alza GameBox Core RTX3050

Alza GameBox Core RTX3060 Ti

Sestava pro náročné:

Alza GameBox Core RTX3060 Ti

i

• Zdroje: cyberpunk.net/cz/en/


Cyberpunk 2077 - PS4
Hra na konzoli - PS4 / PS4 Pro, PS5 (s mechanikou), krabicová verze, české titulky, žánr: akční a RPG, pro online hraní vyžaduje předplatné PlayStation Plus, - Otevřený svět zasazený do té nejživější a nejnebezpečnější metropole budoucnosti – Night City. Johnny Silverhand - v roli legendárního rockerboye se objeví hollywoodský herec Keanu Reeves! V balení průvodce světem, pohlednice, mapa, nálepky a digitální bonusy

749,-
Můžete mít dnes od 8:00
Skladem > 5 ks
Objednací kód: MSX539
Cyberpunk 2077 - Xbox One
Hra na konzoli - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, krabicová verze, české titulky, žánr: akční a RPG, - Otevřený svět zasazený do té nejživější a nejnebezpečnější metropole budoucnosti – Night City. Johnny Silverhand - v roli legendárního rockerboye se objeví hollywoodský herec Keanu Reeves! V balení průvodce světem, pohlednice, mapa, nálepky a digitální bonusy

Zlevněno -19 %
609,- 749,-
Můžete mít dnes od 8:00
Skladem > 5 ks
Objednací kód: MXO517
Cyberpunk 2077 - Xbox Digital
Hra na konzoli - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronická licence, klíč pro Xbox Live, české titulky, žánr: akční, Otevřený svět zasazený do té nejživější a nejnebezpečnější metropole budoucnosti – Night City. Johnny Silverhand - v roli legendárního rockerboye se objeví hollywoodský herec Keanu Reeves!

1 799,-
Ihned ke stažení
Objednací kód: MXESD1636
Cyberpunk 2077: Trauma Team
Kniha - autor Bunn Cullen, 100 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá, doprava zdarma s AlzaPlus+

239,-
Můžete mít dnes do 8:45
Skladem > 10 ks
Objednací kód: FKP0348872
Cyberpunk 2077 Svět hry
Kniha - 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá, doprava zdarma s AlzaPlus+

521 Kč se slevovým kódem  VANOCNITRHAKY10
579,-
Můžete mít dnes do 8:45
Skladem > 5 ks
Objednací kód: FKP0343397
Cyberpunk 2077 - Johnny Silverhand - figurka
Figurka - akční, materiál plast, s pohyblivými končetinami, výška 18 cm

699,-
Můžete mít dnes do 8:45
Skladem 4 ks
Objednací kód: GMERCHb613c1
Cyberpunk 2077 - V Female Statue - figurka
Figurka - soška, materiál plast, výška 22 cm

1 199,-
Můžete mít dnes od 10:00
Skladem 2 ks
Objednací kód: GMERCHb613c7
Cyberpunk 2077: Keyart Female V - Puzzle
Puzzle - 500 dílků v balení, téma filmy a seriály

399 Kč se slevovým kódem  VANOCNITRHAKY20
499,-
Můžete mít zítra do 8:45
Skladem 4 ks
Objednací kód: GMERCHb937k
Cyberpunk 2077 - Johnny Silver Dollar - peněženka
Peněženka - unisex, polyuretanová, s kapsou na bankovky, s přihrádkou na karty a doklady, pro 3 karty, bez zapínání, ze série Cyberpunk 2077, šedá barva, rozměry 9 × 10 cm (V׊)

279 Kč se slevovým kódem  VANOCNITRHAKY20
Zlevněno -30 %
349,- 499,-
Můžete mít dnes od 8:00
Skladem 3 ks
Objednací kód: GMERCHc0465
Cyberpunk 2077: Valentinos - Puzzle
Puzzle - patří mezi náročnější, 1500 dílků v balení, téma filmy a seriály

499,-
Můžete mít dnes od 9:30
Skladem poslední kus
Objednací kód: GMERCHb937q
PlayStation 5 + FIFA 23 + Daemon Souls + Returnal
Herní konzole - k TV, SSD 825 GB, Blu-ray (4K), možnost hraní ve 4K, menu v češtině, 1x herní ovladač - V případě nedostupnosti jsou veškeré přijaté předobjednávky PlayStation 5 odbavovány postupně podle data vytvoření předobjednávky a dle dostupnosti příslušné regionální verze s omezením 1ks na zákazníka.

+ ZDARMA Hra na konzoli FIFA 23 - PS5
+ ZDARMA Hra na konzoli Demons Souls Remake - PS5
+ ZDARMA Hra na konzoli Returnal - PS5

17 990,-
Můžete mít dnes od 10:00
Skladem > 5 ks
Objednací kód: MSX005
PlayStation 5 Digital Edition
Herní konzole - k TV, SSD 825 GB, bez mechaniky (nepřehrává fyzické disky), možnost hraní ve 4K, menu v češtině, 1x herní ovladač - Z důvodu celosvětové nedostupnosti neznáme konkrétní termín naskladnění zboží. Veškeré přijaté předobjednávky PlayStation 5 Digital Edition jsou odbavovány postupně ze společné fronty podle data vytvoření předobjednávky a dle dostupnosti příslušné regionální verze s omezením 1ks na zákazníka. Od 23.6.2022 nepřijímáme další předobjednávky na samostatné konzole. Aktuální informace získáte pomocí „Hlídat dostupnost“. 

Cena nebyla stanovena
Těšíme se
Objednací kód: MSX005DE
Xbox Series X
Herní konzole - k TV, SSD 1024 GB, Blu-ray (4K), možnost hraní ve 4K, menu v češtině, 1x herní ovladač, barva černá

+ ZDARMA Hra na konzoli Tom Clancys Rainbow Six Extraction - Limited Edition - Xbox

13 490,-
Můžete mít dnes od 10:00
Skladem > 5 ks
Objednací kód: MXO001a
Xbox Series S
Herní konzole - k TV, SSD 512 GB, bez mechaniky (nepřehrává fyzické disky), menu v češtině, 1x herní ovladač, barva bílá

5 990,-
Můžete mít dnes od 8:00
Skladem > 5 ks
Objednací kód: MXO001s
Alza GameBox Core RTX2060 CEE Champions
Herní PC Intel Core i5 11400F Rocket Lake 4.4 GHz, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, RAM 16GB DDR4, SSD 1000 GB, Bez mechaniky, Wi-Fi, HDMI a DisplayPort, 3× USB 3.2, 4× USB 2.0, typ skříně: Midi Tower, Windows 11 Home - Originální produkt MS (nejedná se o druhotnou licenci)

+ ZDARMA Dobíjecí karta Xbox Game Pass - 3 měsíční předplatné (PIN karta) nutno aktivovat do 30.6.2023
+ ZDARMA Internet Security Bitdefender

Zlevněno -4 %
26 990,- 27 990,-
Můžete mít dnes od 10:20
Skladem > 5 ks
Objednací kód: sklRB4a7s4g
Alza GameBox Core RTX2060
Herní PC Intel Core i3 10100F Comet Lake 4.3 GHz, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, RAM 16GB DDR4, SSD 1000 GB, Bez mechaniky, Wi-Fi, HDMI a DisplayPort, 2× USB 3.2, 4× USB 2.0, typ skříně: Midi Tower, Windows 11 Home - Originální produkt MS (nejedná se o druhotnou licenci)

+ ZDARMA Dobíjecí karta Xbox Game Pass - 3 měsíční předplatné (PIN karta) nutno aktivovat do 30.6.2023
+ ZDARMA Internet Security Bitdefender

22 990,-
Můžete mít v sobotu 10.12. do 8:45
Skladem poslední 2 ks
Objednací kód: sklRB4a7s4f
Alza GameBox Core RTX3050
Herní PC Intel Core i5 11400F Rocket Lake 4.4 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3050 8GB, RAM 16GB DDR4, SSD 1000 GB, Bez mechaniky, Wi-Fi, HDMI a DisplayPort, 3× USB 3.2, 4× USB 2.0, typ skříně: Midi Tower, Windows 11 Home - Originální produkt MS (nejedná se o druhotnou licenci)

+ ZDARMA Dobíjecí karta Xbox Game Pass - 3 měsíční předplatné (PIN karta) nutno aktivovat do 30.6.2023
+ ZDARMA Internet Security Bitdefender

27 990,-
Můžete mít dnes od 10:20
Skladem > 5 ks
Objednací kód: sklRB4a7s5b
0
Vytisknout
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací