Vyberte prvek na stránce, kterého se chyba týká

Využij dopravu zdarma! Vlož do košíku kód PLATIMONLINE při objednávce nad 1 000 Kč vč. DPH. Více informací zde

Velký soutěžní úlet Letní kampaň - krása

Rage 2 (RECENZE) – apokalypsa má růžovou barvu

Zobrazit katalog

Recenze

Aktualizováno

14. května na naše herní stroje v oblaku střelného prachu s burácivým řevem motorů dorazilo Rage 2, postapokalyptická střílečka studií Avalanche a id Software. Pokračování hry z roku 2011, které už nikdo moc nečekal, nás svou stylovou propagací příjemně navnadilo, dokázala ale tato hra naplnit vysoká očekávání a přesvědčit nás, že je se nejedná o další tuctovou záležitost? Více v recenzi.

Recenze (PS4)NovinkyDojmy z hraní (PC)Preview


• Žánr: FPS • Multiplayer: Ne • Vývojář: id Software, Avalanche Studios • Vydavatel: Bethesda • Platformy a Datum vydání: PC, PS4 a Xbox One (14. května 2019) • Homepage: bethesda.net/en/game/rage2 • Čeština: ?


Části článku:


Obsah recenze Rage 2 (PS4)

  1. O co jde v Rage 2?
  2. Vynikající akce je hlavní předností Rage 2
  3. Rage 2 – sice barevný, ale nevýrazný svět
  4. I zničená Země má po vizuální stránce co nabídnout
  5. Povedla se resuscitace zapomenuté značky?
  6. Recenze Rage 2: závěrečné hodnocení
  7. HW nároky pro Rage 2 PC

O co jde v Rage 2?

• Recenze: 18. 5. 2019 • Autor: Štěpán Lenk

První Rage nebyl špatným počinem, chyběla mu ale osobitost a už ve své době se jednalo o dosti zaměnitelný titul. I díky tomu se na tuto hru postupem času tak trochu zapomnělo a 2. díl očekával jen ten největší optimista. Rage 2 ale nakonec opravdu spatřilo světlo tohoto světa a v marketingové kampani nám svými pestrými barvami už několik měsíců namlouvá, že tahle hra bude vše, jen ne nevýrazná. Tak se podíváme, jestli tomuto tvrzení můžeme věřit.

Rage 2 se stejně jako předešlý díl odehrává Zemi zničené pádem meteoritu, od této události už ale uběhlo přibližně 30 let, zdejší obyvatelé se z tragédie oklepali a pomalu pracují na obnovení civilizace. Akční hry občas mají trochu pomalejší rozjezd, zde ale příběh na nic nečeká a odstartuje pěkně zhurta – prostě si vyberete pohlaví hlavní postavy a už se řítíte do akce.

Rage 2 stream | Alza Gaming | Alza Magazín

Pokud se vás zajímá, jak se Rage 2 hraje, mrkněte na hodinový nekomentovaný stream, který jsme pro vás připravili ve spolupráci s kolegy z Alza Gamingu 

Váš domov – osadu Vineland – totiž napadla organizace The Authority v čele s robogenerálem Crossem a vy ji musíte bránit. Během ničivého útoku ovšem zahyne většina obyvatel a vašich blízkých, logicky tedy začnete prahnout po pomstě. Jmenujete se Walker, jste poslední žijící Ranger (zdravíme Chucka Norrise) a přísaháte, že generála Crosse i s celou The Authority odešlete do věčných lovišť. Jedno je ale jisté, žádná procházka růžovým sadem to rozhodně nebude. Nebo snad ano?

Příběh je bohužel fádní jako strava mutantů žijících v kanálech, nic moc vás v něm nepřekvapí a navíc i poměrně rychle skončí. Hlavní postava postrádá charisma, ústřední záporák je klišovitý až hanba a vedlejší charaktery jsou i přes svůj mnohdy bizarní zevnějšek prostě a jednoduše nezajímavé. Veškerá jejich snaha o vtipné či drsné hlášky se většinou míjí účinkem, takže nakonec stejně budete většinu rozhovorů přeskakovat. U střílečky jsem ovšem u podobných nedostatků ochoten přivřít všechny 3 oči, pokud oplývají dobře zpracovanou akcí. A v této oblasti naštěstí Rage 2 vyniká.

Rage 2; gameplay: general cross Rage 2; gameplay: bordel mama

Hlavní záporák není nikterak zajímavá postava, ostatní charaktery na tom však bohužel nejsou o moc lépe.

Vynikající akce je hlavní předností Rage 2

Akce je v Rage 2 jednoduše vynikající, id Software střílečky prostě umí a je to vidět v každé přestřelce. Pocit ze střelby je skvělý, zbraní je na výběr dostatek a jejich používání je vysoce uspokojivé. Situací, kdy nepřátelé létají vzduchem, často v doprovodu svých vlastních končetin, si tak užijete opravdu hodně a jsou pekelně zábavné.

Zmínit si zaslouží určitě úžasná brokovnice, která se pyšní dvěma režimy střelby a má páru jako dva tažní mutanti. Kromě svaté trojice všech FPS pistole-útočná puška-brokovnice se ale dočkáte i revolveru střílejícího na dálku odpalované výbušniny, raketometu s naváděnými střelami a fanouškům id Software i velmi dobře známé BFG – legendární zbraň, kterou proslavily především série Quake a Doom.

Skvělou záležitostí je pak i krátkodobý stav šílenství zvaný Overdrive, kdy vaše obrazovka zrůžoví, vaše zbraně dostanou masivní boost a vy budete rozsévat smrt a zkázu jako nikdy předtím. Stačí pár zásahů a nepřátelé budou hromadně explodovat v oblacích masa, krve a kostí a vy si budete připadat jako neuvěřitelný frajer. V těchto momentech hladina vašeho adrenalinu vyskočí opravdu vysoko.

RAGE2 Lug The Nut Boss Fight PS4 | Alza Magazín (Gameplay)

Často dojde i na působivé boss fighty s bytostmi, které vás několikanásobně převyšují a ve skutečném světě byste proti nim neměli nejmenší šanci.

Musím se zmínit i o 5 speciálních schopnostech – Dash, Slam, Vortex, Shatter a Barrier a Rush, jež vám umožňují drtit nepřátele rázovou vlnou, vrhat po nich miniaturní černé díry, tvořit obranné bariéry, rychle uhýbat nepřátelské palbě a tak podobně. Všechny zbraně a schopnosti pak můžete ještě upgradovat a nadále upravovat jejich vlastnosti speciálními perky, kterých je opravdu velká hromada. Tento dobře zpracovaný a až nečekaně komplexní systém postupu vás pak příjemně motivuje k plnění vedlejších úkolů, kde získáváte věci potřebné k jejich odemykání.

Musím ale říci, že i když jsem si akci v Rage 2 velmi užíval, nemohl jsem se ubránit pocitu, že ani zdaleka nehraji tak šíleně zběsilou záležitost, jakou se nám dobrých pár měsíců snažili namluvit trailery. Vlastně se jedná o docela standardní postapokalyptickou FPS okořeněnou zábavnými schopnostmi, ve které je prostě jen o trochu více růžové.

Rage 2 – sice barevný, ale nevýrazný svět

Rage 2 je open-world FPS, a ačkoli rozsah herní plochy není nijak závratný, dostat se z jednoho konce mapy na druhý vám nějakou chvíli zabere. Právě z toho důvodu do hry tvůrci implementovali slušnou nabídku dopravních prostředků, ať už se jedná o motorky, pouštní buginy, opancéřovaná auta či tank. Což na papíře zní skvěle, osobně jsem se ale řízení vyhýbal, jak jen to bylo možné.

Rage 2; gameplay: tank Rage 2; gameplay: vznášedlo Rage 2; gameplay: bugyna

Je libo buginu, tank či vznášedlo? Není problém, Rage 2 má vše. Jen škoda, že samotné ježdění není příliš zábavné.

Některá vozidla (motorky obzvlášť) totiž nejsou příliš dobře ovladatelná, jako hlavní problém ale vnímám především fádně zpracovaný open-world. Svět Rage 2 prostě nepůsobí živým dojmem, i když na silnicích leckdy potkáte auta, se kterými můžete závodit, či skupinky bojujících nepřátel, jen stěží narazíte na nějakou pamětihodnou lokaci, jež by vás přinutila sjet z vyznačené cesty za questem a jít prozkoumávat okolí. Na nějaká zvířata také narazíte opravdu výjimečně a stále stejné druhy mutantů, banditů a jednotek The Authority se vám brzy začnou zajídat a budete je prostě ignorovat.

RAGE2 Side Quest PS4 | Alza Magazín (Gameplay)

Ukázka vedlejší mise. V drtivé většině případů se jedná o úkol „vystřílej, co se pohne a nakonec něco zmáčkni.“ Naštěstí ono střílení je provedené a po čertech zábavně.

Tomuto pocitu nepomohou ani poměrně stereotypní vedlejší úkoly, kterých je sice zdánlivě dost druhů (ničení konvojů, čištění hnízd mutantů, zabírání nepřátelských základen a tak dále), v drtivé většině případů ale prostě spočívají ve vystřílení nějaké lokace. Než abych se tedy plahočil vozem za nějakou misí, raději jsem využíval (dosti omezený) fast travel a za volant sedal jen v opravdu krajních situaci. A přitom svět Rage 2 skýtá takový potenciál! Škoda, velká škoda.

Dojem z mrtvolného světa Rage 2 nevylepší ani žádné z hlavních měst. I když jsou od sebe vizuálně značně odlišné, obyvatelé se chovají až podezřele podobně – jen postávají, případně bezcílně bloumají ulicemi. O iluzi skutečného, rušného města nemůže být ani řeč.

I zničená Země má po vizuální stránce co nabídnout

Rage 2 vypadá graficky velmi dobře, na testovací základní PS4 ovšem místy docházelo ke klesání počtu snímků za vteřinu. Mimo to je ale svět probouzející se z globální apokalypsy vykreslen hezky detailně, je rozdělen do několika sektorů s razantně odlišnou krajinou a střídání dne a noci leckdy vykouzlí působivé momenty. Upoutá i stylové použití růžové barvy, které jsem v této recenzi již několikrát zmínil. Růžovou najdete prostě všude – v hlavním menu, růžová značí důležité předměty, tlačítka, žebříky, jednolitou barevnost zničené Země mnohdy prozáří růžové dýmovnice a tak dále. Pokud tuto barvu nemůžete vystát, budete asi s Rage 2 mít poměrně zásadní problém, já osobně jsem ale toho názoru, že je to zatraceně cool.

Rage 2; gameplay: mesto Rage 2; gameplay: auto Rage 2; gameplay: západ slunce

Na Rage 2 se opravdu hezky kouká a ani zvukový doprovod nezůstává pozadu

Vyzdvihnout si ale zaslouží i zvuk, pocit ze střelby je skvělý i díky povedenému audio doprovodu a třeba naprosto boží brokovnice díky tomu ještě vynikne. Když za ohlušujícího výstřelu svého nepřítele přeměníte na hromádku kostí a masa a odešlete ho přes půl místnosti, je to prostě skvělý pocit, v akčních pasážích navíc ještě umocněný říznou elektronickou hudbou. Dobrá práce.

Povedla se resuscitace zapomenuté značky?

Rage 2 je tak v konečném důsledku povedenou střílečkou, která ovšem svého předchůdce kvalitativně nijak zásadně nepředčila. Ano, id Software a Avalanche Studios stvořili titul, kde vás adrenalinová akce chytne a nepustí, zároveň jej ale potopili nezajímavým příběhem, lehce stereotypními vedlejší úkoly a nudně zpracovaným otevřeným světem. A i když jsem si ve světě Rage 2 užil solidní porci zábavy, mám dojem, že to vše mohlo dopadnout ještě o trochu růžověji. Rage 2 vyšlo 14. května 2019 pro PC, PS4 a Xbox One.

Tato recenze byla napsána pro PS4 verzi.

• Zdroje: Vlastní

Recenze Rage 2: závěrečné hodnocení

        Hodnocení 71 % Alza.cz
Hlavní parametry: Hratelnost
70 %
 Audiovizuální zpracování
80 %
 Znovuhratelnost
60 %
Rage 2; recenze

Klady

  • Skvěle zpracovaná akce
  • Zábavné zbraně, schopnosti a jejich upgrady
  • Povedená grafika a zvuk

Zápory

  • Chabý příběh a postavy
  • Nudně zpracovaný open-world
  • Ovládání některých dopravních prostředků
Štěpán Lenk

Štěpán Lenk

Jmenuji se Štěpán Lenk a videohry jsou součástí mého života takřka od nepaměti. Myslel jsem, že z toho časem vyrostu a tuto zábavu nahradí jiné, dospělejší aktivity, ale zatím se tak naštěstí nestalo. Mým milovaným žánrem jsou RPG a upřednostňuji hratelnost před grafickým zpracováním.

Části článku:


Rage 2 – Novinky

  1. (14. 5. 2019) Jaké známky zatím sbírá akční nářez Rage 2?
  2. (7. 5. 2019) U Rage 2 se vaše PC pořádně zapotí
  3. (10. 4. 2019) Rage 2 – Boomshakalaka!
  4. (8. 3. 2019) Rage 2 – výbuch střídá explozi
  5. (4. 2. 2019) Strhující akce a krkolomné řízení
  6. (10. 12. 2018) Rage 2 – brutální nadsázka především
  7. (14. 8. 2018) Postapokalyptický nářez jménem Rage 2
  8. (12. 6. 2018) Barevné šílenství s vůní benzínu
  9. (6. 6. 2018) Rage 2 přináší nové info
  10. HW nároky pro Rage 2 PC

Jaké známky zatím sbírá akční nářez Rage 2?

• Novinka: 14. 5. 2019 • Autor: Štěpán Lenk

Globálně se zatím Rage 2 drží v příjemně vyhřátých vodách solidního nadprůměru. Americký server IGN o Rage 2 píše, že se jedná o kvalitně zpracovanou střílečku s vynikajícím pocitem ze střelby a adrenalinovými souboji okořeněnými zábavnými schopnostmi hlavního hrdiny, která se ovšem tak úplně nedaří vyvolat iluzi opravdu živoucího světa a nedokáže naplno využít potenciál dopravních prostředků. I přes tyto výtky ale Rage 2 ohodnotili 80 %, což věru není špatné.

Game Informer už o Rage 2 hovoří o něco méně nadšeně, především se jim nepozdává klišovitý a vlastně dost nezajímavý příběh, který jde ruku v ruce se stereotypní herní náplní. Soubojový systém, zbraně aschopnosti jsou ovšem natolik zábavné, že si tento akční počin nakonec vystřílel hodnocení 7/10.

Rage 2 – Official Launch Trailer

Pokud si stále nejste jisti, zda Rage 2 přidat do své knihovny, možná vám s rozhodováním pomůže oficiální launch trailer.

Nejhůře se z námi vybrané čtveřice zahraničních médií o Rage 2 vyjadřuje server Gamespot, který hru ohodnotil známkou 6/10. Jako téměř všechny recenze opěvuje skvělé souboje, zbraně a schopnosti, hra ale údajně nedá dostatek příležitostí, abyste je mohli naplno využít. Určité zklamání se navíc dostavilo i z relativně krátké a zapomenutí hodné příběhové kampaně.

PC Gamer naopak Rage 2 hodnotí jako velmi dobrou, ovšem značně nekonzistentní videohru, která oplývá senzačními souboji a několika skvěle navrženými misemi, selhává ale při snaze vybudovat uvěřitelný svět. Hře po zvážení všech pro a proti nakonec udělil solidních 70 % a i přes veškeré nedostatky z Rage 2 příjemně překvapený a prohlašuje, že tvůrci z id Software a Avalanche Studios poněkud zapomenutou značku Rage úspěšně probudili k životu.

Tak takto se o Rage 2 mluví v zahraničí. Jestli se náš názor shodne s ostatními médii, či se naopak bude striktně odlišovat, se dozvíte už velmi brzy. Hra je dostupná od 14. 5. 201 pro PC, PS4 a Xbox One.

• Zdroje: IGN, Game Informer, Gamespot, PC Gamer



U Rage 2 se vaše PC pořádně zapotí

• Novinka: 7. 5. 2019 • Autor: Štěpán Lenk

Ještě než se dostaneme k jádru článku, bylo by asi nejlepší si ve zkratce říci, co to vlastně Rage 2 je. Takže – je to postapokalyptická střílečka odehrávající se na pádem meteoritu zničené Zemi, kde… Nebo víte co, možná úplně nejlepší bude nechat si vše vysvětlit prostřednictvím instruktážního videa s údernými titulky a efektním střihem. Nejnovější trailer se totiž trefně jmenuje What Is Rage 2 a během 2 a půl minut vám o této hře poví vše důležité.

What is RAGE 2? (trailer)

Tohle. Je. SPARTAAA! Tedy, pardon… TOHLE! JE! RAGE 2!!!

A když už všichni víme, o co jde, můžeme se vrátit k tomu podstatnému. Vydavatel hry Bethesda Softworks zveřejnil oficiální systémové požadavky pro Rage 2 a musím říct, že po jejich přečtení můj herní notebook zachvátily plameny už teď. Tyto informace totiž unese pouze solidně nadupaný počítač a slabší sestavy rovnou padají na kolena s pláčem. Však se na to podívejte sami.

Minimální požadavky:

  • OS: Windows 7, 8.1, or 10 (64-Bit verze)
  • Procesor: Intel Core i5-3570 nebo AMD Ryzen 3 1300X
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: NVIDIA GTX 780 3GB nebo AMD R9 280 3GB
  • Místo na disku: 50 GB

Doporučené požadavky:

  • OS: Windows 7, 8.1, or 10 (64-Bit verze)
  • Procesor: Intel Core i7-4770 nebo AMD Ryzen 5 1600X
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: NVIDIA GTX 1070 8GB nebo AMD Vega 56 8GB
  • Místo na disku: 50 GB

Pokud jste tedy nějakou dobu přemýšleli o menším upgradu vaší mašiny a střílečky jsou vaším oblíbeným žánrem, neváhejte. Měli byste si ale pospíšit, Rage 2 totiž dorazí již 14. května 2019 pro PC, PS4 a Xbox One.

• Zdroje: Youtube (Bethesda), bethesda.net



Rage 2 – Boomshakalaka!

• Novinka: 10. 4. 2019 • Autor: Alexandra Vaníková

Trailer s názvem He’s On Fire nám představuje jeden z dalších zábavných sestřihů ze hry, přičemž celé akční šílenství komentuje někomu možná velmi povědomý hlas. O koho jde? Kultovní „Boomshakalaka!“ si poslechnete od samotného Tima Kitzrowa, jehož hlas známe například z klasiky z roku 1994 jménem NBA JAM.

RAGE 2 – He's On Fire Official Trailer

Že by Bethesda konečně zase získala nějaké pozitivní PR body? S Rage 2 má slušně nakročeno.

Dalším důležitým aspektem Rage 2 budou Cheat Code. Podle jednoho z hlavních programátorů hry, Petera Hastingse, byli cheaty součástí her už od nepaměti, proto chtějí prý „tuto tradici zachovat“. Na oficiálních stránkách Bethesdy si můžete přečíst detaily o šílených cheatech, kterými nepřátelům v Rage 2 řádně zkomplikujete život. Cheat Son of War vypadá opravdu zajímavě.

Likvidace na X způsobů

Koncem března se v rámci veletrhu PAX East uskutečnila akce Bethesda Game Days, kde se tvůrcové rozpovídali i o Rage 2. Jejich novinka by měla obsahovat různorodé biomy a o hodně více zeleně (dokonce i bažin) než prašný první díl. Divákům také nabídli také ochutnávku v podobě gameplay záběrů, které vypadají víc než dobře a pravděpodobně nejzajímavější částí byla prezentace různých způsobů likvidace nepřátel. Na celý záznam se můžete podívat níže.

Bethesda Game Days at PAX East 2019 (záznam)

Část akce věnovaná Rage 2 začíná v čas 03:28:00.

Nebojte se, za cheaty nebudete muset platit žádnými „real human money“ – existují tři způsoby, jak je získat. Při koupi Deluxe verze hry okamžitě obdržíte 3 cheat kódy a hráči, kteří si hru předobjednají, okamžitě získají přístup k He’s On Fire cheatu. Pokud budete chtít pár korun ušetřit, budete se muset vydat do pustiny a na bez pomoci vyhledat čaroděje (Wasteland Wizard), který vám cheaty odevzdá. Po vydání Rage 2 navíc můžeme očekávat další postupně přidávané kódy.

Rage 2; wallpaper, deluxe edition Rage 2; wallpaper, he is on fire

Cheaty můžete v Rage 2 získat různými způsoby.

• Zdroje: Youtube (Bethesda), bethesda.net



Rage 2 – výbuch střídá explozi

• Novinka: 8. 3. 2019 • Autor: Štěpán Lenk

Nebudeme to protahovat – Rage 2 se prezentuje dalším povedeným trailerem, který nám bez větších obtíží prodává strhující akci a zábavně vypadající schopnosti, které vám umožňují své nepřátele devastovat fyzikálními silami. Akční scény jsou roztomile brutální a přehnané, na postapokalyptickou krajinu je díky pestrým barvám radost pohledět a celá hra se díky tomu profiluje jako solidní akční řežba s velkým potenciálem.

RAGE 2 – Wasteland Superhero

Jedním z elementů, díky kterým nejnovější trailer na Rage 2 tak dobře šlape, je i hudba. Zdravíme Želvy Ninja.

Navíc mě hodně pobavilo (a potěšilo), že trailer začíná parafrází znělky z animovaného seriálu Želvy Ninja z 90. let, což je pro mě jeden z top theme songů ever. Takže už jen z tohoto důvodu u mne sbírá nejnovější trailer na Rage 2 plusové body. Hra vychází 14. května 2019 pro PC, PS4 a Xbox One.

• Zdroje: Youtube (Bethesda)



Strhující akce a krkolomné řízení

• Novinka: 4. 2. 2019 • Autor: Štěpán Lenk

Podle serveru Gamespot budeme mít v Rage 2 mnohem větší kontrolu nad tvorbou své postavy, pohlaví hlavního hrdiny Walkera tak budeme mít ve svých rukou (ne doslova, proboha), navíc už se nebude jednat o němého protagonistu jako v předchozím díle, ale s NPC bude komunikovat prostřednictvím nadabovaných dialogů.

RAGE 2 – Open World Trailer

Trailer představuje nástrahy otevřeného světa Rage 2.

Svět Rage 2 je podle všeho obří a krásný na pohled, údajně vás ale nenadchne natolik, abyste jeho prozkoumáváním a plněním open world aktivit dobrovolně trávili desítky hodin. Podle IGN za to velkou měrou může i fakt, že ovládání zdejších vozidel nepůsobí zrovna nejlépe, ačkoli se nejspíš jedná o pouhou otázku času, než člověku jejich řízení přejde trochu do krve. Své motoristické choutky ale budete moci ukojit hned v několika druzích vozidel, od obyčejných motorek po auta, monster trucky, helikoptéry a tanky. Hlavním drivem hry jsou ale nepochybně jednotlivé mise, příběh a nekompromisní akce opepřená notnou dávkou černého humoru.

Zbraně a střílení je prý maximálně uspokojivé a na nepřátele má přímo zničující účinky, nemluvě o spoustě speciálních schopností, jimiž hlavní hrdina oplývá. Je jich celkem 5 (Shatter, Vortex, Barrier, Slam, and Overdrive) a místy ze hry dělají až nadpřirozený krvavý balet, kdy své protivníky drtíte o vlastnoručně vytvořené bariéry, odhazujete vzduchem či je necháte pohltit miniaturní verzí černé díry.

Rage 2; wallpaper, akce, robot Rage 2; wallpaper, akce, mutant

Obrázek 1:Řízení bude možná poněkud problematické,samotná akce je ale prý prvotřídní. Obrázek 2: Jednotlivé zbraně a střílení z nich je prý téměř dokonalé.

Podle videoherního webu Polygon tyto schopnosti hráčům dávají možnost se v přestřelkách opravdu kreativně vyblbnout, tvůrci vás ovšem do jejich používání nijak nenutí. Pouze vám poskytnou nástroje k experimentování a jestli při těch pokusech budou nepřátelé umírat na předávkování olovem z vašich zbraní, nebo je budete masakrovat futuristickou magií, to už je čistě vaše věc.

Samotná střelba ale zřejmě přináší velkou míru satisfakce, jelikož na tento prvek hry přítomní novináři pěli jen chválu. Souboje jsou dynamické, zbraně mají odpovídající chování a zpětný ráz, Walker je navíc relativně obratný, schopný dvojitých skoků, rychlých skluzů po zemi a úhybných výpadů do stran.

Krev, barvy a mutanti

Rage 2 je zjevně dosti krvavou hrou, jež explicitním násilím nešetří, nikdy se ale nebere vážně natolik, aby krev a kusy těl na obrazovky měly šanci hráče znechutit. Spíše se neustále pohybuje na hranici parodie postapokalytických videoher či filmů, podobně třeba jako série Borderlands, jejíž vliv se na druhém díle série Rage velkou měrou podepsal. 

Rage 2 a jeho svět podle reakcí zahraničních novinářů naštěstí nespoléhá pouze na standardní postapokalyptické kulisy v podobě vyprahlé pouště, prachu a orezlých obydlí postavených z trosek bývalé civilizace, můžeme se těšit rovnou na několik odlišných prostředí, včetně lesů a bažin plných bohaté vegetace a nebezpečných zmutovaných bytostí, které se vás budou snažit zabít.

Rage 2; wallpaper: vozidla

Tlumené tóny apokalypsy Rage 2 nabourává ostrými až neonově zářivými barvami.

A když už jsme tak trochu nakousli grafiku, na vizuální zpracování si snad všichni zúčastnění nemohli vynachválit. S krásně detailní grafikou se tak nějak počítalo, celkový look ale podstatně osvěžují až překvapivě zářivé barvy, jež celému titulu dodávají poměrně unikátní vizuální styl. Pokud vás tedy v postapo hrách už nudí tlumené odstíny šedivé a hnědé barvy, z Rage 2 se vám samým nadšením rozskočí hlava, asi jako po přímém zásahu z Walkerovy brokovnice.

Rage 2 se nadále jeví velmi slibně

Rage 2 se tak i přes několik výtek šťastlivců, jež měli možnost si tento titul nedávno vyzkoušet na vlastní kůži, nadále profiluje jako nadějná FPS akce. Vývojáři z id Software a Avalanche Studios mají v rukou potenciální hit - až přehnaně brutální akce, spousta černého humoru, atraktivní prostředí a motoristické prvky je prostě kombinace, jež by bylo přímo hřích promarnit. Modleme se, abychom se 14. května 2019, kdy hra dorazí na pulty obchodů, dočkali nekompromisní, stylové a především zábavné střílečky.



Rage 2 – brutální nadsázka především

• Novinka: 10. 12. 2018 • Autor: Štěpán Lenk

V Rage 2 půjde v první řadě o zábavu. To je z uvedených záběrů více než evidentní. Hned první vteřiny citují souboj s Rancorem z Návratu Jediho, zběsilá akce, neonové barvy a rapový podklad pak jen potvrzují, že tady se nikdo nemá v plánu brát příliš vážně.

Rage 2 – The Game Awards 2018 (gameplay trailer)

Nové záběry z The Game Awards 2018

Trailer ale vcelku nenásilnou a adrenalinovou cestou představuje lokace, mezi kterými budeme ve hře nejspíš relativně často pendlovat. Nakoukneme tak do futuristického a neony obsypaného města Wellspring, deštný prales připomínajícího Ecopodu, lesnatého Dreadwoodu a meteorem zdevastovaného Impact Crateru. Na nedostatek variability si minimálně z vizuálního hlediska stěžovat zřejmě nebudeme.

Ta nejdůležitější informace ale dorazila až v samotném závěru – ukázka nám totiž milostivě vyzvonila oficiální datum vydání, které je… 14. května 2019! Apokalypsa tedy dorazí dříve, než bychom čekali. Jupí! Je načase koupit si stříhací metr.

Rage 2 se ale s novým trailerem povedlo zase o ždibíček našponovat naše očekávání. Každá ukázka prostě vypadá lépe a lépe a my už se nemůžeme dočkat, až se tento šílený svět stižený globální katastrofou vydáme prozkoumat na vlastní pěst. Ozbrojeni od hlavy až k patě.



Postapokalyptický nářez jménem Rage 2

• Novinka: 14. 8. 2018 • Autor: Štěpán Lenk

Zmíněné video ukazuje průběh celé jedné mise, hlavně nám ale přislíbilo obří otevřený svět k prozkoumávání plný nepřátelských frakcí, dopravních prostředků, mutantů, zbraní a především frenetické a zábavné akce. Zdejší svět by rozhodně neměl být jednotvárný, vzhledem k několika rozdílným oblastem, které budeme moci ve hře navštívit. Džungle, vyprahlé pouště či bažiny, to vše by měla plná hra obsahovat, takže vizuální stereotyp je snad vyloučen. Dost už ale řečí, podívejte se nejdřív na kýžený trailer sami.

Rage 2 – Eden Assault (gameplay)

Nová gameplay ukázka toho popravdě řečeno příliš neodhalila.

Ukázka se bohužel moc neliší od těch doposud zveřejněných, vlastně jsme už 90 % tohoto materiálu viděli. Video ale ukazuje jednu zajímavou věc – atmosféra hry by měla být o něco odlišnější oproti prvnímu dílu. V tom se svět nacházel krátce po úderu globální katastrofy a lidstvo bylo na pokraji vyhynutí. Rage 2 by měl matičku Zemi ukázat v o něco pozitivnějším světle, kdy se lidstvo už téměř zotavilo z následků celosvětové pohromy. Možná i díky tomu bude hra mnohem odlehčenější a pro nějaký vtípek se zde nepůjde daleko. 

Ničeho se ale nebojte, úplné idylky se zde rozhodně nedočkáte. Rage 2 bude stále plné pološílených charakterů, zmutovaných bestií a dalších nebezpečných nástrah, dění na obrazovce bude pouze o něco barevnější a častěji se u něj zasmějete. Hratelnost ovšem vypadá výborně, střílení působí skvěle, závodní pasáže jsou patřičně adrenalinové a design úrovní je zkrátka parádní. Já osobně se nemůžu dočkat plné verze, protože opravdu dobrých „postapo” FPS akcí prostě není nikdy dost. Jen doufejme, že nám vydavatel Bethesda prozradí datum vydání co nejdříve.



Barevné šílenství s vůní benzínu

• Novinka: 12. 6. 2018 • Autor: Štěpán Lenk

První fáze této příběhové mise spočívá v adrenalinové honičce v obrněném autě, ozbrojeném několika rotačními kulomety. Podle tvůrců bude jakékoli vozidlo, na které ve hře narazíte, plně pojízdné, což zní skvěle. Zbavit se protivníků hlavnímu hrdinovi nedá moc práce – nepřátelský konvoj se brzy poroučí a za zvuků hlasitých explozí a skřípajících plechů končí ve škarpě. Po příjezdu na nepřátelskou základnu ovšem přichází čas vystoupit z auta a jít si veškeré spory vyřídit hezky osobně. 

Našlápaná herní ukázka pokračuje střeleckými pasážemi, jež kombinují klasické palné zbraně, přesuny v prostoru rychlými slidy po zemi a užívání nanotritových schopností, které v nepřátelských řadách nadělají slušnou paseku. Grafika je svižná a na pohled vypadá velice pěkně. Oproti prvnímu dílu mnohem výraznější barevná paleta pak dělá z Rage 2 až vizuálně opulentní podívanou. Vše zatím nasvědčuje tomu, že druhé Rage bude jednou z mála výjimek, kdy pokračování kvalitami převýší původní hru. Snad nás tvůrci ze studií id Software a Avalanche Studios nebalamutí šikovně setříhanými trailery.



Rage 2 přináší nové info

• Novinka: 6. 6. 2018 • Autor: Štěpán Lenk

Vydání Rage 2 je zatím v nedohlednu, na internet ale pomalu začínají prosakovat nové informace. V první řadě přichází zpráva, která musí potěšit každého správného fanouška videoher – Rage 2 nebude obsahovat zosobněnou zkázu herního průmyslu (čti loot boxy). To je určitě skvělá novinka, trochu zarážející je ale mnohoznačné vyjádření ředitele studia id Software, že by byl rád, aby lidé „hráli Rage 2 delší dobu”. Jak toho chce docílit, už ale nenaznačil. Můžeme tedy očekávat budoucí DLC, či snad rovnou nějakou podobu online režimu? 

Rage 2; wallpaper: šílený pankáč

Specifický vizuální styl Rage 2 pravděpodobně nesedne každému.

Tyto informace jsou zatím ve hvězdách, jisté je v tuto chvíli alespoň to, že předobjednáním Rage 2 na jakoukoli platformu si zajistíte nějaký ten bonusový obsah navíc. Jde o jednu dodatečnou misi, speciální zbraň Settler’s Pistol, brnění Nicolase Raina a unikátní Monster Truck, se kterým se budete moci prohánět po zdevastované Zemi. A to nezní jako špatná nabídka, že?

Rage 2 poběží na zbrusu novém enginu

Bethesda definitivně potvrdila, že hlavní protagonista Raine z prvního Rage se do záře reflektorů nevrátí. Ale kdo ví, možná se s ním během hry potkáme někde v pustinách v roli NPC. Zatím se jedná o spekulace nejhrubšího zrna a spíš zbožné přání, bylo by to ale hezké pomrknutí na fanoušky prvního dílu. 

Ať už ale ve hře potkáme kohokoli, je téměř jisté, že Rage 2 bude oplývat i novým enginem přímo vyvinutým studiem Avalanche. Podrobnosti a název zatím drží tvůrci pod pokličkou, jejich předchozí hra Just Cause 3 ale dokazuje, že vytvořit engine přesně na míru potřebám hry tomuto studiu nedělá potíže. Další přísun informací můžeme zaručeně čekat na blížící se E3 2018.

Rage 2; wallpaper, brnění Rage 2; wallpaper: buggy Rage 2; wallpaper: kult

Obrázek 1: Součástí předobjednávkového bonusu je i speciální brnění. Bude vypadat nějak takto? Zřejmě ne, ale oficiální obrázek zatím neexistuje. Obrázek 2: Jízda v nejrůznějších vozidlech bude zásadní součástí Rage 2. Obrázek 3: Nepřátelé často vypadají jako příslušníci nějakého vyšinutého kultu.

Rage 2 – dojmy z hraní (PC)

  1. Pocit ze střelby připomíná klasiky jako je Doom či Quake
  2. Není Rage jako rage
  3. Otevřený svět a závody jsme zatím neviděli
  4. HW nároky pro Rage 2 PC

Pocit ze střelby připomíná klasiky jako Doom či Quake

• Dojmy z hraní: 12. 9. 2018 • Autor: Filip Němec

Stánek Bethesdy je každý rok oázou klidu s pověstnou Fritz Colou a německými měkoučkými preclíky. Ovšem tento „úplatek“ v podobě chutného (a v prostředí velmi hektického Gamescomu také velmi vítaného) občerstvení ani zdaleka nevyvážil fakt, že hratelná ukázka Rage 2, kterou jsem dostal k dispozici, byla trestuhodně krátká. Navíc mi ukázala pouze jednu tvář hry, za kterou stojí legendární studio id Software, tedy pouze její akční složku. O všechen ten zbytek se naopak starají vývojáři z Avalanche Studios, jejichž doménou je otevřený svět a vše, co k tomu patří.

Rage 2; screenshot: buggy

Vývojáři z Avalanche Studios mají na starost zejména otevřený svět a vše s ním spojené. Hlavně pak závodění, které bylo nedílnou součást už prvního dílu.

Jak bude fungovat pohyb po rozlehlém postapokalyptickém prostranství, bohužel nemohu posoudit, celá hratelná ukázka se totiž zaměřovala pouze na střílení a pohyb po svých. Zde však byl rukopis veteránů z id Software maximálně znatelný. Zalila mě skoro až nostalgická nálada, charakteristická hratelnost mě okamžitě vcucla jako krvavá červí díra a do konce dema nepustila. Pocitu ze střelby není co vytknout. Zkrátka mě nenapadá jediná věc, kterou bych si představoval jinak nebo snad dokonce lépe.

Z každé zbraně, kterou máte k dispozici, je radost střílet a přitom jsou vzájemně tak odlišné. Se samopalem dokážete likvidovat na blízko i na dálku vícero nepřátel během pár sekund, zbraň se přitom vzpouzí příjemně arkádovým zpětným rázem a stejně tak nepřátelé realisticky, ale přitom zábavně a efektně padají k zemi podle toho, do jaké části těla je trefíte (i zde samozřejmě platí, že hlava je vždy tím nejlepším cílem). Naopak brokovnice vám dá opravdový pocit palebné síly, kdy zpětný ráz mohutně cukne celou kamerou a nepřítel odletí několik metrů do dálky. U toho se ještě rozplácne o zeď, kterou připraví o kus omítky i s podkladem v podobě cementu či cihel.

Rage 2; screenshot: gun

Pochvalu si zaslouží i nepřátelé a jejich zpracování. Dokud o vás neví, velmi přirozeně se poflakují nebo se věnují volnočasovým aktivitám, jako je baseball s granáty. Jakmile vás ale zmerčí, vrhnou se na vás jako kobylky.


Není Rage jako rage

Pokud vám nezpůsobí herní orgazmus samotná frenetická akce, i ty největší kliďasy zvedne ze židle rage, tedy speciální schopnost, kterou si nabíjíte eliminací nepřátel a jejím aktivováním zpustíte ultimativní běsnění. Zvýší se vám rychlost, stejně tak palebná síla vašich zbraní, zkrátka všechny vaše vlastnosti jsou vyhnány na maximum. Opět jde o variaci na již klasické mechanismy z her od id Software, takže z hlediska inovace lze pochválit snad jen originální vizuální styl, kdy se vše zbarví do charakteristické růžové, všechny ostatní ukazatele se rozostří a vy se oddáváte pouze nekontrolovatelnému ničení všeho kolem. 

Rage 2 – Gamescom 2018 demo (gameplay)

Jak vypadalo Gamescom demo v akci se můžete podívat sami díky záběrům severu IGN. Charakteristická hratelnost je okamžitě poznat.

Posledním, co jsem si z kratičké ukázky odnesl, je skvělé vizuální zpracování. Rage 2 jsem testoval na pořádně našlapaném počítači, takže jsem byl s grafikou nadmíru spokojen. Oku lahodí jednak skvělý vizuální styl kombinující postapokalyptickou beznaděj s pestrobarevnými prvky, které hře dodávají patřičnou šťávu a především bláznivost. Celkovou kvalitu pak dotahují drobnosti, jako jsou poletující chomáče prachu v chodbách budov a skvělé odlesky nebo stíny. Sám bych na to díky charakteru ukázky téměř zapomněl, ale pokud takto bude vypadat i zbytek hry, rozhodně se blíží jeden z nejhezčích open world akčních titulů. Takovou míru detailů bych čekal spíše od koridorové akční střílečky.

Otevřený svět a závody jsme zatím neviděli

Rage 2 zkrátka překypuje vším, co zdobilo první díl a v podstatě i všechny předchozí hry od id Software. Brutální frenetická akce s vytříbenou hratelností, kde budete neustále střídat všechny dostupné zbraně, protože s každou je zkrátka neuvěřitelně zábavné střílet do všeho, co se hýbe, nebo z čeho může cákat krev. Snad jediným překvapením byl tutoriál na začátku hry, který mě učil, jak s jednotlivými zbraněmi zacházet. Na to nejsem u tvrďáků z id Software zvyklý. Možná šlo ale o vliv právě jejich kolegů z Avalanche Studios. 

Rage 2; screenshot: monster truck

O změnách (a jestli vůbec nějaké budou) co se závodů týče, můžeme zatím pouze fantazírovat. Tuto část hry autoři doposud příliš neprezentují.

Jsem rozhodně zvědavý, jak nakonec Rage 2 dopadne jako celek. Bude spojení dvou významných a kvalitních studií pouze ku prospěchu nás hráčů, nebo se přeci jen některé nápady budou vzájemně tlouct? Dokáží vývojáři spojit akční hratelnost se složkou otevřeného světa? To zjistíme někdy v průběhu příštího roku na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One a můj hráčský smysl mi říká, že by to mělo být spíš dříve, než později. Vzhledem k tomu, že autoři už prezentují Rage 2 v rámci hratelných ukázek a ty jsou ve špičkovém technickém stavu.

Postapokalyptická šílenost Rage 2

• Preview: 15. 5. 2018 • Autor: Štěpán Lenk

V první řadě by bylo dobré říci, že id Software bude u kormidla asistovat Avalanche Studios, tedy lidé zodpovědní za videoherní adaptaci již zmíněného Mad Maxe, která vyšla roku 2015. Náhoda? Nemyslím si. Pravděpodobně právě jejich zkušenosti s open world postapokalyptickou akcí byly pro Bethesdu dostatečným argumentem, aby jim svěřili vývoj Rage 2, který v mnoha ohledech Šíleného Maxe připomíná. Dost už ale řečí, podívejte se na první nabušenou gameplay ukázku, sestříhanou téměř výhradně z herních záběrů.

Gameplay trailer zobrazuje Zemi po masivní destrukci způsobené dopadem meteoritu, kde se poslední zbytky lidské civilizace snaží přežít v nehostinném světě plném násilí, beznaděje a polonahých lidí oděných do bizarních brnění. Hráči Rage 2 se mají vžít do role Walkera, posledního Rangera, který se pustí do křížku hned s několika místními gangy, ale hlavně s The Autority – opresivní frakcí, která v minulosti Walkera připravila o všechno a jeho samotného nechala zemřít v poušti. Ale jak už to tak s hlavními hrdiny akčních her bývá, Walker přežil a hodlá se pomstít.

Rage 2; gameplay, woods Rage 2; Gameplay, desert Rage 2; gameplay, mutanti, nepřátelé

Obrázek 1: Krom obligátní pouště na nás čekají i další různorodá prostředí. Obrázek 2: Obří otevřený svět by měl nabídnout spoustu zajímavých lokací. Obrázek 3: Přerostlí mutanti samozřejmě nebudou chybět.

Otevřený svět, telekinetické schopnosti a široký (šílený) vozový park

S nepřáteli se bude Walker krom prachobyčejného střílení vypořádávat i pomocí nanotritových schopností, což může znamenat všechno možné, podle několika záběrů z traileru by ale šlo usuzovat, že půjde o nějakou formu telekineze, takže budete moci například odhazovat své protivníky do dálky, tak trochu jako jedi pomocí force push.

Rage 2 by měl hráčům nabídnout otevřený svět plný různorodých lokací a ovládaný několika frakcemi, se kterými buď spojíte síly, nebo si navzájem půjdete po krku. Zbraně budou samozřejmě základním kamenem hry – bude možné je upgradovat a podstatně tak zvyšovat jejich účinnost. Avalanche Studios a id Software se ve svém společném projektu také silně zaměří na vozidla a souboje v nich. Vozový park by se měl skládat z bugin, monster trucků a gyrokoptér, takže zběsile točit volantem budeme moci hned v několika strojích.

Vypadá to, že se v Rage 2 dočkáme i poměrně výrazné proměny atmosféry. Už včera zveřejněný krátký teaser celkem nečekaně akcentoval růžovou barvu a gameplay trailer jen potvrzuje, že ponurost prvního dílu vystřídá přepálená bláznivost. Za mě je to rozhodně změna k lepšímu a nemůžu se dočkat plné verze.

iPodívejte se na všechny články z herní sekce. Další novinky ze světa her, esportu a technologií naleznete na facebooku a instagramu Alza Gaming.

HW nároky pro Rage 2 PC


Minimální HW požadavky Doporučené HW požadavky
Operační systém Windows 7/8.1/10 64-bit Windows 7/8.1/10 64-bit
Procesor Intel Core i5-3570 / AMD Ryzen 3 1300X Intel Core i7-4770 / AMD Ryzen 5 1600X
Grafická karta NVIDIA GTX 780 3GB / AMD R9 280 3GB NVIDIA GTX 1070 8GB / AMD Vega 56 8GB
DirectX DirectX 11.0 DirectX 11.0
Operační paměť 8 GB 8 GB
HDD 50 GB 50 GB

S jakým herním PC na Rage 2?

Chcete si ulehčit výběr? Níže pro vás máme tipy na vhodné herní počítače podle náročnosti.

Alza GameBox GTX1060

Minimální požadavky:

Alza GameBox GTX1060

Alza GameBox GTX1070Ti

Doporučené požadavky:

Alza GameBox GTX1070Ti

Alza GameBox RTX2080

Pro náročné:

Alza GameBox RTX2080

i Mohlo by vás zajímat

Související články

Hodnocení metacritic

Rage 2 vychází 14. května 2019 na PC, PS4 a Xbox One. O novinkách vás budeme pravidelně informovat.

Rage 2 - Xbox One
Hra pro konzoli vžijte se do role Walkera, posledního Rangera, který se pustí do křížku hned s několika místními gangy, ale hlavně s The Autority – opresivní frakcí, která v minulosti Walkera připravila o všechno a jeho samotného nechala zemřít v poušti.

+ ZDARMA Herní doplněk Předobjednávkový bonus: Rage 2 - Xbox One

1 699,-
Koupit
Skladem > 5 ks
Můžete mít ihned na 2 prodejnách
Objednací kód: MXO493
Rage 2 - PS4
Hra pro konzoli vžijte se do role Walkera, posledního Rangera, který se pustí do křížku hned s několika místními gangy, ale hlavně s The Autority – opresivní frakcí, která v minulosti Walkera připravila o všechno a jeho samotného nechala zemřít v poušti.

+ ZDARMA Herní doplněk Předobjednávkový bonus: Rage 2 - PS4

1 699,-
Koupit
Skladem > 5 ks
Můžete mít ihned na 2 prodejnách
Objednací kód: MSX516
Rage 2 Wingstick Deluxe Edition
Hra pro PC vžijte se do role Walkera, posledního Rangera, který se pustí do křížku hned s několika místními gangy, ale hlavně s The Autority – opresivní frakcí, která v minulosti Walkera připravila o všechno a jeho samotného nechala zemřít v poušti. Deluxe edice obsahuje: rozšíření Rise of the Ghosts, braň BFG z DOOMu, skin Mutant Monster Truck, cheaty Wastland Wizards, progress booster, exkluzivní misi Cult of the Death Dog, bojovou zástavu

1 799,-
Koupit
Skladem > 5 ks
Můžete mít ihned na prodejně Praha - Holešovice
Objednací kód: WG690d
Rage 2 Wingstick Deluxe Edition - PS4
Hra pro konzoli vžijte se do role Walkera, posledního Rangera, který se pustí do křížku hned s několika místními gangy, ale hlavně s The Autority – opresivní frakcí, která v minulosti Walkera připravila o všechno a jeho samotného nechala zemřít v poušti. Deluxe edice obsahuje: rozšíření Rise of the Ghosts, braň BFG z DOOMu, skin Mutant Monster Truck, cheaty Wastland Wizards, progress booster, exkluzivní misi Cult of the Death Dog, bojovou zástavu

1 999,-
Koupit
Skladem > 5 ks
Můžete mít ihned na prodejně Praha - Háje
Objednací kód: MSX516d
Rage 2 Wingstick Deluxe Edition- Xbox One
Hra pro konzoli vžijte se do role Walkera, posledního Rangera, který se pustí do křížku hned s několika místními gangy, ale hlavně s The Autority – opresivní frakcí, která v minulosti Walkera připravila o všechno a jeho samotného nechala zemřít v poušti. Deluxe edice obsahuje: rozšíření Rise of the Ghosts, braň BFG z DOOMu, skin Mutant Monster Truck, cheaty Wastland Wizards, progress booster, exkluzivní misi Cult of the Death Dog, bojovou zástavu

1 999,-
Koupit
Skladem > 5 ks
Můžete mít dnes
Objednací kód: MXO493d
Rage 2 Collectors Edition - Xbox One - Hra pro konzoli
Nové
Rage 2 Collectors Edition - Xbox One
Hra pro konzoli vžijte se do role Walkera, posledního Rangera, který se pustí do křížku hned s několika místními gangy, ale hlavně s The Autority – opresivní frakcí, která v minulosti Walkera připravila o všechno a jeho samotného nechala zemřít v poušti. Edice obsahuje:

3 599,-
Koupit
Skladem 2 ks
Můžete mít dnes
Objednací kód: MXO493c
RAGE 2 Insanity triko - Tričko
Nové
RAGE 2 Insanity triko
Tričko s motivem RAGE 2

od 499,-
Detail
Skladem dle varianty
Objednací kód: GMERCHb263
RAGE 2 Logo mikina - Mikina
Nové
RAGE 2 Logo mikina
Mikina s motivem RAGE 2

od 999,-
Detail
Skladem dle varianty
Objednací kód: GMERCHb262
RAGE 2 - klíčenka - Klíčenka
-32%
Nové
RAGE 2 - klíčenka
Klíčenka s motivem RAGE 2, kovový

-32% 189,-
129,-
Koupit
Akční cena
Skladem > 10 ks
Můžete mít dnes
Objednací kód: GMERCHb269
RAGE 2 - čepice - Čepice
-40%
Nové
RAGE 2 - čepice
Čepice s motivem RAGE 2, nastavitelná

-40% 499,-
299,-
Koupit
Akční cena
Skladem > 10 ks
Můžete mít dnes
Objednací kód: GMERCHb270
RAGE 2 - peněženka - Peněženka
Nové
RAGE 2 - peněženka
Peněženka s motivem RAGE 2, kožená

399,-
Koupit
Skladem > 10 ks
Můžete mít dnes
Objednací kód: GMERCHb271
0
Vytisknout
Zkuste nové Alza Premium Moje Alza Přihlásit Jak nakoupit
WEB13
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi