Zadejte název zboží
Vaření v parním hrnci je jedním z nejzdravějších způsobů stravování. Pára uchová všechny potřebné vitamíny, barvu jídla a především chuť. V parním hrnci si můžete uvařit nejen zeleninu a maso, ale také omáčky či různé druhy příloh.
PokračovatVšechny typy parních hrnců fungují na stejném principu. Do hrnce nalijete vodu a poté dovnitř umístíte nádoby s jídlem. Velkou výhodou je možnost vaření více jídel najednou, aniž by se pachy vzájemně prolínaly, proto si můžete v parním hrnci uvařit současně slané i sladké jídlo.
I přesto, že parní hrnce fungují na stejném principu, jejich funkce se liší. Na co se při výběru zaměřit?
Jednotlivé typy parních hrnců nabízí nejrůznější funkce usnadňující a urychlující vaření v páře.
Chcete vařit zdravě a zároveň chutně? Vaření na páře je ideální způsob. Není třeba žádného tuku, oleje, vystačíte si pouze s vodou. Vaření v páře je šetrný a zdravý způsob přípravy jídla. Zdravé vaření na páře je vhodné pro rodiny s dětmi i pro všechny, kdo si chtějí pochutnat na výtečném a zdravém jídle, po kterém vám nebude těžko.
Pro vaření v páře slouží parní elektrické hrnce. Vhodné jsou pro přípravu masa, rýže i zeleniny. Při vaření v páře se zachovává jejich přirozená chuť i výživové hodnoty. Typický parní hrnec je vybavený časovačem, takže po nastavené době dojde k automatickému vypnutí. S odloženým startem si pak snadno naplánujete vaření dle potřeby. Některé parní hrnce jsou vybaveny několika nádobami na vaření, snadno tak v jednom kroku připravíte hlavní jídlo, předkrm i přílohu. Ideální podmínky pro přípravu pokrmů poskytnou i elektrické pánve. Pokročilé parní hrnce pro bezproblémové vaření nabízí Tefal či Morphy Richards.
Zadejte název zboží