Co tedy tenderizér nabízí?
Tenderizér se skládá z řady hrotů, které jsou vedeny do masa pomocí tlaku ruky. Tenderizérem se snižuje tvrdost masa a zlepšuje se jeho textura, což zvyšuje jeho chuťové vlastnosti. Nejčastěji najde své využití v domácí kuchyni a také v restauracích. Tenderizér na maso také nesmí chybět na žádné správné grilovačce.
Tenderizér na maso se vstřikovačem marinády
Tenderizér na maso se vstřikovačem marinády je užitečným nástrojem pro přípravu jemného a aromatického masa. Marináda proniká do masa, což výrazně zlepšuje chuť a zjemňuje maso. Vstřikování marinády do masa může být velmi užitečné pro tužší druhy masa, jako jsou vepřové kotlety nebo hovězí roštěnky.
Ruční tenderizér – skvělý pomocník do kuchyně
Ruční tenderizér může obsahovat hroty na válcové nebo ploché hlavici. Tyto hroty se vtlačí do masa pomocí tlaku ruky, díky čemuž dojde k propichování masa. Velmi snadno se používá, jelikož je navržen na domácí použití. Hroty bývají vyrobené z nerezové oceli, aby byly odolné proti korozi a nedošlo ke kontaminaci masa tenderizérem. Jsou také často vhodné do myčky, tudíž se nemusíte trápit se složitým čištěním.
i
Elektronický tenderizér na maso je vhodný pro použití v restauracích, řeznictvích a dalších provozech, kde se tenderizérem připravuje velké množství masa.
Jak se tedy tenderizér správně používá?
Položte maso na pevný a rovný povrch, nejlépe kuchyňské prkénko, a začněte s přeřezáváním tenderizérem. Postupujte po celé ploše masa, ale ujistěte se, že plochu vždy propíchnete jen jednou. Pokud se jedná a váleček na maso, jednoduše ním přejděte jednou po celém kusu masa. Maso poté otočte a opakujte na druhé straně.
Máte skoro vybráno, ale nejste si jisti, zda jste vybrali kvalitní tenderizér? Recenze ostatních zákazníků ukrývají užitečné informace.
S tenderizérem se to nesmí přehnat
Propichování masa tenderizérem je velmi užitečné pro změkčení a zlepšení textury a chuti. Nicméně, je důležité být opatrný, když používáte tenderizér na maso, aby nedošlo k nadměrnému prořezávání masa. Pokud je maso příliš propíchnuto, může se stát tuhým a suchým, protože z něj šťáva jednoduše vyteče. Chuť se poté podobá mletému masu.
i
Na jaké maso je nejvhodnější použít tenderizér? Zkušenosti uživatelů říkají, že největší chuťový rozdíl jde poznat hlavně u hovězích steaků a roštěné.
Skrýt popis