Vyberte prvek na stránce, kterého se chyba týká

Využij dopravu zdarma! Vlož do košíku kód DOPRAVACZ při objednávce nad 1 000 Kč vč. DPH. Více informací zde

Doručení zdarma Kafe na Alzáka!

Paraben v kosmetice

Paraben je konzervant, který se často používá v kosmetice, aby zakonzervoval a zajistil mikrobiální stabilitu výrobku po co nejdelší dobu. Díky parabenům kosmetické produkty vydrží až dva roky, žádná složka se nezkazí, nemnoží se bakterie a výrobek neplesniví. Jde však o spornou látku, některé studie poukazují na škodlivost parabenů. Parabeny mohou ovlivňovat procesy v těle v souvislosti s hormonální aktivitou, avšak přímá závadnost není dosud prokázána. Jejich použití je považováno v kosmetice za bezpečné, naopak jejich nepřítomnost může způsobit více potíží, pokud výrobek obsahuje jiné a horší konzervanty či pokud budete daný výrobek bez konzervantů zanesete bakteriemi, které zničí kvalitu přípravku a ohrozí vaše zdraví. Nejčastějšími látkami z této skupiny je metylparaben E218, etylparaben E214, propylparaben E216 a butylparaben.

0
Vytisknout

Zkuste nové Alza Premium Moje Alza Přihlásit Jak nakoupit
WEB4
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi