Alza PC Alza PC

AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD

Catalogue
AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD
5 6 rating
AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD 42 990,- In stock 3 pcs
Buy

Discounted sets

43 989,-
Buy package
44 580,-
Buy package

AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD

WHY CHOOSE ALZA PC ALZA PC

  • 3-year warranty
  • Guarantee of repairs within 10 working days
MORE INFORMATION

We are proud of the quality of our machines, so we are not afraid to provide you with a 3-year warranty and if we take more than 10 working days to repair any defect, we will replace your computer with a new one.

Specifications

Compare
Processor series
AMD Ryzen 5 Done!
Assembly type
Gaming Done!
Processor model
AMD Ryzen 5 7600X Done!
Processor frequency
4.7 GHz (4,700 MHz) Done!
Number of processor cores
6 × Done!

Use

Assembly type
Gaming Done!

Processor

Processor series
AMD Ryzen 5 Done!
Processor model
AMD Ryzen 5 7600X Done!
Processor frequency
4.7 GHz (4,700 MHz) Done!
Number of processor cores
6 × Done!
Processor cache
32 MB Done!
Core boost frequency
5.3 GHz (5,300 MHz) Done!
Max TDP
105 W Done!

GPU brand/model

Graphics card brand
AMD Radeon RX Done!
Model graphics cards
7800 XT Done!

Graphics card

Graphics card memory
16 GB Done!
Number of stream processors
3,840× Done!

Motherboard

Socket
AMD AM5 Done!

Hard Drive

Kapacita úložiště (celková)
2,000 GB (2 TB) Done!
SSD Capacity
2,000 GB (2 TB) Done!
Number of occupied slots M.2
2 × Done!
Slots in total M.2
3 × Done!

Equipment

Basic equipment
Bluetooth, Wi-Fi Done!

Colour and design

Colour
Black Done!
Wardrobe size
Midi Tower Done!
Front panel location
top Done!
Sidewalls
Transparent Done!
Side panel material
Tempered glass Done!

PSU

PSU
850 W Done!

Memory

Size of operational RAM
32 GB Done!
Memory frequency
6,000 MHz Done!
Memory type
DDR5 Done!
Number of RAM slots
4 piece(s) Done!
Number of installed slots
2 piece(s) Done!

Outputs

USB 3.2 Gen 2
3 piece(s) Done!
USB 3.2 Gen 2x2
1 piece(s) Done!
USB-C
1 piece(s) Done!
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
4 × Done!
Graphics
HDMI 2.1, DisplayPort 2.1 Done!
Other
RJ-45 (LAN) 2.5Gbps, Jack, S/PDIF Done!
Optical drive
Without Optical Drive Done!

Case

Width
227 mm Done!
Height
464 mm Done!
Depth
446 mm Done!

Operating system

Operating system
Windows 11 Home Done!

Product series

PC series
AlzaPC GameBox Prime Done!
More Specifications
Note:
  • Information about the displayed capacity in Windows operating system.
  • Unless otherwise specified, the assembly is delivered to a Czech localization.
There are no posts in this discussion.
More Information

Asus TUF Radeon RX 7700 XT O12G Gaming (RECENZE A TESTY)

V současnosti jediným zástupcem grafických karet Radeon RX 7700 XT v jinak bohaté nabídce tchajwanské společnosti ASUS je grafická karta Asus TUF Radeon RX 7700 XT O12G Gaming. Ta se může pochlubit opravdu masivním systémem chlazení a velmi bohatou výbavou, a není proto divu, že jsme ji na Alza.cz důkladně otestovali a také pro vás připravili její recenzi.

Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER Windforce OC 12G (RECENZE A TESTY)

Asi tou vůbec nejpovedenější grafickou kartou z nejnovější série SUPER karet společnosti NVIDIA je GeForce RTX 4070 SUPER. Právě ta totiž přinesla ten nejvyšší nárůst výkonu proti své původní variantě, tedy grafické kartě GeForce RTX 4070. Mezi ty cenově nejpříznivější GeForce RTX 4070 SUPER můžeme zařadit také grafickou kartu GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G, kterou jsme pro vás v této recenzi na Alza.cz samozřejmě nezapomněli také důkladně otestovat.

Gainward GeForce RTX 4060 Ti PANTHER 16G (RECENZE A TESTY)

Jedním z mála modelů grafických karet GeForce RTX 4060 Ti, které se mohou pochlubit kompaktními rozměry a zároveň také systémem chlazení se třemi ventilátory a 16GB kapacitou grafických pamětí k tomu, je Gainward GeForce RTX 4060 Ti PANTHER 16G z dílny společnosti GAINWARD. Jak tato grafická karta dopadla v našich testech na Alza.cz a zaslouží si vůbec vaši pozornost?

Sapphire NITRO+ Radeon RX 7700 XT 12G (RECENZE A TESTY)

Sháníte do svého PC novou herní grafiku a přijde vám výkon grafických karet Radeon RX 7700 XT více jak akurátní, jen byste se ale rádi dostali k nějaké kvalitnější grafické kartě s výkonným chlazením, která by se při herní zátěži v PC hned neprozradila zvýšenou hlučností? Možným řešením by mohly být grafické karty z nabídky společnosti SAPPHIRE, obzvláště pak špičková řada NITRO+, kterou reprezentuje grafická karta Sapphire NITRO+ Radeon RX 7700 XT 12G a kterou jsme pro vás na Alza.cz nezapomněli v této recenzi také důkladně otestovat.

Sapphire NITRO+ Radeon RX 7900 GRE 16G (RECENZE A TESTY)

Grafické karty Radeon RX 7900 GRE společnosti AMD mají docela pohnutou historii, která však nakonec právě v tomto týdnu zdárně vyústila do jejich celosvětového vydání. Prvním zástupcem těchto grafických karet, kterého jsme pro vás nezapomněli také hned důkladně otestovat, je grafická karta Sapphire NITRO+ Radeon RX 7900 GRE 16G z dílny společnosti SAPPHIRE. Pro koho je tedy tato grafická karta určena a jak se jí vedlo v našich testech? To vše se můžete dozvědět právě v této recenzi.

Asus TUF GeForce RTX 4080 SUPER O16G Gaming (RECENZE A TESTY)

Myslím, že dnes snad potěšíme všechny příznivce společnosti ASUS a jejich herních grafických karet se série TUF (The Ultimate Force). Dnes se totiž na Alza.cz zaměříme na ten nejnovější přírůstek v nabídce této tchajwanské společnosti, a to grafickou kartu AsusTUF GeForce RTX 4080 SUPER O16G Gaming. Jak tedy tato obrovská grafická karta dopadla v našich testech na Alza.cz?

Asus STRIX GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G Gaming (RECENZE A TESTY)

Jedním z posledních přírůstků do legendární řady grafických karet ROG STRIX (Republic of Gamers) známé tchajwanské společnosti ASUS je grafická karta Asus ROG STRIX GeForce RTX 4070 Ti O16G Gaming. Ta již na první pohled budí respekt, a to nejen svými obřími rozměry, ale také stylovým provedením a bohatou výbavou. Jak však tato ROG STRIX dopadla v našich testech na Alza.cz? Tak přesně to se můžete dozvědět právě v této recenzi, ve které jsme ji pro vás důkladně otestovali.

Gigabyte AORUS GeForce RTX 4070 Ti SUPER MASTER 16G (RECENZE A TESTY)

Jak jistě víte, to nejlepší v nabídce společnosti GIGABYTE nese označení AORUS, v případě grafických karet pak ještě s přídomkem MASTER. Grafická karta Gigabyte AORUS GeForce RTX 4070 Ti SUPER MASTER 16G spadá právě do této elitní řady, a abyste poznali všechny její přednosti a nedostatky, nezapomněli jsme ji pro vás na Alza.cz také důkladně otestovat. Jak tedy tato MASTER dopadla v našich testech?

Gigabyte Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16G (RECENZE A TESTY)

Další grafickou kartou Radeon RX 7800 XT, kterou si dnes na Alza.cz nejen představíme, ale také řádně otestujeme, je Gigabyte RX 7800 XT GAMING OC 16G z dílny známé tchajwanské společnosti GIGABYTE. Jak tedy tato grafická karta dopadla v našich testech a vyplatilo by se vám vůbec její pořízení? To se dozvíte právě v této recenzi.

Gigabyte Radeon RX 7900 GRE GAMING OC 16G (RECENZE A TESTY)

Další grafickou kartou Radeon RX 7900 GRE společnosti AMD, kterou si dnes na Alza.cz představíme a také řádně otestujeme, je Gigabyte Radeon RX 7900 GRE GAMING OC 16G ze stáje společnosti GIGABYTE. A protože společnost AMD před nedávnem vydala nové ovladače grafických karet, které zároveň také navyšují možnosti přetaktování právě grafických karet Radeon RX 7900 GRE, tak i na to se podíváme právě v této recenzi.

Asus TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G Gaming (RECENZE A TESTY)

Také patříte k těm náročnějším hráčům počítačových her, kteří si svou novou herní grafickou kartu vybírají spíš z těch luxusnějších edic, v případě společnosti ASUS pak z řady ROG STRIX (Republic of Gamers) či TUF (The Ultimate Force)? Pak by vám jistě neměla uniknout recenze grafické karty Asus TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G Gaming, kterou jsme na Alza.cz přichystali právě pro vás.

MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM (RECENZE A TESTY)

Jednou z těch vůbec nejstarších edic grafických karet v nabídce společnosti MSI je herní edice GAMING. Ta se během doby rozšířila ještě o řady grafických karet označené přídomkem TRIO a před nedávnem také SLIM. Grafická karta MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM je zástupcem právě té novější řady, a tak určitě nebude od věci, když si ji dnes na Alza.cz představíme a také důkladně otestujeme. Jak tedy tato nová SLIMka dopadla v našich testech? Však posuďte sami.

Sapphire PULSE Radeon RX 7900 GRE 16G (RECENZE A TESTY)

V případě známé a populární hongkongské společnosti SAPPHIRE, můžete nejnovější grafické karty Radeon RX 7900 GRE najít ve všech dostupných řadách její nabídky. Kromě špičkové edice NITRO+ je tak naleznete i v těch cenově dostupnějších řadách PULSE a PURE. My se dnes na Alza.cz zaměříme právě na edici PULSE a otestujeme si grafickou kartu Sapphire PULSE Radeon RX 7900 GRE 16G. Jak tedy tato na první pohled sympatická karta dopadla v našich testech?

MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X WHITE OC (RECENZE A TESTY)

Pokud do svého počítače sháníte novou a výkonnou grafickou kartu, která by se vám navíc vešla také do vaší stávající menší počítačové skříně, pak ji budete muset vybírat z nějaké té kompaktnější edice grafických karet. Jednou takovou je například také MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X WHITE OC z dílny tchajwanské společnosti MSI, která je navíc vyvedena v líbivé bílo-stříbrné kombinaci a kterou jsme pro vás na Alza.cz v této recenzi také důkladně otestovali.

MSI GeForce RTX 4060 GAMING X 8G (RECENZE A TESTY)

Pokud při výběru grafické karty dáváte přednost mimo jiné také prodejní úspěšnosti, pak věřte, že mezi těmi vůbec nejprodávanějšími grafickými kartami na Alza.cz figuruje například grafická karta GeForce RTX 4060 GAMING X 8G z dílny společnosti MSI, kterou jsme pro vás na Alza.cz nezapomněli také důkladně otestovat. Jaká je a jestli její prodejní úspěchy jsou zasloužené, tak právě o tom je tato recenze.

Sapphire PULSE Radeon RX 7800 XT 16G (RECENZE A TESTY)

Co se týká pořizovací ceny, pak vlastně tou nejdostupnější grafickou kartou Radeon RX 7800 XT v naší nabídce je v současnosti Sapphire PULSE Radeon RX 7800 XT 16G. Jaká tato grafická karta vlastně je a jestli by se vám její pořízení vyplatilo, tak právě na tyto otázky se vám pokusíme odpovědět v této recenzi, ve které jsme ji pro vás na Alza.cz důkladně otestovali.

Gigabyte Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G (RECENZE A TESTY)

Ani společnost AMD nezůstává na začátku nového roku pozadu, a právě dnes představuje svůj nejnovější počin v podobě dalšího přírůstku do své rodiny grafických karet RDNA 3, a to grafickou kartu Radeon RX 7600 XT. My dnes navštívíme nabídku společnosti GIGABYTE a představíme si prvního zástupce těchto mainstreamových grafických karet s označením Gigabyte Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G. Jaká je a co od ní můžeme vůbec očekávat? Vše se dozvíte právě v této recenzi.

Gainward GeForce RTX 4070 Ti SUPER Panther OC 16G (RECENZE A TESTY)

V pořadí již druhou grafickou kartou z nové série SUPER, kterou si pro nás společnost NVIDIA v těchto dnech přichystala, je grafická karta GeForce RTX 4070 Ti SUPER. A protože embargo na informace kolem těchto nových SUPER karet právě vypršelo, můžeme vám představit jejich prvního zástupce, a to grafickou kartu Gainward RTX 4070 Ti SUPER Panther OC 16G. A jak tedy tato nová grafická karta dopadla v našich testech na Alza.cz? Více se dozvíte právě v této recenzi.

Asus DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G (RECENZE A TESTY)

Tou cenově nejdostupnější volbou v nabídce grafických karet společnosti ASUS jsou dozajista grafické karty z edice DUAL. Pokud tedy při výběru nové grafické karty preferujete právě tohoto velmi populárního tchajwanského výrobce grafických karet a zároveň chcete ušetřit také nějakou tu kačku, pak právě grafické karty řady DUAL by pro vás mohly být velmi zajímavou volbou. Jedním ze zástupců této „lidové“ edice je třeba také grafická karta Asus DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G, kterou jsme pro vás na Alza.cz v této recenzi nezapomněli také důkladně otestovat.

Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Panther OC 12G (RECENZE A TESTY)

Pokud jste s nákupem grafické karty vyčkávali až na příchod nové a vylepšené řady grafických karet Ada Lovelace společnosti NVIDIA, pak jste se konečně dočkali, protože právě dnes začínají prodeje grafických karet GeForce s přídomkem SUPER, konkrétně grafických karet GeForce RTX 4070 SUPER. Jaký je tedy výkon nové grafické karty GeForce RTX 4070 SUPER a vyplatilo by se vám její pořízení? Tak právě na tyto otázky se vám pokusíme odpovědět v této recenzi, ve které jsme pro vás otestovali grafickou kartu Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Panther OC 12G.

Asus TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G Gaming (RECENZE A TESTY)

Jedním z těch nejnovějších zástupců grafických karet herní řady TUF (The Ultimate Force ) tchajwanské společnosti ASUS je grafická karta Asus TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G Gaming. A právě tuto grafickou kartu jsme pro vás na Alza.cz také důkladně otestovali. Co od ní tedy můžete očekávat a vyplatilo by se vám její pořízení?

Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Panther OC 16G (RECENZE A TESTY)

Třetí a také poslední grafickou kartou z nové řady „SUPER“ karet, kterou nám společnost NVIDIA hned na začátku tohoto roku představila, je GeForce RTX 4080 SUPER. A protože právě dnes skončilo embargo na informace kolem těchto nových grafických karet, můžeme vám tak nyní představit jejich prvního zástupce, a to grafickou kartu Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Panther OC 16G z nabídky společnosti GAINWARD. Jaký je její výkon a vyplatilo by se vám její pořízení?

Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER Windforce OC 16G (RECENZE A TESTY)

Přemýšlíte o pořízení nové grafické karty GeForce RTX 4070 Ti SUPER, která by se vám pohodlně vešla i do nějaké té menší počítačové skříně? Možným řešením by mohla být grafická karta Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER Windforce OC 16G z dílny společnosti GIGABYTE, kterou jsme pro vás na Alza.cz v této recenzi také důkladně otestovali.
Reviews AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD
Accessories for AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD Chcete doručiť tovar na Slovensko? Prezrite si AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: AlzaPC Gamebox Prime - R5 / RX7800XT / 32GB RAM / 2TB SSD.
The instalment calculator shows the calculation of monthly instalments with insurance. The insurance can be changed or cancelled completely in the loan details or on the Home Credit website.
P-DC1-WEB04
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info