Pasírovač zvládne pyré i protlak
Pasírovač na ovoce a zeleninu je jednoduchý na ovládání a připravíte s ním čerstvé pyré i protlak. Ruční i elektrický pasírovač mají podobnou funkčnost a rozdíly mezi nimi jsou minimální.
- Ruční pasírovač stačí na většinu úkonů. Lze ho využít na ovoce, zeleninu, rajčata i brambory.
- Elektrický pasírovač povětšinou zvládne oddělit dužinu od semen a slupky. Je výkonnější, ale je potřeba dávat větší pozor při čištění.
- Ruční i elektrický pasírovač vám připraví čerstvé pyré a protlak.
- Pasírovač vyniká jednoduchým ovládáním.
- Snadno se udržuje.
- Obě varianty pasírovače pořídíte za hubičku.
- Vyžaduje pečlivé čištění lisovacích disků.
i
Ovoce a měkkou zeleninu pasírovač zvládne syrové, rajčata je jen třeba zbavit slupky. Tvrdší ovoce a zeleninu před pasírováním povařte, aby změkla.
Jak pasírovač používat?
Do pasírovače vložíte ovoce či zeleninu a pokud nemáte elektrický pasírovač, tak začnete točit kličkou. Shrnovací lopatka pasírovače protlačí ovoce či zeleninu přes pasírovací disk a vytvoří pyré či protlak. Pasírovač ovoce a zeleniny má obvykle 3 pasírovací disky.
- Disk s nejmenšími otvory je vhodný na měkkou zeleninu a ovoce jako je banán či rajče.
- Disk se středně velkými otvory se hodí na tvrdší ovoce a zeleninu typu mrkev a jablko.
- Disk s největšími otvory je ideální pro brambory. Ty je třeba povařit, aby pasírovač mohl vytvořit pyré.
Nezapomeňte disky po každém použití řádně opláchnout, aby otvory nezasychaly a pasírovač mohl správně fungovat.
Jak o pasírovač pečovat?
Pasírovač ovoce a zeleniny se nejčastěji vyrábí z nerezu. Levnější modely mohou být i z plastu. To nemá vliv na funkčnost, pasírovač je ovšem náchylnější k polámání. Obvykle je pasírovač možné mýt v myčce.
i
U čepele se vyplatí vybírat kvalitní nerezovou ocel. Je hypoalergenní a neudržuje pachy.
Skrýt popis