Sirupy do kávy představují skvělý způsob, jak si svůj oblíbený nápoj můžete nejen dosladit, ale i dochutit. Patříte mezi ty hříšníky, kteří mají rádi cappuccino se skořicí a latte si dávají zásadně „pumpkin-spiced”? Tak to jste na správném místě. Sirup do mléka si totiž můžete pořídit i domů. Pojďte si vybrat s námi.
PokračovatJak si osladit život a kávu? Zkuste dobrý sirup do mléka
Spíše než do kávy samotné se dává sirup do mléka. Nejlépe se tedy hodí na dochucení cappuccina nebo cafè latte. Nejen káva se ale dá dochutit. Stejně tak si můžete ozvláštnit černý čaj, chai latte nebo dorty a zmrzliny. Kokosové a vanilkové sirupy se také používají při míchání celé řady koktejlů.
Které příchutě do kávy můžete vyzkoušet?
Příchutě do kávy a jiných horkých nápojů bývají zpravidla kořenité nebo ořechové. S ovocnými sirupy se setkáte spíše v limonádách a koktejlech. Které z nich určitě stojí za vyzkoušení? Nebojte se kombinovat. Třeba karamelové sirupy do kávy chutnají skvěle s trochou lískového oříšku.
- Karamelový sirup do kávy je naprostá klasika, výraznější než běžný cukr.
- Sirup s příchutí Amaretto kávě dodá jemnou a lahodnou chuť mandlí.
- Čokoládový sirup do kávy se používá na výrobu „tekutého dezertu” jménem moccacino.
- Sirup s příchutí lískového oříšku se skvěle hodí i do mléčných koktejlů.
- Zázvorový sirup do kávy (recept známý už našim prababičkám) vás zaručeně probudí i po té nejtěžší noci.
Podle čeho poznáte dobrý sirup do mléka? Recenze spokojených zákazníků vás navedou tím správným směrem.

Nevíte, jakou příchuť do mléka vybrat? Zkuste ochutnávkovou sadu s malými lahvičkami těch nejoblíbenějších sirupů.
Jak vybrat ideální sirup do mléka či kávy?
Pokud vybíráte sirup do mléka či kávy, je dobré se kromě příchutě zaměřit také na složení výrobku, pamatovat na možnou přítomnost alergenů a zvolit balení správné velikosti.
Sirupy do kávy a mléka podle složení
Pokud si chcete vybrat sirupy do kávy té nejlepší kvality, doporučujeme zkontrolovat údaje o složení, které uvádí výrobce. Nejopravdovější chuť budou mít přírodní výrobky bez zbytečných chemikálií. Proto je dobré, když je chuť založena na čistě přírodních výtažcích z ovoce a rostlin. Ve složení byste neměli najít ani zbytečné konzervanty nebo cholesterol. Některé sirupy do kávy neobsahují dokonce ani tuky.
i
Sirupy do kávy bez cukru nejen pro diabetiky
Pokud vám z nějakého důvodu cukr nedělá dobře, můžete si pořídit i sirupy do kávy bez cukru. Jako sladidlo se v nich nejčastěji používá sukralóza vhodná i pro diabetiky.
Sirup do mléka a kávy může obsahovat alergeny
Nevýhodou přírodních výtažků v sirupech je možná přítomnost alergenů. Pokud máte například alergii na ořechy, zkontrolujte si zejména u oříškových příchutí, zda pro vás nemohou být nebezpečné.
Jaký je ideální objem pro sirup do mléka a kávy?
Sirup do mléka a kávy dostanete v lahvičce o velikosti 50 ml, ale i 250 ml. Pokud si kávu či čaj dochucujete opravdu často, budou pro vás lepší variantou větší balení. Jste-li však jen příležitostným mlsounem, mohou pro vás být vhodnější menší lahvičky, které jsou k dispozici v sadách o několika příchutích.
Sirup do kávy či čaje – dávkování
Až se budete chystat přidat sirup do kávy nebo čaje, nedoporučujeme jej lít do nápoje přímo z lahvičky. Snadno byste jej mohli přilít zbytečně mnoho. Základní dávka se totiž pohybuje jen kolem 10 ml. Sirup dávkujte přes čajovou lžičku. Základní dávka přibližně odpovídá dvěma po okraj naplněným.
Skrýt popisPokud máte dotaz k produktům, službám, dopravě či jiný požadavek, využijte zákaznické podpory.
Nejprodávanější