AP+ slevy v app Batman V žáru smrti

Supervelmoci umělé inteligence

Catalogue
Supervelmoci umělé inteligence E-book, Czech
ePUB, Kindle
278,-
Add to Cart Hassle-free One-click buying using preset Shipping and Payment options.
Code:  EK33556 ISBN: 9788025731710
Supervelmoci umělé inteligence 278,- Available for reading
Buy

Supervelmoci umělé inteligence

Samples to download:

Kindle's email address: How to set Kindle for sending books
Next purchase send the book automatically
Email (PocketBook account): How to set up PocketBook
Next shopping, send a book automatically How to set up PocketBook

Specifications

Compare
More Specifications
There are no posts in this discussion.
More Information

Lidi versus Umělá inteligence: Jak se vyhnout budoucím konfliktům?

Obavy lidstva z války se stroji se táhnou mnohem dál, než k populární sérii Terminátor (1984). Už Karel Čapek si kladl otázky o budoucnosti lidstva ve své divadelní hře RUR (1920) – a velmi realistický scénář o možném vzniku digitální diktatury přineslo americké scifi Colossus: The Forbin Project (1970). Tam se popisuje situace, kdy se americký válečný systém Colossus propojí se sovětským počítačem Guardian – a oba stroje se dopracují k závěru, že lidstvo je na hraně sebezničení a že jediná cesta, jak ho zachránit, je zavést digitální diktaturu, kdy lidstvu doslova vnutí pacifismus pod hrozbou jeho zničení.

Pozitiva i negativa umělé inteligence: „Vzali nám práci!“

„They took our jobs“, neboli „vzali nám práci“, není jenom ikonická hláška ze seriálu South Park, ale také obava, která doprovází každou technologickou revoluci. Lidé jsou v podstatě dost konzervativní – a ti, kteří si získají určitou pozici, opravdu nemají rádi, když přichází technologická změna, která jim přerovná svět pod nohama. Každá technologická revoluce měla svoje kritiky – i když jen některá z hnutí bychom mohli označit za zcela antitechnická, ale i taková existují.

Stable Diffusion, Midjourney: Jak funguje umělá kreativita?

Novou a překvapivou formou umělé inteligence je umělá kreativita. V poslední době se objevila celá řada programů, které dokážou generovat obrazy na základě textových vstupů. Samotná kreativní AI se stala proslulou v roce 2015, kdy Google uvedl Deep Dream Generator. Ten uměl vyšperkovat vstupní obraz do podoby barevné halucinace – bylo to zajímavé, ale poněkud jednoúčelové.

Umělá inteligence může být váš nový spojenec v podnikání

Umělá inteligence není pouhou futuristickou technologickou novinkou, ale spíše mocným nástrojem, který vám pomůže posunout vaše obchodní strategie na novou úroveň, zefektivnit provoz a výrazně vylepšit spokojenost vaší klientely.

Umělá inteligence: Lidé už jsou nadbyteční?

Ve všech případech všech dosavadních technologických revolucí docházelo k proměně práce: Z vozků se stali řidiči kamionů, z písařů úředníci, z farmářů, kteří vláčeli pluh za volem, byli řidiči traktorů. Práce se změnila, stala se obvykle jednodušší a o něco bezpečnější, i když to mělo jak svoje plusy, tak i mínusy.

Budoucnost médií: video, AI digesty, digitální asistenti

Současný rozmach digitálních technologií stojí především za zjednodušováním výrobků a snižováním jejich ceny, čímž se stávají dostupnějšími pro širokou veřejnost. Kam se dostanou média za pár let? Promluví zásadně virtuální realita? Dočtete se v posledním dílu série o masmédiích.

Umělá inteligence: možnosti a způsoby využití

Umělá inteligence má širokou škálu využití. Od rozpoznávání rukopisu, manipulace s obrázky a texty přes samořídící auta, rozhodování o bankovních půjčkách až po navigaci ve vesmíru. Podíváme se na některá využití, i když byste těžko hledali oblast informatiky, které se umělá inteligence alespoň trochu nedotkla.

Umělá inteligence: AI přichází na scénu – kvalita, či kvantita?

Umělá inteligence přichází na scénu – nejprve pomalu a pak okamžitě, jako by k nám letěla mimozemská loď rychlostí blízkou rychlosti světla. Po většinu délky letu ji nevidíme, pak se něco objeví, ale než tuto informaci zpracujeme, už je to tady. V posledních měsících se objevilo několik revolučních modelů umělé inteligence, o kterých si povíme, ale začněme nejprve krátkou historickou mezihrou.

Umělá inteligence: Bitcoin, regulátoři, budoucnost pracovních míst a SkyNet

V závěrečné části našeho seriálu se podíváme na to, jak s umělou inteligencí souvisí Bitcoin, co na to regulátoři, zda nás zničí SkyNet jako ve filmu Terminátor a zda všichni přijdeme o práci.
P-DC1-WEB04
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info