Energetické gely

Zobrazit katalog
Cena
-
Dostupnost
Stav zboží
Hodnocení od zákazníků
Rychlost účinku
S rychlým účinkem
(67)
S pozvolným účinkem
(30)
Příchuť
Citron
(22)
Pomeranč
(18)
Cola
(14)
Jablko
(12)
Malina
(12)
Objem
25 ml
2000 ml
-
Hmotnost
25 g
75000 g
-
Nejnovější objednávky
Filtrovat

Energetické gely jsou oblíbenou volbou pro sportovce pro rychlé a efektivní doplnění energie. S vysokým obsahem sacharidů, lehkou stravitelností a praktičností jsou ideální pro výkonnostní sporty. Chcete se dozvědět více o tom, jak správně používat energetické gely ve sportu? Pro koho jsou vlastně energetické gely určené a kdy je užívat? Pokračujte ve čtení a dozvíte se, jak vám mohou pomoci zlepšit výkon.

Pokračovat

Energetické gely vám dodají spoustu síly

Energetické gely jsou vhodné pro všechny sportovce, kteří chtějí udržet svůj výkon i během dlouhých tréninků či závodů. Energetické gely jsou klíčovým doplňkem pro sportovce, kteří potřebují rychlé a efektivní doplnění energie. Tyto gely poskytují koncentrovaný zdroj sacharidů, jsou lehce stravitelné a praktické na cesty. Ideální pro běžce, cyklisty či další vytrvalostní atlety, energetické gely podporují výkonnost a pomáhají v boji proti únavě.

  • Energetické gely se rychle vstřebávají, což zajišťuje okamžitý přísun energie. Vždy budete mít jistotu, že vám energie rozhodně nedojde.
  • Obsaženy jsou vysoce koncentrované sacharidy a často i další doplňky jako elektrolyty nebo kofein.
  • Malé, lehké balení umožňuje snadné přenášení i při sportu.
  • Široká škála chutí zvyšuje přitažlivost produktu pro různé uživatele.

  • U některých jedinců mohou způsobovat žaludeční nevolnost nebo další žaludeční a trávicí potíže.
  • Často obsahují vysoké množství jednoduchých sacharidů, což může být nežádoucí pro některé dietní plány.
  • Pro správnou absorpci je nutný dostatečný přísun tekutin.

Jaké je složení energetických gelů?

Energetické gely jsou bohaté na rychle vstřebatelné sacharidy, jako je glukóza a fruktóza, které zajišťují okamžitý energetický přísun. Mnohé obsahují také kofein pro zvýšení bdělosti, elektrolyty pro udržení hydratace a někdy vitamíny pro podporu celkové vitality. Vyvážené složení těchto gelů je klíčové pro optimální výkon a rychlou regeneraci. Energetické gely také najdete v řadě různých příchutí, jako je pomeranč, citron, malina, cola, limetka apod.

i

Energetické gely nabízejí rychlou absorpci a účinek, často již do 15 minut. Díky tomu jsou ideální pro okamžitou energetickou potřebu během dlouhých závodů nebo náročných tréninků.

Na pořádnou jízdu jsou vhodné energetické gely pro cyklisty

Pro cyklisty jsou energetické gely ideální: poskytují rychlou energii během dlouhých jízd a závodů. Gely s vyšším obsahem elektrolytů pomáhají udržovat hydrataci, zatímco varianty s kofeinem zvyšují bdělost. Důležitá je i snadná konzumace a stravitelnost, což umožňuje užívání gelů i při vysoké fyzické námaze. Nemusíte se obávat, že byste měli s pozřením energetického gelu během jízdy jakékoliv problémy.

Při cyklistice či běhu je klíčové konzumovat energetické gely každých 45–60 minut, zvláště během dlouhých jízd nebo závodů, pro udržení konstantního přísunu energie a předcházení únavě. Ideální je energetické gely užívat až při tréninku či závodě.

Jak se liší energetické gely pro běžce?

Energetické gely pro běžce jsou často lehčí a méně koncentrované než ty pro cyklisty, aby se předešlo trávicím problémům během běhu. Zahrnují jednoduché sacharidy pro rychlý přísun energie a jsou navrženy tak, aby byly snadno stravitelné i při vysoké fyzické zátěži. Co se týče příchutí, objemu či doby ideální pro užití se energetické gely pro běžce od těch pro cyklisty příliš neliší. Pokud tedy doma máte ty pro cyklisty, klidně je použijte i při běhu.

?

Hledáte nejlepší energetické gely? Podívejte se, co říkají naši zákazníci. Jejich názory můžete vzít v potaz a rozhodnou se podle nich. Účinky energetických gelů jsou však specifické, takže postupně zkoušejte různé příchutě a značky.

Energetické gely před výkonem vám dodají sílu začít

Energetické gely před výkonem jsou vhodné pro ty, kteří potřebují trochu nakopnout hned v začátku. Před sportovním výkonem je užívání energetických gelů strategií pro zajištění rychlé a efektivní energie. Je doporučeno konzumovat gel 15–30 minut před aktivitou, což umožňuje dostatečné vstřebání a zajišťuje energii pro start. Gely s kofeinem navíc podporují zvýšenou koncentraci a výkonnost.


Jaké mají energetické gely recenze? Podívejte se, co o jednotlivých značkách a příchutích říkají sami zákazníci. Díky recenzím a testům získáte obecný obrázek o tom, jaké gely uživatelé mají rádi a které jim vyhovují méně.

Jakou mají energetické gely energetickou hodnotu?

Energetické gely jsou lehké a kompaktní, s průměrnou hmotností kolem 30–50 gramů na balení. Nabízejí vysokou energetickou hodnotu, často mezi 100–150 kcal na gel, což zajišťuje efektivní zdroj energie v malém objemu. Nemusíte se tak obávat, že byste do sebe dostali přílišné množství kalorií. Během výkonu ze sebe dostanete mnohem více kalorií, které potřebujete dostat zpět.

!

Energetické gely během výkonu jsou ideální pro rychlé doplnění energie. Konzumují se obvykle každých 30–45 minut, což pomáhá udržovat stabilní energetickou úroveň a zabraňuje poklesu výkonnosti.

Skrýt popis
Pomohla vám tato informace?
Tento formulář slouží pouze k hodnocení informací v popisu výše.
Pokud máte dotaz k produktům, službám, dopravě či jiný požadavek, využijte zákaznické podpory.
Co bychom v něm měli zlepšit? Chybí vám zde něco? Je něco uvedeno špatně? Podělte se.
98 položek
Sponser Liquid energy SALTY, 35g,
Energetický gel , 235,18 kcal
od  43,-
Momentálně nedostupné
Objednací kód: SPTsps043
Sponser Liquid energy PLUS, 35g, Neutral
Energetický gel , 288,48 kcal
39,-
Použité
Objednací kód: SPTsps038

Energetické gely

Energetické gely

V kategorii Energetické gely máme právě teď na Alza.cz celkem 98 produktů.
Podívejte se na produkty seřazené podle ceny od nejlevnějšího v kategorii levné energetické gely Produkty seřazené od nejdražšího po nejlevnější hledejte v kategorii nejdražší energetické gely Zboží seřazené dle prodejnosti od nejvíce po nejméně prodávané najde v kategorii nejprodávanější, nejlepší energetické gely Produkty řazené dle hodnocení uživatelů od nejlepšího najdete v energetické gely recenze
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací