Dvouletá záruka pro firmy

TREZOR Model T

Zobrazit katalog
TREZOR Model T
4,8 97 hodnocení
Hardware peněženka šifrovací, podporuje více než 500 měn, USB-C, microSD, Password Manager
Přidat do seznamu

Zvýhodněné sady

5 678,-
Koupit balíček
4 488,-
Koupit balíček

TREZOR Model T

Trezor Model T je nejbezpečnější hardwarová peněženka na trhu. S její pomocí můžete snadno přijímat, uchovávat a spravovat více než 600 kryptoměn, např. Bitcoin, Litecoin, Monero, Ethereum, Bitcoin Cash, Dash a další. Ve srovnání s jinými peněženkami oceníte na Trezoru Modelu T do posledního detailu promyšlené uživatelské rozhraní: v něm máte přehledně zobrazenou aktuální hodnotu vašeho portfolia a k dispozici máte i kompletní transakční historii. S Password Managerem můžete bezpečně spravovat svá hesla.


TREZOR Model T

Klíčové benefity hardwarové peněženky Trezor Model T

  • Nejbezpečnější hardwarová peněženka Trezor Model T
  • Oceníte snadné ovládání přes dotykový displej a přehledné uživatelské rozhraní
  • Rozsáhlá kompatibilita: kromě Bitcoinu a Etherea podporuje Trezor Model T dalších 600 dalších kryptoměn
  • Pokročilé zabezpečení & šifrování dokonale zajistí vaše portfolio proti krádeži
  • Při jakýchkoliv problémech budete mít k dispozici komplexní zákaznickou podporu
  • Nastavení je rychlé a jednoduché – zvládnete ho během pouhých 5 minut
  • Komfortní uživatelské rozhraní
  • Možnost zálohy - obnovení dat v případě ztráty
TREZOR Model T

Trezor Model T pro správu kryptoměn

Jedná se o nejdůvěryhodnější a nejbezpečnější způsob ukládání kryptoměn, na rozdíl od napadnutelných softwarových peněženek a online burz. K počítači se Trezor Model T připojuje pomocí USB kabelu a je úplně izolovaný od internetu. Veškeré informace o transakci jsou zobrazovány na displeji a jejich potvrzování provádíte ručně pouze vy, takže snahy hackerů o nepovolený softwarový zákrok jsou nemožné. Instalace Trezoru Modelu T je jednoduchá a krok za krokem dle návodu ji zvládne opravdu každý.

Trezor model T

Trezor model T

Trezor Model T pro správu hesel a digitální identity

Trezor Model T je tedy i správnou volbou pro uživatele, kteří nepoužívají kryptoměny a nemají s nimi nic společného, ale chtějí bezpečnostní hardware. 

Trezor Model T nabízí i Password Manager, správce hesel. Skvělý způsob, jak bezpečně uchovávat a přistupovat k vašim heslům. Již nebudete muset používat hlavní heslo, což je nebezpečné. Ke svým heslům se dostanete jednoduše stisknutím tlačítka na Trezoru. Další funkcí, kterou využijete při správě své digitální identity, je dvoufaktorové ověřování, jako znáte např. při bankovních operacích, přihlášeních apod.


Made in Czech Republic

Hardwarovou peněženku Trezor Model T vytvořili SatoshiLabs, vedoucí česká firma v oblasti kryptobezpečnosti a digitální bezpečnosti. Je nástupcem Trezor One, což byla historicky první hardwarová peněženka pro správu kryptoměn a která také vytvořila standardy pro další hardwarové peněženky. Trezor Model T je vyráběn v České republice.

Trezor model T

Parametry a specifikace

Konektor
USB-C Hotovo!
Zabezpečení
Dvoufaktorové ověřování Hotovo!
Provedení
Miniaturní Hotovo!
Výbava
Dotykový displej Hotovo!
Barva
Černá Hotovo!

Připojení

Konektor
USB-C Hotovo!

Zpracování a funkce

Zabezpečení
Dvoufaktorové ověřování Hotovo!
Provedení
Miniaturní Hotovo!
Výbava
Dotykový displej Hotovo!

Barva

Barva
Černá Hotovo!

Rozměry a hmotnost

Šířka
64 mm Hotovo!
Výška
39 mm Hotovo!
Délka
10 mm Hotovo!
Více parametrů

Technické specifikace se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.

Nový dotaz potenciálním zákazníkům: máte rádi objednávky otevřené 3 měsíce a déle? Pak objednejte Trezor u Alzy. Stále přijímá předobjednávky a od 12. 2. už mi přišel 3x mail, že je zboží nedostupné a "Přesný termín dodání produktu Vám upřesníme později", mezitím Trezor zdražil, tak nechci z principu rušit objednávku. Výrobce SatoshiLabs dodává jen svým zákazníkům a nikdo Vám neřekne, kdy bude na Alze k dispozici.

Dobrý den, objwdnal jsem si Trezor T 6.3. za cenu 2899 vč. DPH, Od té doby neustále termín dodání po 14 dnech odsouváte. A nyní po skoro 3 měsících čekání slavnostně oznámíte ještě změnu ceny. a to skoro o +50%. To si z lidí fakt děláte srandu? A jak mám chápat cenovou "Akci", to jste určitě nevěděli že cenu zvýšíte, že? Žádám proto o vyjádření, zda bude dodržena cena daná při objednávce. Pokud ne, budu nucen od objednávky odstoupit a Trezor T si objednám přímo u výrobce i za cenu dalšího čekání. Už jen z principu. Myslím že nebudu jediný nespokojený zákazník který to bude stejným způsobem řešit. Děkuji Ing. Jiří Korec

Dobrý den, již jsem dosti rozhořčen. Další posunutí termínu dodání již od ledna. Když člověk píše na podporu s otázkou kolik přijde kůsu a kolikátý jsem v „rádoby“ pořadí. Tak přijde odpověď : bohužel tyto informace nemůžeme zákazníkům podávat. Takže si prostě počkej a buď překvapen. A přitom by stačilo napsat každý měsíc přijde 50 kusů a Vaše objednávka má číslo X999. A snadno si dopočítá že se na něj dostane třeba i za další půl rok. Tímto s Vámi končím milá Alzo.

Dobrý den, chtěl jsem u vás informovat, kdy bude zboží dostupné? Původně jste měli na stránkách očekáváme: 19. 3. a ode dneška 24. 3. Je tento termín již potvrzený nebo se může stát, že se bude posouvat třeba o další měsíc? Děkuji

Dobry den, podporuje to XRP (Ripple)?

15.11.2021 objednane. Termin dodania posunuty uz minimalne 5x. Preco mate problem s dodanim, ked na stranke vyrobcu je dostuponost 7-15 prac. dni uz od minuleho roka? Ak to nechcete predavat, tak to nedavajte do ponuky. Buduci mesiac mam ocakavat zase posun terminu o mesiac? Vy si neviete realne spocitat, kedy dostanete tovar a expedujete ho? Ako to prepocitavate, ze sa kazdy mesiac pomylite o cely mesiac v odhade. Nekompetentnost najvyssej urovne!

Dobrý den, termín 31.1 je tedy opožděn (posunut) ? Díky za odpověď

Dobrý deň. Vložil som do trezora sd kartu. Po pripojení na PC ju ale nikde nevidim. Ako môžem na nu ukladať. Ďakujem

Dobrý den, je TREZOR T v češtině?

dobry den, v popise som nenasiel ze by podporovala Tron (TRX) prosim preverenie ci uz porporuje? Dakujem JP

123...
Diskuze a poradna k TREZOR Model T
Další informace

Trezor T – hardwarová peněženka pro kryptoměny

Hardwarové peněženky nabízejí nejbezpečnější řešení, jak ukládat kryptoměny. Nyní se na trh dostává očekávaná peněženka TREZOR T, která nabízí maximální bezpečí v moderním provedení. Jak moc se liší od předchozího modelu a které konkrétní kryptoměny podporuje? V našem článku se dozvíte vše, co chcete o TREZOR T vědět!

Saifedean Ammous: Bitcoinový standard | Ikonická kniha, která vás nesmí minout

V pořadí čtvrtá kniha vydaná nakladatelstvím Braiins Publishing, kterou vám představujeme a nabízíme v našem e-shopu, je publikace, která se v celosvětové bitcoinové komunitě stala, po vzoru vlastního názvu, standardem. Směle můžeme dokonce prohlásit, že se jedná o titul ikonický. Je jím kniha Bitcoinový standard od amerického ekonoma Saifedeana Ammouse.

Yan Pritzker: Vynález jménem Bitcoin (Recenze)

Představujeme první knihu, která vznikla v nakladatelství Braiins Publishing, se kterým jsme navázali spolupráci a všechny jejich dosavadní knihy tak budou postupně představeny na našem e-shopu. Jedná se o premiérový titul nakladatelství Braiins Publishing vydaný v roce 2020, který se od té doby dočkal již několika dotisků. Firma Braiins, která se soustředí na vývoj miningového softwaru a komplexních řešení v oblasti těžby Bitcoinu, zároveň provozuje lokální iniciativu Braiins Publishing, v rámci které překládá kvalitní zahraniční knihy o Bitcoinu do češtiny a zároveň podporuje vydání knih původních českých autorů (viz jeden z následujících dílů věnovaný Odluce Josefa Tětka). Kromě toho také realizovali nový překlad Bitcoinového whitepaperu, který je volně k přečtení zde nebo zde.

Historie Bitcointalku a highlighty jeho diskusí

Bitcointalk, legendární internetové diskusní fórum, na kterém probíhaly běžné konverzace bitcoinových OGs, ale také zásadní debaty o budoucím vývoji samotného bitcoinového protokolu, výběr jeho ikonického loga i spekulace o tom, zda bude Bitcoin jednou nahrazen jinou, lepší alternativou. V článku se dozvíte, jaké nejzajímavější highlighty se v něm skrývají.

#HCPP20 – Hackers Congress Paralelní Polis (REPORTÁŽ): zprávy z digitální totality

O víkendu 2. až 4. 10. 2020 proběhl v Paralelní polis už sedmý hackerský kongres #HCPP20 s podtitulem Digitální totalita. Kongres byl velmi odlišný od těch minulých: fyzicky se ho účastnila zhruba polovina lidí oproti minulým létům, zato přibyla možnost účastnit se kongresu virtuálně. Řada přednášejících se připojovala vzdáleně, protože v současné situaci cestovat buď nemohli, nebo by jim hrozily komplikace při cestě do České republiky či při návratu.

Hardwarové peněženky – Jak bezpečně uchovávat bitcoin a další kryptoměny?

Jak vlastnit kryptoměny a nepřijít o ně? Odpovědí je hardwarová peněženka. Jak funguje, jaké jsou její výhody a jak se liší od jiných druhů krypto peněženek? To se dozvíte v dnešním článku. 

Kryptoměny v účetnictví a v daních

Jak je to vlastně s kryptoměnami v účetnictví a daních? Státní orgány na ně nahlížejí jako na nehmotný movitý majetek a z právního hlediska se tak nejedná o peněžní prostředky. Co to pro vás znamená, a jak správně zdanit zisk z bitcoinu a dalších kryptoměn? Odpovědi najdete v našem článku!

Jak na Bitcoin Privacy za použití OXT – část 1/4

Transakční soukromí při používání Bitcoinu není jednoduchá věc. Bitcoin není anonymní, ale pouze pseudoanonymní. Co to znamená a co z toho můžeme vyvodit? Na co si dát pozor a jak se nestřelit do nohy? Následujícím čtyřdílným rychlokurzem vás provede Ergo, hlavní bitcoinový stopař projektu OXT Research od Samourai Wallet. Na konci kurzu budete vyzbrojeni základními znalostmi, které vám pomůžou k ochraně vašeho soukromí při používání Bitcoinu.

Jak na Bitcoin Privacy za použití OXT – část 2/4

Transakční soukromí při používání Bitcoinu není jednoduchá věc. Bitcoin není anonymní, ale pouze pseudoanonymní. Co to znamená a co z toho můžeme vyvodit? Na co si dát pozor a jak se nestřelit do nohy? Následujícím čtyřdílným rychlokurzem vás provede Ergo, hlavní bitcoinový stopař projektu OXT Research od Samourai Wallet. Na konci kurzu budete vyzbrojeni základními znalostmi, které vám pomůžou k ochraně vašeho soukromí při používání Bitcoinu.

Jak na těžbu non-KYC bitcoinů v pohodlí domova (NÁVOD)

Tento článek se zaměřuje na ekonomiku domácí těžby pro průměrného člověka, některé spekulace o budoucích ekonomických limitech a některé kroky, jež můžete podniknout, abyste mohli začít těžit bitcoiny bez KYC v domácím prostředí.

Jak platit bitcoinem?

Bez bankovek, bez kreditních karet, bez bankovních účtů, rychle, jednoduše, transparentně a decentralizovaně. Právě to jsou hlavní důvody, proč se nejen bitcoin rychle uchytil jako relevantní platidlo i v České republice. Kde a jak platit bitcoinem a co vše si za něj můžete koupit? Dočtete se v našem článku!

NFT – technologie nejen pro svět umění

Nad zkratkou NFT si posledních pár let láme hlavu spousta bitcoinových a kryptoměnových nadšenců. I když je to trochu na pováženou, v roce 2021 se stala „slovem roku” a hojně ji začali řešit i lidé zcela mimo krypto svět. Co přesně tedy stojí za tímto tajemným výrazem? Kde se NFT vzaly a proč jsou tak populární? A mohou mít budoucnost v každodenní realitě běžného, nebo i virtuálního světa?

Trezor Konfa (REPORTÁŽ)

První a úvodní komunitní konference Konfa zabývající se hardwarovou peněženkou Trezor proběhla v sobotu 27. 1. 2024 v Nymburku. Místo ani maximální počet účastníků nebyly náhodné.

Zeus: Nejflexibilnější mobilní Lightning peněženka?

Peněženka Zeus je vyvíjena od roku 2019. Nejprve sloužila primárně jako rozhraní k vlastnímu lightning uzlu, ale později přibyla i možnost spustit na mobilním zařízení vlastní uzel, podobně jako je tomu například u peněženky Breez. Zařadila se takto peněženka Zeus mezi Lightning peněženky druhé generace?

Bitcoin explorer (VŠE, CO POTŘEBUJETE VĚDĚT)

Co to je vlastně ten bitcoinový či jindy nazývaný blockchainový explorer? K čemu slouží a proč by měl základy používání exploreru umět každý uživatel? Jaké jsou nejčastější bitcoin explorery a v čem se liší? A to nejdůležitější, jak takový blockchain explorer používat správně, aniž byste se střelili do nohy? Více v dnešním článku.

KYC: poznej svého zákazníka, pravil regulátor

S termínem Know your customer (KYC) se budeme setkávat stále častěji. Dle některých se jedná o jediný způsob, jak legitimizovat Bitcoin a ušlapat mu cestičku ke kýžené masové adopci, může se ale také jednat o kritické ohrožení myšlenky finanční suverenity. Pojďme se podívat, jak procesy identifikace fungují, proč vlastně tato povinnost vznikla, nakolik je kompatibilní s Bitcoinem, a jak se s rizikem KYC vypořádat.

Na Alze teď zaplatíte bitcoinem také přes Lightning Network

Na Alza.cz držíme krok s nejnovějšími technologiemi a snažíme se zákazníkům umožnit nakupování jako z budoucnosti. Začátkem roku 2022 jsme dali nový rozměr také online platbám, nyní v našem e-shopu zaplatíte bitcoinem i přes Lightning Network! Pojďte se podívat, jak to vše funguje.

Open source hardware: křižovatka bezpečnosti, lidských práv a technologie

Open source hardware není tak známý, jako open source software. Jeho potřeba a důležitost se v posledních letech potvrzuje hlavně v oblasti security a v budoucnu poroste ještě více - pro skutečně bezpečné uchování bitcoinu je zapotřebí auditovatelný software i hardware. Nejenom bitcoin, ale i ostatní odvětví bez auditovatelného a transparentního hardware nemohou zaručit plnou bezpečnost.

Proč je Proof of Stake méně bezpečný než Proof of Work?

Poslední dobou se zdá, že PoS získává na popularitě. Naoko vypadá jako užitečná optimalizace, ale je méně bezpečný než Proof of Work. Tento článek si klade za cíl vysvětlit, jak Proof of Stake (ne)funguje, jaké má problémy a jaké má výhody. Také se podíváme na to, proč je vůbec kryptoměna nadesignovaná tak, jak je nadesignovaná, a proč na bezpečnosti záleží.

RGB aneb smart contracty na Bitcoinu

Bitcoin je často vnímán jako ten starý dobrý blockchain vynikající "pouze" v ohledech bezpečnosti či decentralizace. Může se zdát, že budoucnost směřuje spíše k divoké tokenizaci všeho možného na alternativních blockchainech. Zdání ovšem často klamou. Co kdyby se i Bitcoin mohl stát plnohodnotnou „smart contract platformou“? A jak do toho všeho zapadá projekt RGB?

Sparrow Wallet – Nejlepší bitcoinová peněženka pro desktop? (NÁVOD)

Ke správnému a bezpečnému používání bitcoinu je zapotřebí důmyslných nástrojů, kterými disponuje jen velmi málo peněženek. Sparrow Wallet je aktuálně a bezpochyby nejlepší desktopovou on-chain peněženkou, která je nabytá fíčurami řešící problémy plynoucí z transparentnosti bitcoinového blockchainu. A nejen to, peněženka má perfektní UI a UX a stále se posouvá směrem dopředu. V dnešním článku naleznete kompletní a detailní návod, jak na to.

Africa Bitcoin Conference 2022 (REPORTÁŽ)

Začátkem prosince se konal první ročník Africké bitcoinové konference v Ghaně. Adopce bitcoinu v Africe je exponenciální fenomén, je tudíž dobré seznámit se s místním prostředím, které je pochopitelně výrazně odlišné od evropského.

BTCPay Server – Jak správně přijímat bitcoin (PODROBNÝ NÁVOD)

Bitcoin byl vytvořen jako peer-to-peer měna bez potřeby důvěryhodné třetí strany. Služby třetích stran jsou lákavé svou jednoduchostí, ale je nutno obětovat kontrolu nad svými platbami. Chcete-li bitcoin doopravdy používat a těžit z fundamentů, které nabízí, musíte si vystačit sami. Nikomu nevěřte, nikoho nežádejte o svolení provést transakci, nespoléhejte se na cizí systém a před nikým neskákejte tak, jak píská. Zkrátka, používejte BTCPay Server – a my vám poradíme jak.

Decentralizovaná úložiště – budoucnost v ukládání dat?

Asi nejdůležitějším aspektem, který vyzdvihují fanoušci kryptoměn, je jejich decentralizovaná povaha. Ta umožňuje necenzurovatelnost a svobodu. Peer-to-peer technologie však nejsou žádnou novinkou a decentralizované sítě pro sdílení dat jsou staré jako internet sám. Svá data přesto ukládáme centralizovaně – na disku nebo cloudu. Nečeká nás tedy peer-to-peer decentralizovaná budoucnost i v ukládání dat? 

Historie Cypherpunku

Zajímá vás hnutí Cypherpunks? Chcete se dozvědět o tom, co vedlo ke stvoření Bitcoinu a jaké osobnosti se o to zasloužily? Nejsou vám cizí pojmy jako suverenita, soukromí, filozofie, anarchie, inovátorství? Vše začalo v sedmdesátých letech a skrz současnost se tento motýlí efekt dozajisté bude přenášet a formovat ještě další dlouhé roky. Čtěte dále, nahlédněte do zákulisí hry a dozvíte se mnohem více. 

Bitcoin a časové preference

Proč mají někteří lidé krátký horizont rozhodování? Jaký vliv na rozhodování v čase mají inflační peníze; a jaký naopak deflační peníze? Časové preference jsou jednou z nejzajímavějších oblastí při zkoumání lidského jednání. A jsou i velmi užitečné na cestě k pochopení hodnoty Bitcoinu.

Free Open Source Software jako cesta ke svobodě

Již téměř 40 let probíhá boj o svobodu softwaru a hlavně svobodu, již dává svým uživatelům. Hlavní rozmach nastal s operačním systémem GNU/Linux, avšak dnes využívá nebo dokonce vyvíjí svobodný software čím dál více velkých firem včetně Googlu, Microsoftu nebo Facebooku. Svobodný software nám dává možnost společně inovovat. A jistě vás nepřekvapí, že i Bitcoin Core klient je svobodný software. Pojďme si více povědět o tom, proč je svobodný software důležitý a co z té svobody vyplývá pro běžné uživatele.

Historie Cypherpunku (2. část)

Zajímá vás hnutí Cypherpunks? Chcete se dozvědět, co vedlo ke stvoření Bitcoinu a jaké osobnosti se o to zasloužily? Nejsou vám cizí pojmy jako suverenita, soukromí, filozofie, anarchie, inovátorství? Vše začalo v sedmdesátých letech a skrz současnost se tento motýlí efekt dozajisté bude přenášet a formovat ještě další dlouhé roky. Čtěte dále, nahlédněte do zákulisí této tajemné hry a dozvíte se mnohem více. 

Sedm mýtů o Bitcoinu, a proč jim nevěřit

S rostoucí cenou Bitcoinu se opět objevují staré mýty, kterým stále věří velké množství lidí. Pojďme se jim podívat na zoubek a nadobro je pohřbít.

Služba Cryptopay.cz – první služba v ČR propojující kryptoměny a bankovnictví

Nový český projekt Cryptopay.cz z dílny české společnosti HD Crypto umožňuje přijímat a posílat peníze na bankovní účet pomocí Bitcoinu a Litecoinu! Cryptopay.cz navíc podporuje platby pomocí Lightning Network. Jak celá služba funguje? Jaké jsou poplatky? Co je Lightning Network a jak se používá? Čtěte dále!

Transakční poplatky a minimální velikost UTXO

S rostoucí cenovkou bitcoinu se vám může stát, že některé zůstatky v bitcoinové peněžence budou neutratitelné. Důvodem je velikost transakčního poplatku, který může dosáhnout desítek procent utrácené částky, či ji dokonce přesáhnout. Jak je to možné? Je načase se seznámit s problematikou UTXO, a co pro vás znamená v bitcoinové praxi.

Bitcoin a monetární historie (PODROBNĚ)

Historie peněz nám dává jasnou lekci: nesvěřujte peníze centrální autoritě. Moc nad definicí a tvorbou peněz je příliš lákavá a dříve či později bude zneužita. Bitcoin představuje výstup z historického kolotoče neustálých redefinic peněz a zlehčování mincí - neučiníme-li chyby, před kterými nás historie varuje. 

BlueWallet – Bitcoinová peněženka pro všechno

Hledáte jednoduchou intuitivní mobilní peněženku pro bitcoin, která za váš řeší co nejvíce starostí? Chcete otestovat výhody Lightning Network? Nebo jste prostě jen nováček v Bitcoinu hledající finanční soukromí a nezávislost? Čtěte dál, protože BlueWallet má řešení pro všechny.

Decentralizovaná P2P burza Bisq – Jak správně koupit a prodat bitcoin? (NÁVOD)

Jak správně koupit a prodat bitcoin bezpečně a bez nutnosti třetí strany? Decentralizovaná peer-to-peer burza Bisq je odpovědí a řešením na nespočet závažných problémů, které s sebou přináší běžný způsob obchodování na centralizovaných burzách. Kompletní návod včetně detailního rozboru celé problematiky.

Gaming na blockchainu aneb komu patří herní světy?

Herní obsah není váš. Vaše postavy, výbava a úspěchy patří provozovateli hry. Ale co kdybyste byli opravdovými a jedinými vlastníky právě vy? A co in-game ekonomika? Co kdyby mohla opravdu fungovat a goldy měly reálnou a udržitelnou hodnotu? Nejen to slibují kryptoměny a blockchain v herním odvětví. 

Co je těžba bitcoinu a způsobuje opravdu ekologickou katastrofu?

Bitcoin je na světě již více než 10 let, ale stále o něm panuje spousta nepřesností a dezinformací, zejména pokud jde o oblast těžby.

Jak na šifrovanou komunikaci a proč šifrovat? (NÁVOD)

Ale vždyť nemáme co skrývat, tak proč bychom měli vůbec něco šifrovat? Zkusme to otočit. Co všechno jsme vlastně ochotni nechat odkryté? Chceme ostatním zpřístupnit konverzace, které se jich netýkají? Jaká je naše reakce, když nám někdo kouká přes rameno do telefonu? Kdo další má číst zprávy, které jsou určeny jen pro vašeho partnera či partnerku? Soukromí je přirozená věc a právo každého člověka. A v dnešním článku se podíváme na to, jak malou část svého soukromí získat zpět.

Jednadvacet: první česká ryze bitcoinová komunita

Po vzoru německé bitcoinové komunity Einundzwanzig se v českých luzích a hájích zformovala komunita Jednadvacet. Slavnostní představení komunity proběhlo v září 2023 na konferenci ChainCamp v Ostravě. Jednadvacet si klade za cíl sdružovat bitcoinery a bitcoinerky po celé České republice, edukovat své členy i veřejnost, sdílet know-how a jít naproti adopci bitcoinu i mimo komunitu.

Proč jenom Bitcoin?

Anebo o tom, jak člověk dlouhodobým studiem a vylučovací metodou přijde na to, že ve skutečnosti neexistuje žádné “krypto odvětví” a bitcoin je bezkonkurenčně nejnadějnějším kandidátem na budoucí peníze lidstva. A o nic jiného tu nejde.

Bitcoinová cirkulární ekonomika, aneb proč s ním platit

Bitcoin je používán převážně jako uchovatel hodnoty, na čemž není nic špatného - jedná se o tvrdé peníze konkurující inflačním státním penězům. Neopomínejme však vlastnosti, které z něj činí také skvělý prostředek směny!

Historie koruny: od zlaťáků k fiatu

Historie státních peněz podtrhuje důležitost Bitcoinu coby nestátní peněžní alternativy. Na českém území se během posledních 150 let vystřídalo 7 různých státních měn. Budovat v takovém prostředí rodinné úspory je téměř nemožné.

Mutiny Wallet (RECENZE A NÁVOD): bitcoinová PWA peněženka

Peněženka Mutiny Wallet je non-custodial peněženka na Bitcoin (on-chain i Lightning), která běží v prohlížeči. To znamená, že uživatelé mají úplnou kontrolu nad svými vlastními prostředky a nepodléhají cenzuře obchodů s aplikacemi, jako jsou Google Play a Apple App Store. Peněženka pracuje s klíči a běží lightning node přímo v prohlížeči lokálně přes technologie JavaScript a WASM.

Schnorrovy podpisy a Taproot: dlouho očekávané upgrady Bitcoinu se blíží!

Poprvé od roku 2017 čeká Bitcoin aktivace velkých technologických změn. Schnorrovy podpisy a Taproot výrazně zlepší soukromí a možnosti Bitcoinu. Cesta k jejich aktivaci nicméně může být ještě dlouhá.

#HCPP21: Chaos

Chaos byl pro většinu civilizací počátečním stavem před stvořením – a pro většinu z nich byl zdrojem ohrožení. Pro lidi, kteří se sešli na Hackerském kongresu v Paralelní polis 1. října až 3. října 2021, je ale chaos hlavně zdrojem změny.

#HCPP22: Last Shot (REPORTÁŽ)

Začátkem října proběhl již 9. ročník Hackerského kongresu v Paralelní Polis. Sešlo se na něm mnoho cypherpunků, kryptoanarchistů, kryptografů a dalších technologických inovátorů nebo umělců, kteří zde sdíleli své pohledy především na svobodu v digitálním světě a mimo něj, ale také spoustu dalších zajímavých idejí. V reportáží se dozvíte, v jakém duchu se neslo HCPP22 a kdo zde letos přednášel.

#HCPP23 – Resistance (REPORTÁŽ)

V tomto úvodním článku přinesu shrnutí hackerského kongresu v Paralelní Polis, který se odehrával na přelomu září a října 2023 - hlavně pro ty, kteří se nezajímají příliš o detaily. Detaily přednášek rozeberu v dalších článcích – a to hlavně proto, že tentokrát byli opravdu výborní hosté včetně zakladatele Free Software Foundation Richarda M. Stallmana, který je podle mého názoru pro svět počítačových technologií stejně významný jako Bill Gates a nebo Steve Jobs – jen je tak nějak na druhé straně debaty o tom, jak by software měl vypadat.

LNP/BP – lightningové a bitcoinové protokoly

Lightning Network je relativně nový a rapidně se rozvíjející systém, který slibuje levné, rychlé a soukromé platby na Bitcoinu. Je již nějakou dobu v provozu, mnoho lidí jej používá denně. Je to ale všechno? Co když je to jen špička nějakého technologického ledovce? Co když to, co leží pod povrchem, má šanci výrazně ovlivnit některé části internetu, jak ho známe? Zní to bláznivě? Možná ano, ale vydržte číst ještě chvíli.

Somnium Space: Vaše klíče od virtuálního světa

Virtuální realita a její světy se těší stále větší oblibě. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, kdo skutečně vlastní a rozhoduje o věcech, které si v ní koupíte a vybudujete? V tomto článku si přiblížíme virtuální svět Somnium Space, který vlastnictví zakládá na blockchainu a povíme si, proč je to tak nejlepší.

Pizza Day Prague 2023 (REPORTÁŽ)

I letos se konal další ročník Pizza Day na počest historicky první známé peer-to-peer bitcoinové transakce v reálném světě. Šlo o uspokojení hladu ve formě dvou pizz za celých 10 000 BTC. A jelikož se dnešní používání bitcoinu od původního záměru nestátních peer-to-peer peněz citelně oddálilo, sešli se přední bitcoinoví nadšenci a experti, aby se pobavili o tom, jak celou věc vrátit do starých kolejí. My jsme byli u toho a máme pro vás podrobnou reportáž.

Samourai Wallet – Bitcoin peněženka se soukromím na steroidech

Soukromí je nejen lidské právo, ale hlavně boj. Finanční soukromí? Možná ve sci-fi filmu. Naštěstí je tu ale Samourai Wallet, bitcoinová peněženka s náloží funkcí, která posouvá ty nejlepší peníze, jaké kdy lidstvo vymyslelo a zcela jiný level.

Umbrel – Bitcoin full node s Lightningem i pro úplné amatéry (NÁVOD)

Používat Bitcoin znamená používat svůj vlastní full node. Bez výjimky a bez diskuze. Ale to už víte. Otázkou je, jak to udělat co nejjednodušeji, bez bolestí hlavy a tak, aby to zvládl opravdu každý. Odpovědí na zdánlivě složitou otázku se zdá být Umbrel, bitcoinový full node stack, který stojí za samostatný článek. Navíc je plně open-source a naprosto zdarma.

BIP – Technologická vylepšení Bitcoinu

Bitcoin je často nazýván dinosaurem mezi kryptoměnami. Máme tu dnes přece spoustu lepších a novějších krypto projektů s pokročilejší technologií. Svět kryptoměn je extrémně dynamický a exponenciálně rostoucí. Anonymnější nebo rychlejší kryptoměny s novými funkcemi vznikají neustále. Stává se tedy Bitcoin dinosaurem na smetišti dějin?

Breez – lightningová super-apka (RECENZE A NÁVOD)

Mezi Lightning peněženky druhé generace patří také lightning peněženka Breez. Je to zároveň jakási laboratoř Lightning technologií a je stavěná jako „super-apka“, podobně jako čínský WeChat. V Breez můžete poslouchat podcasty a streamovat saty svým oblíbeným podcasterům díky technologii podcasting 2.0. Má integrované množství dalších aplikací, které jsou dostupné přímo z menu Apps, kde máte přímo přístup ke službám jako Bitrefill, Wavlake, Boltz, Azteco nebo The Bitcoin Company. Breez také funguje jako point of sale terminál pro přijímání plateb v provozovně.

Liquid Network: privátní sidechain, nebo ráj gamingu a NFT na Bitcoinu?

Řešení pro DeFi, gaming nebo NFT na Bitcoinu začínají být relevantnější díky projektům, které se snaží dohnat a zahanbit dění na Ethereu. Jedním z nich je i Liquid Network. Ten se v poslední době svezl právě na vlně popularity fenoménů blockchainových her a NFT. Jaké má tento sidechain parametry, co vše na něm může fungovat a bude Liquid Network tou správnou cestou pro budoucí rozvoj smart contractů na Bitcoinu?

RoninDojo (RECENZE): Backend pro vaši Samourai Wallet s pomocí maliny

Když se vývojáři Samourai Wallet rozhodli vydat do světa svůj backend server zvaný Dojo s možností připojit svoji Samourai Walle, byl to velký krok. Několik odvážlivců ale vidělo potenciál tohoto nástroje a rozhodli se jej využít. Co kdyby bylo možné tento server provozovat za minimálních pořizovacích a provozních nákladů, 24 hodin denně a se správou tak jednoduchou, že ji zvládne i mírně pokročilý uživatel? Představujeme RoninDojo – projekt, který cílí na provozování Samourai Dojo na Raspberry Pi.

Bitcoin: Odluka peněz od státu

Co je vlastně Bitcoin? Spekulativní bublina, platební systém, nebo zcela nová forma peněz s potenciálem nahradit všechny dosavadní peníze? Domnívám se, že to poslední. Bitcoin jsou nové peníze a svět se teprve pozvolna přizpůsobuje této skutečnosti.

Bitcoinový měsíčník: Co hýbalo světem kryptoměn v dubnu?

Nepravidelné novinky ze světa Bitcoinu, miningu a postřídmu dalších kryptoměn z dílny naší obsahové redakce. Čtěte více v našem článku!

Jak odkázat kryptoměny? Aneb bitcoin a dědictví

Když se řekne dědictví, mnoho lidí si představí nemovitosti, rodinné zlato nebo jiné cennosti. V dnešní době se však naše bohatství stále častěji skrývá v digitálním světě, bezpečně uložené na hardwarové peněžence.

Proč vůbec potřebujeme kryptoměny?

Fenomén kryptoměn je tady s námi už několik let. V poslední době o nich slýcháme hlavně v negativním kontextu – zejména kvůli překotnému poklesu kurzu. I proto stojí za to si připomenout – proč kryptoměny vlastně potřebujeme a chceme? Dokázal by Bitcoin v současnosti fungovat jako globální platidlo pro všechny obyvatele naší planety? A proč je důležité mít v záloze alternativu a také zdravou konkurenci pro státní peníze a platební systémy? Nejen na tyto otázky naleznete odpovědi v našem článku!

Bitcoin v prostředí vysokých poplatků (TIPY A TRIKY)

Čas od času poplatky na Bitcoinové síti stoupnou a transakce mohou stát až desítky dolarů. Je to dáno limitem Bitcoinové sítě na velikost bloku. Pohledů na tento fakt je několik – od toho, že Bitcoin je na první vrstvě s takovými poplatky nepoužitelný, a nesplňuje tak vlastnosti peer to peer elektronické hotovosti, až po to, že poplatky jsou stále nízké a v budoucnu nebudou stačit jako odměna těžařům na zabezpečení sítě dostatečným hashrate. V tomto článku se podíváme na různé možnosti, co můžeme dělat v prostředí vysokých poplatků.

Google Pixel & GrapheneOS: Kombo pro bezpečný telefon respektující vaše soukromí? (RECENZE A NÁVOD)

Bez chytrých telefonů se v dnešním světě obejde už jen málokdo. Tato všestranná zařízení se během dekády stala rozšířením našeho působení jak ve fyzickém, tak v digitálním světě. Technologicky méně pokročilé civilizaci by se snad i mohlo zdát, že jde o magii a jak už to s magií bývá, má vždy svou cenu. A to samé by se dalo říct o technologiích. Cenou za chytrý telefon nejsou jen peníze, ale i horší soukromí a nižší bezpečnost. Naštěstí je tu projekt GrapheneOS, který misky vah poměrně úspěšně už pěkných par let vyvažuje a je úplně zdarma.

Jak funguje těžba bitcoinu a jak těžit profitabilně? (NÁVOD)

O Bitcoinu a kryptoměnách dnes slýcháme prakticky denně. Víte ale, jak vlastně těžba bitcoinů funguje? V našem článku uvedeme vše na pravou míru! Je možné, aby Bitcoin někdo ovládl? Jak těžit s profitem? A jak vůbec začít těžit?

Stellar (VŠE, CO CHCETE VĚDĚT) – Finanční služby pro všechny

Stellar je platební protokol fungující na podobné bázi jako známější systém Ripple – přesto však ve svém okolí ani zdaleka nevyvolává takovou vlnu nepokojů a kontroverze. Co to tedy Stellar vlastně je? Jak Stellar funguje? A jaký účel v něm plní kryptoměna Lumen? 

Co to je Bitcoin full node? (ZÁKLADY BITCOINU)

Svěřili byste správu stavu svých financí úplně cizímu člověku? Samozřejmě, že ne. Nesvěřujte mu ani správu stavu svých bitcoinů. Pořiďte si vlastní kapesní švýcarskou banku a o transakcích v síti se přesvědčte sami. Více o Bitcoin full nodu v dnešním článku.

Jak na těžbu kryptoměn s Simplemining.net (NÁVOD)

Ať už čtete, slyšíte, či si myslíte cokoliv, zlatá digitální horečka pokračuje. Vytrvale rostoucí cena bitcoinu či litecoinu to jen potvrzuje. Těžit se proto bude s vámi, i bez vás. V našem článku odpovíme na nejčastější dotaz v souvislosti s virtuálními měnami – jak vlastně začít s těžbou. Rychle, jednoduše, levně a bezbolestně.

RoboSats: P2P bitcoinová směnárna na Lightningu (NÁVOD)

Uchránit vlastní osobní data před centralizovanými službami a nakupovat či prodávat bitcoin peer-to-peer cestou bez prostředníka bývá mnohdy výzvou. Dnes už však naštěstí existuje hned několik šikovných nástrojů, které kombinují přehledné uživatelské rozhraní s dostatečným soukromím i obchodní likviditou. Jedním z nich je i lightningem poháněná bitcoinová směnárna RoboSats, kterou si dopodrobna představíme ve článku níže.

Phoenix – Lightning Network v kapse, snadno a přehledně (NÁVOD)

Platební síť známá jako Lightning Network, jež funguje jako druhá vrstva bitcoinového protokolu, je tu s námi již více než dva roky. Jenže jak to obecně s vývojem složitých a robustních systémů bývá, trvá delší dobu, než se vydají tou správnou cestou, a to se týká nejen technických řešení, ale i uživatelské přívětivosti. Společnost ACINQ je jedním z předních inovátorů v této oblasti a na konci roku 2019 se rozhodla dát světu dárek v podobě peněženky Phoenix – LN peněženky druhé generace.

Dogecoin (VŠE, CO CHCETE VĚDĚT) – Kryptoměna s nádechem recese!

Už jste slyšeli o kryptoměně, kterou nebere nikdo vážně? Dogecoin možná vznikl jako pouhý vtip, přesto se dnes těší obrovské popularitě. Jak Dogecoin vznikal? Jaká je jeho tržní cena? Jak může vypadat blízká budoucnost? Jak Dogecoin těžit? A jakou vybrat peněženku? Nejen to se dočtete v našem článku!

Ethereum (VŠE, CO CHCETE VĚDĚT)

Po bitcoinu je dnes druhou nejpopulárnější virtuální mincí ethereum. Zajímá vás, co je ethereum? V čem se liší od bitcoinu? Pomůžeme vám pochopit koncept celé etherové sítě, víme, jak se ethereum těží a poradíme, jak používat krypto peněženky! V našem článku se dozvíte vše, co chcete o ethereu vědět.

Jak na těžbu kryptoměn s HiveOS (NÁVOD)

Spravujete-li větší počet těžebních rigů, neobejdete se bez kvalitního, spolehlivého a přehledného softwaru, jakým HiveOS bezpochyby je. V následujícím návodu vám ukážeme, kde HiveOS stáhnout, a dále jak jej nainstalovat a správně nastavit, abyste mohli začít těžit co nejrychleji a nejefektivněji.

RoninDojo Tanto (RECENZE A NÁVOD): nezbytná výbava každého bitcoinera

Běžné používání Bitcoinu má jednu zásadní vadu na kráse. Tou je mizerné transakční soukromí, které se prozatím na úrovni protokolu nepodařilo moc vylepšit. A jen díky vývojářům, kteří se rozhodli tento problém vyřešit po svém, existuje mobilní peněženka Samourai Wallet. Ta je doslova nabitá řadou fičur, které mnoho problémů se soukromím řeší různými způsoby. RoninDojo Tanto je full nodové mini-PC vybavené výkonným hardwarem a kompletním Samourai Wallet ekosystémem. Ten umožňuje využívat Bitcoin bez obav tak, jak to Satoshi Nakamoto původně zamýšlel.

Lightning Network (VŠE, CO CHCETE VĚDĚT)

Bitcoin vytvořil nativní internetovou digitální decentralizovanou vzácnost. Je to protokol, díky kterému můžeme mít něco, co je digitální, ale nedá se zkopírovat kopií bitů, které tvoří danou informaci. A navíc vzniká decentralizovaným způsobem. Je to první projekt, který má všechny zmíněné vlastnosti – absenci centrální autority, vzácnost a je to nativní internetový protokol. Samotný Bitcoin však není moc dobrá platební síť z více pohledů. Každou transakci ověřují všechny uzly sítě. Bitcoinový „timechain“ (resp. „blockchain“) je velmi neefektivní decentralizovaná databáze, která má právě jednu unikátní vlastnost – umožňuje vytvořit decentralizovanou kryptoměnu. Právě k řešení efektivity, rychlosti a ceny transakce vznikla síť Lightning. A jako bonus má lepší soukromí než veřejná databáze Bitcoinu.

Bitcoin (VŠE, CO CHCETE VĚDĚT)

Bitcoin je tu s námi skoro už patnáct let. Přesto je stále většinou lidí nepochopen. Mnozí jej vnímají jako pomíjivý, či snad dokonce podvodný projekt. Velice pravděpodobně bude ale širší adopce Bitcoinu představovat jednu z nejzásadnějších změn v našem životě. Proč a jak Bitcoin vlastně vznikl, jak se těží, jak a kde jej koupit, jak bitcoin bezpečně držet a kde s ním platit? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá náš článek.
Recenze TREZOR Model T
Příslušenství pro TREZOR Model T Chcete doručiť tovar na Slovensko? Prezrite si TREZOR T. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte TREZOR T. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte TREZOR T. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: TREZOR T.
Splátková kalkulačka zobrazuje výpočet měsíčních splátek s pojištěním. Pojištění je možné změnit nebo úplně zrušit v informacích o úvěru nebo na stránkách Home Credit.
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborně poradíme
+420 225 340 111
Dotaz na objednávku
Dotaz na zboží
Prosím zadejte svůj telefon:
Zavolejte mi
Na vašem soukromí nám záleží My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Více informací Méně informací